Sony var tidigt ute med 3D-kompatibla Blu-ray-spelare och anläggningar. DV-E370 är deras billigaste 5.1-system med 3D.
Funktioner och skötsel
Sony BDV-E370 kan skryta med automatisk högtalarkalibrering med hjälp av en medföljande mätmikrofon. Programvaran går att uppdatera via internet-anslutningen och på internet får du dessutom tillgång till Sony Bravias internet-TV-portal. Där kan du streama musik, video och program direkt från internet. När du stoppar i en CD i luckan kommunicerar spelaren dessutom med musikdatabasen Gracenote och hittar rätt artist, album, låtnamn och omslagsbild.
Trådlös överföring till bakhögtalarna kan ordnas med hjälp av ett trådlöst S-Air-förstärkarpaket som kostar 2 500 kronor. USB-porten stöder avspelning av video och musik, inklusive musik från iPod och iPhone.
Även Sony syndar när det gäller HDMI-anslutningar, så andra apparater som du har kopplat till TV:n får du bara ljud från om TV:n kopplas till anläggningen via optisk eller koaxial digitalingång, eller analog stereoingång. Om TV:n inte har ljudreturkanal, vill säga.
BDV-E370 går fort att installera och högtalarkalibreringen är lätt som en plätt. Men anläggningen är ändå lite krånglig att använda. En knapp som heter ”Function” kan betyda vad som helst, men i detta fall är det ingångsväljaren. Den borde heta ”Input”. Dessutom går man in i systeminstallationen genom att trycka på ”Home”, medan knappen ”System Menu” gör att man kan välja mellan stereo och surround, läppsynk, nattläge och annat. Märkligt.
Ljudkvalitet
Sonys subbas tål mer än Pioneers och Panasonics. Det innebär att volymen kan vridas upp högre. Autokalibreringen gör dessutom ett bra jobb med att hitta rätta avstånd till varje högtalare. Själva ljudet är däremot lite burkigt, särskilt övertonerna saknar upplösning. Klangkaraktären blir lite mörk, utan att vara varm eller fyllig. Kvinnoröster får en mörkare klang än vi gillar och på film är dialogen väldigt färgad. Det är uppenbart att delningsfrekvensen mellan subbas och högtalare är lägre än vad centerhögtalaren trivs med.
Också i detta test:
LG HB805PH
Inte dum alls
Den här anläggningen från LG har golvhögtalare i fronten och ett ganska så kraftigt ljud, men anslutningarna har sina brister.
Sony NDV-E870
Lite extra, stor skillnad
Vem hade kunnat ana att ett par extra högtalarelement i frontkanalerna skulle göra så stor skillnad för ljudet?
Samsung HT-C5900
Snygg sammanhållning
Samsung HT-C5900 är den enda i testet som har HDMI-ingångar. Och den låter bäst av alla.
Pioneer BCS-303
Användarvänlig
Från Pioneer kommer en anläggning som både är lättskött och låter bra.
Philips HTS5560
Kraft och finess
Philips har satsat på att vinkla högtalarelementen åt olika håll för att sprida ljudet på ett effektivt sätt.
Panasonic SC-BTT350
Bättre än det ser ut
Panasonics system låter bättre än det ser ut, men är dessvärre lite bökigt att använda.