TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

: Acer Predator 17

Stark debut

Acer har tagit plats i den lilla skaran av gaming-PC-tillverkare.

Av / 2016-08-30 - 05:00
Acer Predator 17

Home tycker

  • Välgjord och kompetent dator för storspelare. Man får verkligen mycket prestanda för pengarna!
  • Kort batteritid. Det finns snabbare datorer, men de kostar en förmögenhet!

Detta är inte första gången som Acer är med i ett test av speldatorer, men förra gången var det med den ultrasmala, grafik-boostade ultrabooken Aspire V Nitro, som imponerade på många sätt men som egentligen aldrig var med och slogs om segern. Sedan dess har Acer dock lanserat en hel serie med tvättäkta spelutrustning som heter Predator.

Predator 17 är toppmodellen bland de bärbara speldatorerna. En stor och stabil 17-tummare med typisk kantig gaming-design. Två röda metallgaller täcker högtalarna på framsidan och en lika röd kant på baksidan omgärdar ett omfattande kylsystem. För att få extra kylning kan man i en handvändning byta ut det optiska drivverket mot ännu en fläkt.

Precis som vi har sett hos Asus är gångjärnen till skärmen flyttade framåt på ovansidan. Det får datorn att verka mindre djup än den är, och ger samtidigt plats för kylsystemet.

Tangentbordet har belysning med zonindelat RGB-ljus och WASD- och piltangenterna har röd kant så att de är enkla att hitta i mörkret. Tangenterna, även de numeriska, är i full storlek, förhållandevis behagliga att skriva med och har ganska bra slaglängd.

Ljudet är bra – och högt. Även om hörlurar eller ett par ordentliga högtalare är att föredra så finns det så gott om tryck i de inbyggda högtalarna att man verkligen kan få en bra känsla i spelet. Eller blir ombedd att sänka volymen om man spelar med andra.

Annons

Innanmätet visar att Acer menar allvar med sin entré i spelvärlden: En Intel Core i7-6700HQ-processor av senaste generation och hela 64 GB RAM! Grafikkortet är – givetvis – GeForce GTX 980M med 4 GB RAM. Även diskarna är maxade: en stor SSD på 512 MB till operativsystemet och en 2 TB hårddisk till spelen.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Prestanda

Predator 17 är en oerhört snabb maskin, som kör ifrån de flesta andra bärbara speldatorer. 3DMark 15-testet slutar på 8261 poäng. Det är det nästa bästa vi har uppmätt hittills, bara slaget av MSi GT72S 6QE Dominator Pro G som vi testade i januari – och MSI GT80 Titan. Även i processortestet Geekbench 3 är resultatet på den högre nivån (3414 singlecore och 12751 multicore).

 

Slutsats

Acer Predator 17 är en imponerande debut i spelvärlden för Acer, som lyckas slå Alienware på sin hemmabana både när det gäller prestanda och pris. Den når inte ända upp till monstret från MSi men är ändå tillräckligt stark för att klara av alla dagens spel. Och till ett pris som känns rimligt.

Också i detta test:

Asus Strix GL502V

Flugviktsmästaren

Bärbar så att du kan använda den till vardags, men samtidigt så stark att du kan ha den till seriöst spelande.

Tunn och elegant lättvikts-speldator som kan mer än den ser ut.
Testets långsammaste 3D-grafik. Tangentbordet är för oexakt.
Läs hela testet

MSi GT80 Titan 2QE

Kompromisslös bjässe

På många sätt är tekniken av äldre datum. Men resultatet är imponerande.

Snabbaste 3D-grafiken hittills! Imponerande teknik och ett tangentbord som ingen annan laptop kan mäta sig med.
Vansinnigt dyr, galet stor och tung. Väsnas som en dammsugare med turboladdning!
Läs hela testet

Alienware 17

För yrkesmördare

Tjusig och minutiöst effektiv inifrån och ut. Det går inte att klaga på något i Alienware. Det skulle vara priset, i så fall.

Ser läcker ut på ett (för gaming-datorer) diskret och återhållsamt sätt. Prestanda befinner sig i toppklass.
Du kan få samma hastighet för en del mindre pengar på annat håll. Inget optiskt drivverk.
Läs hela testet
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mesh för det avancerade smarta hemmet

Mer behöver inte Wi-Fi 7 kosta

Många bäckar små

En liten dyrgrip

Vi har testat Netgears nya folkliga WiFi 7-mesh

Tredje gången gillt

Mesh med Wi-Fi 7 för bred och blixtsnabb täckning

Samsung Galaxy Book 4 Edge är bra för studenter och folk på språng

Yoga på det kloka sättet

Modern CPU – gammaldags skärm

Snudd på perfekt nybörjar-PC

Har datorn blivit smartare?

Ljud & Bild