Att läsa instruktioner är inte alltid min grej, är jag hyfsat familjär med produktgruppen (i detta fall klockor) brukar jag testa mig fram – det är ju inte hjärnkirurgi! När jag först startade min Garmin Venu 2 upplevde jag själv att jag gjorde en hel del inställningar och fiff innan jag började använda den. Men när jag sedan var ute på walk & talk med en vän insåg jag rätt snart att distansen som visades på klockan inte var korrekt. In i Garmin-appen och kikade men jodå, där visades promenaden i antal kilometer och den var även inställd på att visa/räkna kilometer – mycket märkligt. Jag gav det ett nytt försök men med samma resultat. Insåg att jag behöver gå in och titta på själva klockan och med mitt bristande tålamod tog det mig nog 2-3 gånger innan jag faktiskt hittade inställningen, som mycket riktigt stod på miles. Kan tyckas lite konstigt och förvirrande att klocka och app har olika inställningar och att det inte synkar när allt annat gör det. Men man ska ju inte förstå allt…
Jag räknade aldrig sekunderna som det tog för klockan att hitta GPS-signal men min upplevelse var att den var aningen långsam, framför allt eftersom jag oftast utgår på samma ställe.
Även om den rent utseendemässigt inte ser ut som en typisk träningsklocka så är den just det. Här finns en uppsjö av animerade träningspass och om du, precis som jag, uppskattar lite kortare men intensivare pass går det utmärkt att skapa en egen Tabata-runda med intervaller, pauser och allt.
Nu tillhör jag ”fin-väder-golfarna” och eftersom det i skrivandets stund står december i kalendern har jag inte provat de olika golffunktionerna – även om jag troligtvis skulle kunna ha nytta av dem. Men å andra sidan kanske mitt något ojämna spel inte hänger på en klocka.
Det jag däremot har provat var att koppla ihop klockan med min Samsung S21 och eftersom jag har just en Android-mobil kunde jag även svara på sms via klockan. Rysligt fiffigt var det också att jag kunde använda mig av Garmin Pay (beror på vilken bank och typ av kort du har) vilket gjorde att jag slapp gräva i väskan (det svarta hålet) för att hitta plånboken utan kunde betala direkt med min Venu 2
När jag tidigare testade Garmin Lily var jag lite smått irriterad över att pekskärmen fungerade lite när den själv ville. På Garmin Venu 2 funkar den galant med fin respons.
Använd 24/7
Som jag nämnt är detta en träningsklocka, men du får ut absolut mest för pengen om du använder den 24/7. Och du behöver inte oroa dig för att den ska dra blickarna åt sig, i skiffergrå infattning är den väldigt neutral. Kanske på gränsen till tråkig. Men gör verkligen sitt jobb och hjälper dig att hålla koll på ditt hälsoläge genom att bland annat mäta stressnivå, och ge dig påminnelse om/när det är dags att chilla och andas. Du får poäng för sömnkvalitet, logga vätskeintag, göra stickprov på blodets syremättnad och du kan även hålla koll på din, eller din partners, menscykel för husfridens skull. I appen Garmin Connect kan du utläsa allt du behöver, och lite till.
Slutsats
Vill du ha en smidig följeslagare dygnet runt som gör ett utmärkt jobb med att guida dig i träning, hälsa och återhämtning och som även fungerar som din mobils, och plånboks, förlängda arm? Garmin Venu 2 är en riktigt bra klocka, utformad och genomtänkt för allsidig träning – men som även fungerar troget i vardagen utan att ta plats eller sticka ut på något sätt. Att detta är en bästsäljare, är lätt att förstå och gör den till Bäst i testet av träningsklockor.
Också i detta test:
Polar Vantage M2
Den trofaste
Bland Polars storsäljare hittar vi Polar Vantage M2, hur står sig den i jämförelse med de andra bästsäljarna?
Huawei Watch 3 Pro
Tungviktaren
En smart träningsklocka med ett eget operativsystem. Kan bli hur intressant som helst. Eller?
Samsung Galaxy Watch Active 2
För hälsan
Vad kan den tunnaste och billigaste klockan i testet ha att komma med egentligen?
Suunto 9 Peak
För den med stor plånbok
Finska Suunto 9 Peak är testets näst tunnaste men dyraste klocka där man ska ha tänkt och tagit hänsyn till ”allt”. Stämmer det?
Garmin Forerunner 55
Lättviktaren
”Se dig själv som en löpare” skriver Garmin och försöker här ge dig så mycket hjälp de bara kan. Springa får du dock göra själv.
Läs hela artikeln med LB+
Årets bästa erbjudande
Full tillgång till allt innehåll i 4 veckor för 4 kr
LB+ Total månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad
LB+ Total 12 månader
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser