Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Här är alla rykten om nya HTC One

I morgon tisdag är det HTC:s tur att släppa ett nytt flaggskepp. Men vi vet redan det mesta. Tror vi.

Av / 2014-03-24 - 17:17
Här är alla rykten om nya HTC One

HTC One var en milstolpe i mobilhistorien. Den kritikerrosade och prisbelönta smartmobilen såg dagens ljus för mer än ett år sedan, därför var det väntat att den taiwanesiska mobiltillverkaren skulle släppa en ny highend-telefon och ta upp kampen med modeller som Sony Xperia Z2, Samsung Galaxy S5 och kommande iPhone 6.

Och i morgon är väntan över. Prick klockan 16:00 visar HTC sin nya supermobil på ett evenemang i London, där Ljud & Bild naturligtvis finns representerade med två journalister!

I själva verket är vi dock mest nyfikna på om presentationen över huvudtaget kommer att bjuda på några överraskningar, de senaste veckorna har det dykt upp det ena ryktet efter det andra om efterträdaren till HTC One. Så i väntan på den officiella lanseringen har vi gjort en liten överblick över alla rykten. Det ska bli spännande att se hur många av dem som var sanna.

Skærmbillede-2014-03-24-kl.-14.54.05

Här är vad vi tror oss veta om den kommande HTC-toppmodellen (bilderna är läckta av @evleaks):

• Telefonen kommer att heta HTC One. Alltså precis samma som föregångaren. Den gamla modellen fasas ut snabbt, så det borde inte bli någon förvirring ute i butikerna. Det blir däremot svårare att komma på hur man som journalist ska formulera sig när man jämför den gamla HTC One och den nya HTC One. Suck …

• Processorn är en 2,3 GHz Snapdragon 801 quadcore. Telefonen finns i två versioner med 16 respektive 32 GB minne, plus plats för microSD-kort, vilket inte förra versionen hade.

• Operativsystemet är senaste Android KitKat, version 4.4.2. Det innebär bland annat version 6.0 av HTC:s eget Sense-gränssnitt samt att navigeringsknapparna (bland annat Hem och Tillbaka) har flyttats in på själva skärmen. Man kan väcka skärmen genom att knacka på den två gånger, precis som på LG G2.

• Skärmen är 5 tums stor och har full-HD-upplösning med 1920 x 1080 pixlar, och huvudkameran är av samma Ultrapixel-typ med 4,1 Mp som i förra versionen, vilket innebär f2,0 och pixelstorlek på 2µm. På baksidan sitter en extra 2 Mp-kamera, som dock bara används för att mäta avståndet till motivet.

• Precis som iPhone 5S har HTC One två LED-blixtar som lyser upp motivet med två olika färgtemperaturer, vilket ska ge mer naturtrogna färger av framför allt ansikten.

• Precis som kommande Galaxy S5 får nya HTC One ett slags batterisparläge som stänger av alla onödiga funktioner utom de allra viktigaste när batteriet håller på att ta slut. På så sätt kan telefonen hålla igång i 15 timmar till.

• Telefonen väger 160 gram och har måtten 146,36 x 70,6 x 9,35 mm. Precis som föregångaren är den gjord av aluminium men har en något annorlunda design.

• Batteriet har 2600 mAh och telefonen har nano-SIM-kort.

Skærmbillede-2014-03-24-kl.-14.53.33

En tysk bloggare har redan pillat på nya HTC One. Här är en komplett genomgång av den. Fast på tyska …

http://www.youtube.com/watch?v=vEB10wqk1X4

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen