Själva reglaget för brusreducering sitter på sladden, som är försedd med ett klipps för att hålla saker och ting på plats. Förutom batteri innehåller förpackningen även en förlängningssladd samt en förvaringsväska med dragkedja, betydligt mer praktiskt än de med tygsnoddar à la smyckepåsar som många andra tillverkare envisas med. Ju färre saker det finns som kan trassla in sig i annat i väskan, desto bättre är det. En adapter för användning på flygplan finns naturligtvis också. Själva huvudbandet är ganska stumt och inte så flexibelt som man kanske kan önska när man är på resande fot. Huvudet har ju en förmåga att trilla åt sidan när man sitter och småslumrar på tåget eller planet. Jag hade gärna haft ett något lite mjukare material närmast huvudet för en skönare känsla.
Utan brusreducering känns ljudet dämpat och hoptryckt, jag brukar rätt ofta gnälla på diskant som kräver för mycket uppmärksamhet men här saknar jag bredden i ljudbilden som inte känns så detaljerad. Men när jag slår på brusreduceringen öppnas ljudbilden upp och detaljer i röster och instrument kommer mer till sin rätt. Här kommer även diskanten fram vilket gör att jag gärna sänker volymen ett par steg. På paketet uppger Audio Technica 85 % brusreducering och att avgöra om det är rätt eller fel är inte helt enkelt. Dock kan jag meddela att även om bussens accelereringar kändes i kroppen slank inte ljudet igenom och störde Takidas Robert Petterssons röst.
Slutsats
Detta är en liten och nätt reselur som har en helt acceptabel brusreducering. På av-läge är ljudet ingen sensation, men med reduceringen påslagen förbättras det betydligt.
Också i detta test:
Audio Technica ATH-ANC23
Liten men naggande god
Skälen till att en del föredrar in-ear-lurar kan vara många. Bland annat så tar de mindre plats i bagaget och de är inte heller så iögonfallande.
Sennheiser PXC 250 II
Spelglad resekompis
Luren från Sennheiser är liten, nätt och det märks att det har lagts en minut eller två på komfort och smart konstruktion. En lur som gjord för att få följa med på resor.
Sony MDR-NC7
Ingen kokongkänsla
Sonys halvtäckande lur är något mer täckande än både den från Audio Technica och Sennheiser och utformningen på själva huvudbandet gör den relativt spänstig och bekväm att ha på sig under längre resor.
Denon AH-NC800
Dyr och bra
Hörluren från Denon hamnar precis under den maxgräns i pris som jag satt och här har det inte snålats på komfort eller tillbehör.
Creative HN-900
Lur för två sinnen
Creatives HN-900 är inte enbart en hörlur med brusreducering, den kan användas som headset också, något den är ensam om i detta startfält.
Koss QZ/Pro
Prisvärd och bekväm
Koss QZ/Pro är den billigaste luren i detta test, något som i alla fall inte speglar av sig på den sköna passformen.
Sony MDR-NC100
Snygg och finessrik
Detta är en av två in-ear-lurar som ställer upp i startfältet. Sony MDR-NC100 är inte bara snygg, den har många småfinesser också.
Läs hela artikeln med LB+
Julerbjudande - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spara 925 kr)
Prova LB+ Total i 1 månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad for bara 79:-
LB+ Total 12 månader / 156 kr
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser