Ljudlimpan från LG är utrustad med både trådlös subbas och inbyggd BD-spelare. Till skillnad från Philips spelare kan LG:s dessutom spela 3D-filmer. Den är också lägre, eftersom drivverket sitter horisontellt. Det gör att den är enklare att placera på TV-bänken utan att skärmen skyms. HLX56S är dock inte en av de lägsta som finns, den är 2 cm högre än Panasonic-limpan. På grund av drivverket är den testets avgjort djupaste och kan dessvärre inte väggmonteras om du inte hittar på något på egen hand (till exempel sätter upp en hylla). Men jösses vad läcker den är!
Med två HDMI-ingångar och en -utgång med ljudretur går det att koppla in det mesta, även en optisk ingång finns. Nätverksstreaming stöds och LG har en egen videoportal på nätet.
Användning
Jag hatar nätverksfunktionen. Att den inte stöder Apple Lossless kan jag leva med, men när jag går till en mapp som har sådana filer så försöker spelaren spela fil efter fil utan att lyckas, och det går inte att stoppa den under tiden. Till slut stänger spelaren av sig helt, och man får börja om från början. Grrrrrr! Vad vi däremot gillar är att spelaren kommunicerar med Gracenote-databasen och visar låttitlar och CD-omslagsbilder.
I övrigt har vi inga klagomål på skötseln, vare sig av Blu-ray-spelaren eller av hur man hittar de olika funktionerna.
Ljudkvalitet
HLX56S har en ljudkvalitet som överraskar. I synnerhet mellanregistret är väldigt bra, vilket gör att dialoger på film och röster i musik blir varma, samtidigt som de framträder tydligt.
Subbasen tål att sättas på +3 dB, det gör att man får en häftigare återgivning av både filmeffekter och musikrytmer. Vissa musikstilar, särskilt av dynamiskt och akustiskt slag, föredrar nog att subbasen är mer neutral. Prova dig fram!
LG:s ljudlimpa imponerar genomgående med en förvånansvärt pigg spelstil och saftig bas. Den dynamiska kontrasten hade kunnat vara bättre i mellanregistret, och ljudet vacklar lite när det är våldsamt intensivt. Men detta är mer än godkänt, och sammantaget är detta testets mest kompletta högtalarpanel.
Också i detta test:
Philips HTS5131
Har nästan allt
Philips limpa kostar inte mycket mer än de övriga men har ändå inbyggd BD-spelare. Den är dessutom enkel att sköta och låter bra.
Panasonic SC-HTB520
Smal design, fylligt ljud
Panasonic-limpan är tunn och elegant, och får plats på många TV-bänkar utan att skymma TV:n. Bra låter den också.
Samsung HW-D570
Tunn limpa, tunt ljud
Samsung har för vana att imponera med sina ljudanläggningar. Därför är det en stor besvikelse att den här limpan inte gör det.
Arvani ErgoSound II
Rea på kanonljud
ErgoSound har fått en extra digitalingång och kraftigare bas. En dunderhögtalare har blivit ännu bättre.
Yamaha YHT-S401
Kul bas från liten krabat
Yamahas limpa är smalast i testet, och har marknadens fiffigaste subbaslösning.
Läs hela artikeln med LB+
Årets bästa erbjudande
Full tillgång till allt innehåll i 4 veckor för 4 kr
LB+ Total månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad
LB+ Total 12 månader
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser