TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B:s Julkalender 2024 Delta här!

TEST: Beurer BF 980 WIFI

Rak och tydlig

Deltagaren från Beurer är ensam i testet om att ha fysiska knappar vilket gör att man som användare faktiskt inte är bunden till en app. Bra start!

Av / 2023-08-13 - 11:14
Beurer BF 980 WIFI

Home tycker

  • Tydlig display med stora siffror. Fysiska knappar vilket gör att du kan använda den fullt ut utan app. Uppladdningsbart batteri.
  • Displayen är visserligen stor men kunde varit lite roligare.

Jag ska vara helt ärlig och erkänna att Beurer är en ny bekantskap för mig. Vilket gör det hela ännu mer intressant. Vågen ligger i det högre prisspannet och är en av de större i testet, men snygg och stilren.

I paketet 2
Tillsammans med vågen hittar jag en instruktionsbok som, som faktiskt är värd namnet och även är på svenska. Här finns även en usb-laddkabel och en snabbstart-guide. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Beurer BF 980 klarar åtta användare och är den enda våg i testet som har fysiska knappar vilket hjälper dig skapa användare och lägga in värden såsom längd, ålder och vikt utan att koppla upp dig mot en app. Dessa knappar kan också hjälpa dig ta fram resultatet av din senaste mätning utan appen. Jag vill så klart prova appen och skannar därför qr-koden på snabbstartguiden. Jag laddar hem och flyttar in i Beurer HealthManager utan några problem.

Läs också Håll koll på din hälsa – enklare än du tror Vi blir bara äldre och äldre. Men vad är det för mening med att bli äldre om jag inte håller mig frisk? Och hur vet jag att jag får till tillräckligt mycket aktivitet i förhållande till sömn och återhämtning?

Beurer är tyskt och det känns nästan lite i appen. Ordning och reda, rakt och tydligt utan en massa lulll-lull och utfyllnad.

Vågen är också ensam om att ha integrerat batteri som laddas med usb-laddkabel.

Display 1
Beurer BF 980 har testets största och även tydligaste display.
Ur instruktionsboken: ”Väg dig helst vid samma tid på dygnet (helst på morgonen), efter första toalettbesöket, på fastande mage och utan kläder”. Vågen är svart och jag inser rätt omgående att det är som att stå på en spegel… Utan att gå in på närmare detaljer kan jag säga att det är ett litet annorlunda perspektiv och att det är absolut bäst att jag är påklädd när jag tar bilder om jag säger så… (Foto: Åsa Warme Hallén)

Går tysken att lita på?

Beurer BF 980 står sig riktigt bra om jag jämför med min referensmätning. Den lägger visserligen till någon procent på fettmassan (what?) och drar av lite på min muskelmassa (fräckt!) men det är inget att hänga upp sig på. I övrig är det ingen som sticker ut markant. Min basala ämnesomsättning mäts till rimliga 1355 kcal på Beuer i jämförelse med 1481 kcal på InBody-mätningen som jag använder som referens. Denna siffra kanske inte är den viktigaste i sammanhanget men för den som har ett viktmål att jobba sig fram till kan det vara bra att ta med i beräkningen.  

Annons
Sammanfattning 1 Sammanfattning 2
<
>
I appen får jag en överblick över mina värden och jag kan även gå in och se mer på detaljnivå hur jag ligger till. (Skärmdump från app).
Läs också Smarta hem: Godare kaffe med smart maskin Teknikintresserade kaffedrickare bör definitivt överväga att skaffa en smart kaffemaskin. Smartare kaffe är bättre kaffe.

Slutsats

Beurer BF 980 är en bra, tydlig och informativ våg.  Den är smidig att använda och mätvärdena är också enkla att avläsa och förstå innebörden av. Mätvärdena är över lag relevanta i förhållande till mina uppmätta referensvärden. Det visar sig att denna, för mig, nya bekantskap står sig bra i detta test, trots prislappen och det är bara att lyfta på hatten!

Karakter
Beurer BF 980 WIFI
Premium

Också i detta test:

Huawei Scale 3

Pålitlig och prisvärd

Med tanke på prislappen är inte förväntningarna så höga. Men av erfarenhet vet jag att Huawei brukar överraska.

Priset. Du kan använda den till att mäta statiska föremål så länge de väger över 50 g.
Batteri medföljer ej. Är inte transparenta med att de använder eget operativsystem vilket kan göra det onödigt krångligt.
Läs hela testet

Garmin Index S2 Smart Scale

Stabil och användarvänlig

Testets största och dyraste våg kommer från Garmin. Appen är, som alltid, Garmins starka kort. Men här verkar det ändå som om de har missat en viktig ingrediens.

Många användare. Lättförståeliga grafer och trender.
Priset. Bristfällig information om vad värdena egentligen betyder.
Läs hela testet

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2

Inget att lita på

Xiaomi ställer upp med testets billigaste smarta personvåg. Priset behöver inte alls vara en indikation på att något är dåligt. Men i vissa fall är det just det.

Priset. Många användare. Går att väga statiska föremål om de väger över 50 g.
Enbart Bluetooth. Fullständigt opålitliga mätvärden.
Läs hela testet

Withings Body Smart

Tro inte på precis allt du ser

Testets mellanprisvåg kommer från Withings. Här får du nöja dig med att appen inte finns på de nordiska språken och vissa av mätningarna är riktiga glädjemätningar.

Väldigt trevlig och informativ skärm.
Appen finns inte på de nordiska språken
Läs hela testet
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ny toppmodell från Sage imponerar

Lättinstallerad och drivs av solljus

Prisvärd pizzaugn för både inom- och utomhusbruk

Du får inte ha bråttom

Ambilight för den moderna spelaren

Pling plong - du är i bild

Delad glädje är dubbel glädje

Dubbelt så smart är inte dubbelt så bra

Det här kan ingen annan sänglampa

Går pris och kvalitet hand i hand?

Flexibel och tanken är god

Övervakning med ett öga på ekonomin

Ljud & Bild