Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Efterträdare till HTC One på gång

HTC:s nya flaggskepp kommer att heta HTC One+ och har både större skärm och snabbare processor än sin föregångare.

Av / 2014-01-20 - 20:21
Efterträdare till HTC One på gång

HTC var en av förra årets mest kritikerrosade telefoner. Ljud & Bild utsåg den till Årets bästa pryl 2013 och den har belönats med en lång rad liknande utmärkelser från hela världen.

Nu citerar amerikanska Bloomberg icke namngivna källor som påstår att HTC är på gång med en uppföljare till succémobilen. Den sägs bli presenterad på Mobile World Congress som går av stapeln i Barcelona i slutet av februari. Därefter ska telefonen, som enligt Bloomberg ska heta HTC One+, dyka upp i butikerna under mars.

Ska vi tro på ryktena är det inte tal om någon stor revolution, snarare en välkommen uppdatering. Det nya flaggskeppet får en 5-tums skärm (alltså en smula större en föregångarens 4,7-tummare) samt Qualcomms senaste Snapdragon 805-processor, vilket vore ett rejält kliv upp från Snapdragon 600 som sitter i nuvarande modell.

Även den hyllade kameran förbättras. HTC One+ får förmodligen en dubbel bildsensor, vilket i så fall förbättrar både bildkvalitet och fokusering.

Ljud & Bild är på plats på Mobil World Congress-mässan och täcker naturligtvis HTC One+-lanseringen om den blir av. Förra året lanserades HTC One på ett pressmöte i Londen veckan före mässan i Barcelona.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Ljud & Bild
Rulla till toppen