Utbudet av 3D-titlar på Blu-ray är inte direkt överväldigande stort (i brist på andra filmer har vi sett ”Det regnar köttbullar” minst hundra gånger!) och 3D-framtiden är trots allt osäker. Därför kan det hända att LG inte tar skada av att HB805PH saknar 3D-stöd, och inte heller kommer att få någon uppgradering längre fram. Vi gissar dock att nästa generation får det.
Funktioner och skötsel
LG:s anläggning saknar ljudreturkanal och därför är det väldigt dumt att det inte finns någon HDMI-ingång. Anslutning av annan elektronik måste antingen göras med den optiska digitalingången på baksidan eller AUX-ingången på fronten som är av typen 3,5-mm minijack. Det finns dessutom en iPod-anslutning samt en USB-port som låter dig spela musik och video från USB-minne eller extern hårddisk (och iPod). Det går också att streama musik och video via en nätverksansluten PC eller Mac. Och så finns det Internet@TV, som ger tillgång till LG:s nätportal där man kan titta på videor och bilder.
HB805PH är rent allmänt enkel att sköta. Fjärrkontrollen är mycket överskådlig och okomplicerad att använda – faktiskt identisk med den som ingår till Pioneer BCS-303, bortsett från att vissa knappar har möblerats om. Menysystemet är också likadant, användarvänligt och med fin översikt.
Ljudkvalitet
LG-anläggningens golvhögtalare målar upp en lite mäktigare ljudbild än anläggningarna med småhögtalare runt om klarar av. HB805PH spelar högre också, ungefär lika högt som Sonys BDV-E870.
LG återger däremot dynamisk kontrast i ljudbilden sämre. Ljudet är med andra ord lite plattare och mindre livligt. Översta diskanten är mer sluten hos LG än hos Sony och i stereo är ljudbilden mer diffus. Det kan verka som om mellanregisterelementet och diskanten inte riktigt spelar i fas, för ljudbilden har inget riktigt väldefinierat centrum, och är inte heller speciellt stor och levande.
Centerhögtalaren är bättre än Sonys, vilket gör att dialogen på film låter större hos LG, utan någon hermetisk färgning. Surroundillusionen är däremot bättre hos Sony, som låter öppnare. Det finns färre detaljer i övertonregistret hos LG, som rent allmänt känns lite mer ansträngd. Inte några kolossala hemmabioupplevelser alltså, men helt godkänt för pengarna.
Också i detta test:
Sony NDV-E870
Lite extra, stor skillnad
Vem hade kunnat ana att ett par extra högtalarelement i frontkanalerna skulle göra så stor skillnad för ljudet?
Samsung HT-C5900
Snygg sammanhållning
Samsung HT-C5900 är den enda i testet som har HDMI-ingångar. Och den låter bäst av alla.
Sony BDV-E370
Enkel hemmabio
Sonys anläggning kalibrerar högtalarna automatiskt. Det underlättar en hel del, men räddar inte ljudet helt och hållet.
Pioneer BCS-303
Användarvänlig
Från Pioneer kommer en anläggning som både är lättskött och låter bra.
Philips HTS5560
Kraft och finess
Philips har satsat på att vinkla högtalarelementen åt olika håll för att sprida ljudet på ett effektivt sätt.
Panasonic SC-BTT350
Bättre än det ser ut
Panasonics system låter bättre än det ser ut, men är dessvärre lite bökigt att använda.
Läs hela artikeln med LB+
Julerbjudande - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spara 925 kr)
Prova LB+ Total i 1 månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad for bara 79:-
LB+ Total 12 månader / 156 kr
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser