Med sin design i svart och silver är inte MM 705 en lur som tar plats. Den bara är. Sladden är tunn och rund – den trassliga typen. Men här har Sennheiser faktiskt tänkt till! Som tillbehör finns inte bara en liten förvaringsväska à la gammal börs utan även en kabelvinda med två försänkningar för själva hörluren och utrymme att vira runt sladden. Här hittar du även en adapter vilket gör att jag till och med kan använda luren till min envisa Xperia!
Micken/reglaget har en svara-, byta spår-, pausa-knapp och så vidare samt ett reglage som man skjuter fram och tillbaka för att reglera volymen. Detta är inte en helt lyckad lösning eftersom det är väldigt enkelt reglera volymen av misstag när man ska använda reglaget. Detta drar ned användarvänligheten något.
Ljudet
Michael Bublés röst fyller mina öron och instrumenten får den plats de behöver, däremot saknas det lite luftighet och rymd i de högsta tonerna. Jag letar fram en låt som är full av piano, fioler och riktigt höga toner. Här i den lugna stilla musiken visar MM 705 att det faktiskt finns något i toppen. Det krävs en hel del för att pressa upp den dit, med det går. I ”Den jag kunde va” ger anslaget på gitarrsträngarna, kören och Wiehes röst mig lugn i kroppen. Basen i början av andra versen är inte den kraftigaste men fullt tillräcklig. Avslutningsvis kör jag lite tung rock och även om det är fullt lyssningsbart saknas det en del både i toppen och botten.
Funktionell men rätt trist förpackning.
Slutsats
Detta är en diskret lur och den runda trassel-sladden förlåts tack vare både kabelvinda och adapter. Lyssnar du gärna på meditationsmusik men är känslig för de höga tonerna samtidigt som du inte uppskattar för djup bas kan absolut MM 705 från Sennheiser vara din lur. Det finns ett bra övre mellanregister, som visserligen skulle kunna vara luftigare, men det krävs så pass mycket att ta sig dit att du aldrig behöver oroa dig för att det ska bli för mycket av det goda. Ljudbilden avspeglar hörlurens utseende. Diskret och utan vilja att egentligen sticka ut.
Den tillhörande kabelvindan är guld värd för att hålla ordning på bångstyriga lurar.
Också i detta test:
Nocs NS400
Får öronen att le
Svenska Nocs, som bildades 2008, bidrar med sin NS400 Aluminium till testet. En sofistikerad lur som nu uppdaterats med platt sladd.
Ultimate ears 400vi
Anonym på alla plan
400vi ser vid första anblicken ut att vara gjord av blankpolerad metall men allt är inte guld som glimmar, i detta fall är det plast.
Audio Technica ATH-CKS55i
Kostar mer än det smakar
Från Japanska Audio Technica kommer denna in-ear-lur, med ett lite säreget utseende, som finns att få i svart, röd/svart eller vitt.
Philips Fidelio S1
En tuff lur i lyxförpackning
Fidelio-serien från Philips har utökats med en ny in-ear-lur, men vill du smälta in i mängden och vara diskret är S1 inget för dig.
UrBeats
Mest bas för pengarna
Tuned by Andre Romelle Young skulle det kunna stå på den här hörluren, men artistnamnet Dr Dre har onekligen lite mer attityd.
Denon AH-C101
Låt dig inte luras av utseendet
Mer attityd och skönare gung i basen. Det kännetecknar Denons kategori Urban Raver som AH-C101, efterföljare till AH-C560, tillhör.
JBL J33i
Genomarbetad öronglädje
Luren från JBL är en snygg hörlur för dig som inte vill sticka ut för mycket ur mängden men ändå uppskattar en stilig accessoar.
Läs hela artikeln med LB+
Julerbjudande - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spara 925 kr)
Prova LB+ Total i 1 månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad for bara 79:-
LB+ Total 12 månader / 156 kr
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser