LG är nog ett märke som de flesta förknippar med OLED-TV, men den koreanska tillverkaren har även ett brett urval av LCD-modeller i olika storlekar och prisklasser. Här kollar vi in en av de billigare modellerna, NANO886!
LG NANO886
Den här skärmen från LG har en design som sticker ut lite från mängden genom en böjd sockel och en ram i borstad metall. Från sidan märks dock att TV:n är lite tjockare än flera av de andra testdeltagarna. Skärmen kommer därför att sticka ut något om du skulle välja att väggmontera den.
LG är kända för sitt eget unika användargränssnitt (WebOS), som använder Magic Remote för att navigera runt i menyerna. Det kan kännas lite ovant i början, men blir snabbt bekvämt.
Anslutningsmöjligheterna är fina, med fyra HDMI-ingångar, varav två har tillräckligt hög bandbredd för att stödja 4K/120fps-videosignaler. LG ställer upp med starka gaming-funktioner som VRR och FreeSync. Vi mätte även fördröjningen till cirka 10 millisekunder i spelläget, vilket placerar LG-skärmen bland testets snabbaste.
Ljud och bild
På ljudsidan erbjuder LG många olika ljudlägen, inklusive ett särskilt ”AI”-läge som optimerar ljudet efter källmaterialet. Tyvärr låter det här ganska så konstlat, eftersom det lägger till för mycket efterklang. För det mesta föredrog vi ljudet från bioläget. LG-skärmen stöder för övrigt även eARC och Dolby Atmos, så den kan enkelt kopplas till en kompatibel soundbar-högtalare. Det skulle vi rekommendera, för det inbyggda ljudet är ganska tunt.
Men i slutändan är det trots allt bildupplevelsen allt handlar om och här får vi ett lite blandat intryck av LG NANO88. Svärtan och kontrasten från den här LCD-skärmen är tyvärr bara medelmåttig. Bakbelysningen och den lokala dimningen lämnar efter sig en tydlig gloria runt ljusa föremål, vilket är iögonfallande när man tittar på film och serier om kvällen. Detta märks särskilt på effektfulla serier som Squid Game: LG-skärmen ligger helt klart en bit efter TCL och Philips när det gäller svärta och detaljer i mörka scener. Ljusstyrkan är däremot bra och gör att skärmen passar för TV-tittande i ljusa omgivningar.
– En okej TV i ljusa rum, men bakbelysningen är inte den bästa på den här skärmen. Bildupplevelsen är ganska platt jämfört med de bästa i testet, för att inte tala om LG:s egna OLED-skärmar, säger Audun Hage.
Också i detta test:
TCL QLED850 (65QLED850)
Bra bild och ljud
TCL QLED850 kvitterar med lysande bild och ljud. Definitivt ett av prisklassens allra bästa köp!
Samsung AU8075 (UE65AU8075)
Bra bild för pengarna
Samsung AU8075 har en smal och snygg design på utsidan: det här är en prisvärd TV, men bildåtergivningen kan inte mäta sig med märkets egna QLED-modeller.
Panasonic JX800E (TX-65JX800E)
Prisvärd
Panasonic är kända för att leverera bra bildkvalitet till rimliga priser: JX800E är deras första Android-TV, som ger fina prestanda för pengarna.
Philips The One 65” (65PUS8506/12)
Ambilight gör stor skillnad
Philips The One PUS8506 skiljer sig från konkurrenterna genom ett färgsprakande omgivande ljus, som definitivt bidrar till att förstärka bildupplevelsen.
Nokia QLED Smart TV 65″ (6500D)
QLED-TV med nordiska rötter
Finska Nokia är tillbaka på TV-marknaden, med en ny serie Android-TV. Ridån går upp för QLED Smart TV 6500D!
Sony X89J (KD-65X89J)
Fina färger
Sony-skärmen har många bra kvaliteter, men saknar lite tryck i kontrasten för att hänga med de bästa.
Hisense A7GQ (65A7GQ)
Smart nykomling
Kinesiska Hisense kan skryta med ett nytt och spännande användargränssnitt, men kontrasten och skärpan är inte lika bra som hos de bästa i testet.
Läs hela artikeln med LB+
Årets bästa erbjudande
Full tillgång till allt innehåll i 4 veckor för 4 kr
LB+ Total månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad
LB+ Total 12 månader
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser