Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nu kommer efterträdaren till HTC One

Den kritikerrosade toppmodellen från taiwanesiska HTC får en efterträdare som presenteras 25 mars. Här är vad vi vet om den än så länge.

Av / 2014-02-20 - 09:31
Nu kommer efterträdaren till HTC One

Så dök det äntligen upp ett mail från HTC i inkorgen. Den taiwanesiska mobiltillverkaren håller låg profil på årets stora mobilmässa, Mobile World Congress, som går av stapeln i Barcelona i nästa vecka. I stället blir presskåren ombedd att ”save the date” – alltså boka datumet i kalendern – 25 mars från och med klockan 16.00, brittisk tid, när HTC ska presentera ”en av årets spännande nyheter” i London.

Skærmbillede-2014-02-19-kl.-15.39.33
Detta e-postmeddelande trillade in i redaktionens inkorg igår. HTC inbjuder till pressmöte 25 mars.

Vi gissar att det är uppföljaren till HTC One, den kritikerrosade toppmodellen som även utsågs till Årets pryl av oss 2013, som är på ingång.

Något officiellt namn känner vi inte till ännu. Kodnamnet är HTC M8, och det finns gissningar som säger att den nya telefonen ska heta HTC One 2 eller HTC One+, även om inget av dessa namn ligger särskilt väl i munnen.

Å andra sidan har det florerat gott om rykten om den kommande HTC-modellen på nätet, därför vågar vi oss redan nu på en gissning om vad det är för något vi kommer att få se på pressmötet om en månad.

Först och främst får HTC M8 förmodligen den helt nya Snapdragon 805-processorn. Skärmen växer från 4,7 till 5 tum (med QHD-upplösning, 2560 x 1140 pixlar) och 3 GB internminne ger tillsammans med processorn prestanda av högsta klass. Operativsystemet blir naturligtvis den senaste versionen av Android, 4.4 KitKat, samt en ny version av HTC Sense-gränssnittet.

HTC-M8-Homescreen-Leaks-Shows-Sense-6-0-UI-On-Screen-Buttons
Den här startskärmen påstås vara ett exempel på HTC:s kommande Sense-gränssnitt och dök upp alldeles nyligen på evleaks Twitter-konto.

Telefonen sägs få hela två kamerlinser och sensorer, vilket ska förbättra autofokus, bildkvalitet och djup.

Ljud & Bild finns naturligtvis på plats vid lanseringen i London 25 mars.

Källor: CNETTechradar

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen