TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: OnePlus Nord N10 5G

Den här kan du gärna köpa

Till det här priset är OnePlus Nord N10 5G absolut godkänd. Men man bör vara den typen av användare som brukar minska skärmens ljusstyrka och inte använder kameran så mycket.

Av / 2021-06-04 - 07:57
OnePlus Nord N10 5G

Home tycker

  • Bra skärmupplösning, utmärkt batteritid och stöd för 30 W snabbladdning. Spel körs smidigt tack vare dedikerat spelläge.
  • Skärmens ljusstyrka är inte den bästa och den blanka baksidan suger åt sig fingeravtryck. Varken ultravidvinkel- eller makrobilder blir särskilt bra.

Sommaren 2020 lanserade OnePlus mobilen OnePlus Nord, som har varit en stor framgång för det framstormande kinesiska teknikföretaget. Därför kom det inte som någon stor överraskning att Nord-serien ett par månader senare utökades med fler modeller, inklusive OnePlus Nord N10 5G som vi nu äntligen har fått in för test.

Telefonen har en 6,49-tums skärm med 90 Hz i uppdateringsfrekvens och FHD+-upplösning. Processorn kommer från Qualcomm och är en Snapdragon 690 med åtta kärnors CPU och 5G-stöd. Dessutom finns det 6 gigabyte RAM och 128 gigabyte inbyggt lagringsutrymme, som kan utökas med ett externt minneskort. Batteriet är på 4300 mAh och stöder OnePlus Warp Charge 30T-snabbladdning. På baksidan finns fyra kameralinser, inklusive en huvudkamera med 64 Mp och en ultravidvinkellins på 119 grader. Frontkameran är på 16 Mp.

När det gäller designen verkar telefonen gedigen och den är bekväm att hålla i handen tack vare de avrundade kanterna. Tyvärr är baksidan blank och drar därför till sig fingeravtryck lika snabbt som vi andra får skräpmail eller parkeringsböter.

OnePlus Nord N10 5G
OnePlus Nord N10 5G har en 6,49-tums skärm med 90 Hz uppdateringsfrekvens och FHD+-upplösning. På baksidan sitter fyra kameralinser, varav en huvudkamera med 64 Mp och en ultravidvinkellins på 119 grader. (Foto: OnePlus)

Skärmen på framsidan har 90 Hz i uppdateringsfrekvens och fin upplösning, men ljusstyrkan är inte den starkaste och bilden saknar kontrast. Telefonen har inbyggda stereohögtalare men ljudet är inte alls i samma klass som det vi hört från OnePlus highend-modeller som OnePlus 9 Pro.

Prestanda är medelmåttiga, men OnePlus Nord N10 5G klarar en batteritid på mer 10 timmar i vårt benchmark-test, vilket är riktigt bra gjort. Speciellt med tanke på att mobilen stöder 30-watts snabbladdning och till och med har en sådan laddare i kartongen. Spel kör också smidigt tack vare det dedikerade spelläget, som till och med har en egen app.

Annons

OnePlus är å andra sidan inte precis kända för sina utmärkta mobilkameror, och Nord N10 är inget undantag. Till skillnad från Motorola Moto G50 har Nord N10 ultravidvinkel, men de bilderna blir platta och suddiga. Huvudkamerans 64 Mp-lins tar däremot fina bilder, och frontkameran ger strålande porträttbilder med bokeh-effekt. Tyvärr är den dedikerade makrolinsen inte den bästa vi har sett, för makrobilderna blir oskarpa och mörka.

OnePlusN10_ultravidvinkel OnePlusN10_makro OnePlusN10_selfie
<
>
Den här porträttbilden som tagits med 16 Mp-frontkameran har OnePlus Nord N10 5G däremot lyckats bra med. (Foto: Peter Gotschalk)

Slutsats: OnePlus Nord N10 5G

OnePlus Nord N10 5G är en bra mobiltelefon som har ett par klara fördelar. Bland dem finns bra batteritid, snabbladdning och fina prestanda. Att skärmen har 90 Hz uppdateringsfrekvens är inte heller illa med tanke på priset.

Tyvärr är skärmbilden inte den skarpaste och ljusaste vi har sett, och Nord N10 5G lider lite av att OnePlus inte direkt är superduktiga på att bygga mobilkameror.

Karakter
OnePlus Nord N10 5G
Basic

Också i detta test:

Motorola Moto G50

Nästan bedrövlig

Det finns ett par goda skäl till att köpa Motorola Moto G50. Okej, kanske tre! Men inte fler än så.

Stort batteri, effektiv makrolins, 3,5 mm-kontakt och dedikerat spelläge.
Usel skärm med låg upplösning och svag ljusstyrka. Inga stereohögtalare och tunn ljudbild, medelmåttiga prestanda. Både huvudkameran och frontkameran tar dåliga bilder.
Läs hela testet

Samsung Galaxy A52 5G

Bästa kameran i mellanklassen

Samsung Galaxy A52 5G är nästan en fullträff från den koreanska tillverkaren, som i stort sett har lyckats hitta rätt balans mellan pris och funktionalitet.

Utmärkt kamera, testets bästa. Plus fin skärm med snygga färger och 120 Hz uppdateringsfrekvens.
Saknar dedikerat spelläge och har inte prisklassens senaste och mest avancerade processorteknik.
Läs hela testet

Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Den okända mästaren

Xiaomi Mi 11 Lite 5G kan mycket väl vara en mobil som kommer att hamna på allas läppar.

Snygg skärm i kombination med bra ljud, ultralätt design och fin kvalitetskänsla. Och så naturligtvis grupptestets odiskutabelt högsta prestanda.
Kamerans artificiella intelligens har andra skönhetsideal än de flesta västerländska användare. Batteriet kunde mycket väl ha hållit på strömmen lite längre.
Läs hela testet
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Årets bästa erbjudande

Full tillgång till allt innehåll i 4 veckor för 4 kr

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i 1 månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

4 kr / för 4 veckor
185 kr / för 1 månad
154 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Annons

Tillbaka i täten

Den perfekta kompromissen?

Vikbar magi?

För sent och för dyrt

Ännu smidigare att hålla koll på hälsan

Denna iPhone kan du gott hoppa över

Kronan på verket

En lagom mobil att behålla länge

Fungerar Pixel-magin även i det vikbara formatet?

Snygg och tuff träningsklocka

Flera förbättringar i ett och samma paket

För bra för att vara sann?

Ljud & Bild