TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: TheraFace Pro

Ta med spasalongen hem till badrummet

TheraFace Pro är genvägen till ett uppstramat ansikte och färre rynkor. Var bara beredd på att använda el i ansiktet.

Av / 2024-05-17 - 09:22
TheraFace Pro

Home tycker

  • Många olika möjligheter att skapa en skönhetssalong hemma. El och värme ger synliga och märkbara resultat.
  • Högt pris och tung att använda. Obehaglig känsla under behandlingen med rytmiska slag mot huden. Instabilt stativ och inte särskilt praktisk att ta med sig på resan.

Skönhet och välbefinnande har sitt pris. Med TheraFace Pro måste du bokstavligen lida för det. Vi pratar om ström i huden och små örfilar i ansiktet.

Therabody är företaget bakom en serie apparater med olika funktioner. Vissa löser upp spända muskler, andra stramar upp huden och slätar ut rynkor. TheraFace Pro-apparaten kombinerar allt i ett multiverktyg, där du växlar mellan delarna efter behov.

TheraFace Pro-kartongen innehåller tre typer av huvuden: ett mikroströmhuvud, ett styvt borsthuvud och en ring med LED-lampa. Ringen kan kombineras med mindre delar för att bättre nå ansiktets ”hörn”, till exempel runt ögonen.

TherafacePro hoveder
De tre primära huvudena på TheraFace Pro liknar tortyrredskap. Vissa kan också uppleva behandlingen som tortyr, men det fungerar. (Foto: Therabody).

Dessutom får du en gel, TheraOne, ett reseetui och ett stativ. Jag gav upp att använda stativet eftersom TheraFace Pro har en tendens att välta. Apparaten väger mycket, så stativet verkar underdimensionerat.

Sammantaget ger TheraFace Pro ett gediget, professionellt intryck. Kanske var det därför det verkade tillräckligt pålitligt för att jag skulle följa instruktionsvideon och använda ström i ansiktet. Människorna bakom den måste ju veta vad de pratar om.

Annons

Jag valde videorna eftersom instruktionsboken inte är mycket att ha. Den har mikroskopisk skrift och invecklade instruktioner. Du hittar ett arkiv med videor på TheraBody-webbplatsen och i Therabody-appen.

En klänningsklädd läkare ler och förklarar medan en modell demonstrerar behandlingen. Jag smetade lite gel i ansiktet från TheraOne-tuben och satte sedan huvudet med mikroström mot huden. Vad gör man inte för skönhetens skull.

Olika syften och inställningar

Vem som helst kan använda TheraFace Pro, men företaget avråder från att använda apparaten på sår och ärr. Skägg och skäggstubb är inga problem så länge du rör apparatens huvud i hårstrånas riktning.

theraface pro samlet
Förpackningen med TheraFace Pro innehåller en påse för alla smådelar. Du kan förvara enheten separat eller i det rangliga stativet. (Foto: Therabody)

Men om du vill använda huvudet med mikroström måste huden vara slät för bästa resultat. Som nämnts är apparaten ett multiverktyg. Min plan var att strama upp ansiktet. Efter att ha elektrifierat huden skulle jag använda huvudet med LED-lampor och slutligen rengöringsborsten. Huvudena fästs magnetiskt på handtaget och är lätta att byta ut.

Jag insåg dock att det var smartast att börja med borsten, vilket Therabody också rekommenderar. De styva borststråna roterar mot huden och rengör den. Företaget kallar behandlingen för ”percussive cleansing”. Borsten skakar så att säga rytmiskt, vilket är förklaringen bakom begreppet ”percussion”.

TheraFace PRO blaalys
TheraFace Pro kan kombineras med en ring som avger ljus. Det blå ljuset är till för oren hud. (Foto: Therabody).

Behandlingen går till så att du blöter ansiktet med vatten, applicerar lite gel och aktiverar den nedre knappen på handtaget. Tryck sedan på den översta knappen för att välja tempo för borstens rytm.

Rytmen har tre frekvenser: 1 750, 2 100 eller 2 400 PPM (percussions per minute). Även vid den långsammaste rytmen gav den ett slags dunk mot huden och benet bakom. Inte särskilt behagligt. Slagen fick också TheraFace Pro att skaka i handen.

Läs också Nya Nespresso är ett dyrt nöje Nespressos och Sages nya maskin kan brygga över en halv liter kaffe med bara en kapsel och skumma mjölk på barista-nivå. Men den kostar!

Resultatet blev inte alls lika lyckat som med borstarna på testdeltagaren Beurer FC 95. Efter att ha använt TheraFace Pro kändes min hud inte särskilt polerad eller rengjord.

Ljusterapi på tre olika sätt

Efter borstbehandlingen var det dags för ljusterapi. TheraFace Pro-ljusringen har tre typer av ljus.

Det röda ljuset ökar hudens produktion av kollagen. Resultatet ska bli en slätare, fastare hud med färre rynkor. Det blå ljuset utrotar bakterier och kommer därmed att angripa blemmor och finnar. Kombinationen av rött och infrarött ljus används för att behandla rynkor, t.ex. nära ögonen, även kallade ”kråkfötter”.

Alla tre lamporna kan användas med en av tre små tillbehör: ett spets, en mikroborste och en platt knappliknande pryl. Prylarna placeras i mitten av ringen och kan vara passiva eller ställas in så att de skakar som borsthuvudet.

Läs också Ger dig internet i hela trädgården Oavsett om det är trädgårdsfesten som ska ha musik eller robotgräsklipparen som behöver täckning är utomhusroutern TP-Link Deco X50-Outdoor en fullträff.

Jag testade minihuvudena utan framgång. Vibrationerna från det platta huvudet, som kan användas i hela ansiktet, på halsen och på bröstet, dunkade obehagligt mot huden. Jag undvek mitten av halsen, vilket Therabody rekommenderar, men det kändes ändå som att bli slagen på luftstrupen.

Utan vibrationer gav särskilt det röda ljuset en skön, avslappnande känsla. Efter två användningar kände jag en stramare käklinje. Förbättringen var dock inte synlig, bara märkbar.

Behandling med lågspänning

Nästa del av ansiktsbehandlingen gjordes med elhuvudet med de två metallkulorna. Du applicerar lite gel i ansiktet och flyttar runt huvudets metallkulor med lätt tryck mot huden. Ett litet pip talar om när du ska byta område.

Halvsfärerna avger en låg spänning (max 15,5 volt) för att stimulera ansiktsmusklerna. Lite som att gå till gymmet och aktivera musklerna, men för ansiktet istället. Du väljer nivå från 1 till 3 på handtaget.

Att tillföras ström på det här sättet kan kännas som att få små snärtningar mot huden med ett gummiband. Det gör egentligen inte ont, men känslan är udda och tar lite tid att vänja sig vid. Jag kom aldrig högre än till nivå två eftersom det blev för obehagligt på den högsta inställningen.

Mikroströmmen avger värme, så musklerna masseras och är mottagliga för behandling. Inom en vecka märktes en synlig skillnad. Runt munnen blev två irriterande skrattrynkor mycket mindre framträdande. Jag märkte också en allmän åtstramning runt hakan och käklinjen.

Behandlingen måste dock underhållas för att resultaten inte ska försvinna igen. Precis som att gå till gymmet.

Kalla och varma ringar

Multiapparaten kan kompletteras med så kallade Hot & Cold Rings. Precis som ljusringarna fästs de magnetiskt. Den kalla ringen har två metallytor som kyler huden. Du för ringen över ansiktet för att minska svullnader och eventuella påsar under ögonen.

 

Ringarna använder kryotermisk teknik. Cryo står för kyla och thermal för värme. Kort sagt, den kalla ringen kyler för att minska svullnader. Den varma ökar blodflödet och lindrar spänningar. Båda ringarna har tre temperaturnivåer. För den varma ringen är det 35o, 39o och 43o. Den kalla har 26o, 22o och 18o.

TheraFace PRO HC Rings
De två ringarna som avger kyla och värme är tillval. Köp dem bara om du har speciella behov som exempelvis påsar under ögonen. (Foto: Therabody)

Den varma ringen hjälper också huden att absorbera fuktkrämen och ge en renare hud. Det går inte att missta sig på de två ”ringarna”. Den varma har en liten flamsymbol på sidan, den kalla ringen har en snöflingesymbol.

Inom en vecka fick jag bara synbart mindre påsar under ögonen. Den varma ringen ska inte användas på hud med benägenhet för hyperpigmentering (pigmentfläckar), vilket jag lider av. I stället för kinderna använde jag ringen längs käken och halsen, vilket var trevligt, men det gav inga synliga resultat.

Ringarna kostar 1 269 kronor extra, så fundera över dina behov i förväg.

Slutsats

TheraFace Pro är den ultimata apparaten för ansiktsvård i hemmet. Jag fick mest utbyte av huvudet med mikroström. Behandlingen resulterade i ett uppstramat ansikte och minskade rynkor redan under den första veckan.

Det röda (kollagenförstärkande) ljuset fungerade bra för mig tillsammans med den varma ringen. Jag upplevde en ökad blodgenomströmning och en klarare, fastare hud.

TheraFace PRO Percussive Therapy
De små huvudena sätts i ringen med ljus och kommer att använda vibrationer för att rengöra eller massera huden. (foto: Therabody)

Priset för TheraFace Pro är högt, men tänk på det så här: en professionell behandling kan kosta tusentals kronor per gång. Om jag ger mig själv en TheraFace Pro-behandling två eller tre gånger i veckan i 3–8 minuter är pengarna snabbt intjänade.

Det besvärliga är att jag måste underhålla behandlingen, annars försvinner resultaten igen. Om jag kombinerar användningen av TheaFace Pro med en varm dusch först för att mjuka upp huden är det kanske inte så farligt, men snarare en vana som måste läras in.

Karakter
TheraFace Pro
High End

Också i detta test:

Braun FaceSpa Pro 912

Salong för kvinnor

Braun Pro 912 är en skönhetsapparat för ansiktet med tre-i-ett-funktion. Inte alla resultat håller hela vägen.

Snygg design med matchande färger. Apparat med tre funktioner i en. Ger ett fint resultat, särskilt vid epilering.
Kåpan passar endast med epileringshuvudet monterat. Stativet har ingen inbyggd laddare.
Läs hela testet

Beurer FC 95

Enkel och mycket effektiv

Kan fyra små borstar verkligen göra skillnad? Ja, det kan de när de sitter på Beurer FC 95.

Effektiv och ger ett jämnt, uppstramat ansikte från start. Stativet är stadigt och det är smart att nätsladden inte behöver sitta i.
Något kliniskt utseende och ett lätt, plastliknande handtag. Ingen app eller andra specialfunktioner förutom ett roterande borsthuvud.
Läs hela testet
Natasja Broström
Natasja Broström (född 1971) är journalist på L&B Home. Hon började på Politikens IT-bilaga på 1990-talet och därifrån gick resan vidare till facktidningar, magasin och tidningar där Natasja bland annat skrev om IT och nördkultur. Från 2002 har Natasja jobbat på Datatid Techlife, sedan som IT-journalist inom smart living och brevlåderedaktör på Alt om Data.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Årets bästa erbjudande

Full tillgång till allt innehåll i 4 veckor för 4 kr

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i 1 månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

4 kr / för 4 veckor
185 kr / för 1 månad
154 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Annons

Det här kan ingen annan sänglampa

Går pris och kvalitet hand i hand?

Flexibel och tanken är god

Övervakning med ett öga på ekonomin

Plats för allt

Robotdammsugare med artificiell idioti

Nu flyttar AI in även i tvättstugan

Passar bra i ett Yale-smarthem

Din altandörr förtjänar detta

Smidig moppning ända in till kanten

Julgransljus hela året

Skarp och praktisk videoringklocka

Ljud & Bild