Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

B&O har kanske hittat en köpare

Bolaget har en ”positiv dialog” med en möjlig köpare som kan ta över hela företaget eller delar av det.

Efter flera år med röda siffror i räkenskaperna har Bang & Olufsen kanske hittat en affärspartner som kan hjälpa det 90-åriga företaget att överleva. B&O har i snart ett år letat efter en köpare eller investerare som är tillräckligt kapitalstark. Och kanske har de lyckats. B&O berättar att de just nu har en dialog med en potentiell köpare av företaget.

”Den pågående dialogen kan leda till ett erbjudande om hela eller en del av aktiekapitalet i Bang & Olufsen”, står det i ett pressmeddelande från företagets styrelseordförande, Ole G. Andersen.

Om dialogen leder till ett köp är för tidigt att säga. Något konkret bud finns inte ännu så länge. Och vem det är som är intresserad av det danska företaget avslöjas inte heller.

För bara ett par veckor sedan firade B&O sin 90-åriga födelsedag med att lansera den imponerande BeoLab 90-högtalaren. Men även om B&O befinner sig längst fram i den tekniska utvecklingen så är de i stort behov av pengar. Det senaste årsbokslutet visade på en genomsnittlig förlust på 1,6 miljoner danska kronor om dagen. Bara en miljardförsäljning av bilstereoavdelningen till Harman räddade siffrorna. I mars avskedade B&O 125 anställda för att spara pengar.

Källa: Finans.dk

Annons
forfatter

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.