TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

: TomTom Touch

Lycka är en fettmätare

TomTom Touch sticker ut med mätning av kroppsfett, men snubblar på mållinjen.

Av / 2017-01-24 - 11:47
TomTom Touch

Home tycker

  • Mätning av fetthalten är en unik funktion som TomTom är ensamma om. Passformen är bra och tack vare IPX7-certifieringen behöver du inte ta av dig Touch innan du hoppar i bassängen efter träningen.
  • Batteriet får snabbt slut på ström. Det är irriterande att displayen inte kan visa alla mätningar direkt på enheten och att det som visas är vänt åt annat håll än övrig text.

TomTom Touch är ännu en renodlad fitness-tracker och har därför inga smartklockefunktioner. Sådana finns det hur många som helst av nu för tiden, men Touch sticker ändå ut bland mängden. Det gör den tack vare den speciella kroppssammansättningsfunktion som gör att den kan mäta andelen kroppsfett direkt på handleden. Det är smart tänkt, men jag måste erkänna att jag tycker att det är svårt att bedöma hur exakt mätningen egentligen är, eftersom jag har inte har något att jämföra med. Och att mätningen bara kan ses när man har synkroniserat via appen, och inte direkt på armbandet, är lite korkat.

 

Komfort

Tack vare det mjuka silikonarmbandet känns TomTom Touch otroligt bekväm på armen. Till skillnad från Fitbit märker du den inte alls. Jag hade dock flera gånger problem med att stänga armbandet, vilket samtidigt betyder att det sitter fast ordentligt. Displayen är avlång, precis som hos Samsung, fast inte i färg, vilket är positivt för strömförbrukningen. Den sätts inte på av sig själv när du vrider på handleden, utan måste aktiveras med en rund knapp längst ner. Den biten är jag inte så förtjust i. Att alla mätdata visas i motsatt riktning mot resten av texten är också en väsentligt negativ egenskap.

 

Annons

Slutsats

TomTom Touch är ett fint litet aktivitetsarmband som har en extrafunktion som sticker ut från resten av startfältet. Vissa andra saker ger dock minuspoäng i den totala summeringen. Appen där du håller koll på dina data är alldeles för rörig och ändå inte tillräckligt avancerad för seriöst träningsintresserade. Skärmen visar data både vertikalt och horisontellt, vilket innebär att du måste vrida huvudet ur led, och batteriet håller inte i närheten av lika länge som TomTom lovar. På den positiva sidan är Touch vattentät och det är trevligt att se nya funktioner i en produktkategori där det mesta annat är snarlikt.

 

 

 

Också i detta test:

Samsung Gear Fit 2

Prisvärd smartklocka

Gear Fit ser ut som ett aktivitetsarmband men är mer klocka än datainsamlare.

Ett bra alternativ till dyrare smartklockor. AMOLED-skärmen är snygg och du får mycket för pengarna rakt igenom.
Eftersom klockan saknar ljusmätare är styrkan alltid på max när du vrider på handleden. Det är lite synd.
Läs hela testet

Polar M600

Förklädd Android-klocka

Polar utnyttjar sin erfarenhet och kastar in en smartklocka i paketet.

Polar M600 är trogen sin bakgrund och har bra koll på ett aktivitetsarmband ska se ut. Smartklockefunktionerna ska betraktas som en välkommen bonus.
Designen är trist och laddkabeln alldeles för kort. Batteriet får snabbt slut på ström.
Läs hela testet

Fitbit Charge 2

Nästan perfekt

Bra programvara och smidig navigering gör Charge 2 till en vinnare.

Charge 2 har en bra display och kan visa massor av praktisk information. Tracking-funktionerna är enkla att sköta och appen är överskådlig och bra.
Det är synd att Charge 2 inte är vattentät och därför inte kan tas med till stranden eller poolen. Eftersom SMS-meddelanden visas på displayens smala ledd är de svåra att läsa.
Läs hela testet

Apple Watch Nike+

Gammalt vin på nya flaskor

Re-branding behöver inte vara dåligt, så länge det görs ordentligt.

Displayen är stor och tydlig och inbyggda Nike+ Run Club fungerar riktigt bra. Den speciella Nike-remmen leder effektivt bort svett från handleden.
GPS:en drar mycket ström, som det redan finns begränsade mängder av. Det hade varit bra om remmarna gick att köpa separat så man inte behövde köpa en helt ny klocka.
Läs hela testet
Mikael Hansen
(f. 1982): Frilansjournalist på L&B Home. Mikael började som teknikjournalist på Gamereactor 2006. Därifrån gick han vidare till GEAR magazine, där han också fick stor erfarenhet av att stå framför kameran. En magisterexamen senare återvände han som journalist på Ljud & Bild och senare som redaktör för TechRadar. Mikael skriver om allt från datorer och mobiltelefoner till smart home, ljud och gaming.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka i täten

Den perfekta kompromissen?

Vikbar magi?

För sent och för dyrt

Ännu smidigare att hålla koll på hälsan

Denna iPhone kan du gott hoppa över

Kronan på verket

En lagom mobil att behålla länge

Fungerar Pixel-magin även i det vikbara formatet?

Snygg och tuff träningsklocka

Flera förbättringar i ett och samma paket

För bra för att vara sann?

Ljud & Bild