Sydkoreanska LG har nästan blivit synonymt med OLED-TV, men i de billigare prisklasserna är det fortfarande LCD som gäller. En av dessa är den billiga NANO756-serien, som finns i skärmstorlekar upp till 86 tum! Den här gången är det dock minstingen på 43 tum vi är intresserade av.
LG NANO756
NANO756-serien från LG har ett ganska så enkelt utförande i svart plast, med två små fötter som skruvas in från undersidan. Designen är ganska klumpig och har en tjock formfaktor om man jämför med LG:s egna OLED-skärmar. Den kommer också att sticka ut en del om man hänger upp den på väggen.
En annan sak man ska veta är att NANO756 saknar en del finesser som vi har vant oss vid från andra LG-modeller. En av dem är stödet för HDR-formatet Dolby Vision. NANO75 har inte heller lika bra anslutningar som vissa av konkurrenterna. Den får klara sig med tre HDMI-ingångar, utan avancerade 2.1-funktioner. Däremot finns stöd för eARC-ljudreturkanal på en av ingångarna.
På pluskontot är LG-skärmen väldigt enkel att använda. Den har LG:s användargränssnitt WebOS, som använder pekfjärrkontrollen Magic Remote för att navigera runt i menyerna. App-utbudet är också bra, det går att ladda ner massor av aktuella streamingtjänster.
Bildkvalitet
LG-skärmen har en bild som ligger efter flera av konkurrenterna. Färgåtergivningen är visserligen snygg: NANO75 har ett bra Bio-bildläge som ger neutrala och nyanserade färger. Tyvärr är svärtan och kontrasten ganska medelmåttig och saknar lite tryck i detaljerna för att verkligen engagera. Det märks särskilt på effektfulla serier från Netflix och Disney+, och det hjälper inte heller att LG-skärmen saknar stöd för Dolby Vision HDR-formatet. Den här LCD-skärmen har inte heller särskilt bra ljusstyrka, bilden upplevs som ganska blek i ljusa rum.
Ljudkvalitet
Ljudet från LG NANO75 är inte dumt alls: här får man mer fyllighet och klarhet än med många av de andra TV-apparaterna i testet – tillräckligt för att man ska börja stampa takten med musiken och få lite tryck i ljudeffekter. Man kan välja mellan många olika ljudlägen, rent ljudmässigt föredrog vi bioinställningen. Men det finns en gräns för hur högt man kan spela innan de inbyggda högtalarna låter lite ansträngda.
Slutsats
LG är kända för sina kontrastrika OLED-skärmar men den här LCD-modellen ger en jämförelsevis ganska platt bildupplevelse. NANO756 har inte särskilt stark ljusstyrka, svärtan är relativt grå och den allmänna bildkvaliteten ligger ett snäpp under många av de andra testdeltagarna. På pluskontot är ljudåtergivningen relativt bra – men bilden behöver mer krut!
Också i detta test:
Sony X89J (KD-43X89J)
Bra för spel
Sony X89J är dyrast i testet och utmärker sig med flera praktiska finesser. Ändå skiljer den sig inte våldsamt mycket från de billigare utmanarna.
Xiaomi Mi TV P1 43
Prisvärd Android-TV
Från kinesiska Xiaomi kommer en TV som hävdar sig väl mot konkurrenterna – trots ett lägre pris.
Philips The One 43 (43PUS8506/12)
Sätter färg på tillvaron
Gillar du färger? Med den här TV:n får du Philips välkända Ambilight-ljus som piffar upp bildupplevelsen lite extra.
TCL C725 (43C725)
Bra till det mesta
Med TCL C725 får du en tjusig bild och bra ljud till ett rimligt pris.
Hisense A7GQ (43A7GQ)
Kinesisk utmanare
Hisense A7GQ kan skryta med ett nytt och spännande användargränssnitt, men bildupplevelsen är lite blek jämfört med de bästa.
Samsung Q60A (QE43Q60A)
Slimmad och läcker QLED-TV från Samsung
Samsungs billigaste QLED-modell har slimmad design, snygg bildkvalitet och ett lättanvänt användargränssnitt. Bara ljudet är lite tråkigt.
Läs hela artikeln med LB+
Årets bästa erbjudande
Full tillgång till allt innehåll i 4 veckor för 4 kr
LB+ Total månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad
LB+ Total 12 månader
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser