Bose QuietComfort Earbuds II har några nya funktioner jämfört med sin föregångare och har dessutom minskat i storlek med över 30 procent. Det märks eftersom de nya är betydligt bekvämare. Mikrofonskaften ger också bättre ljud vid samtal än föregångarnas skaftlösa design.
Du kan spara upp till fyra olika lägen för brusreducering och omgivningsljud. Appen är dock lite buggig och växlar plötsligt mellan att göra det tyst och att omvänt skicka omgivningsljudet direkt in i örat.
EQ-funktionen i appen kan ställas in på fem frekvenser, men den kunde definitivt ha varit mer intuitiv. Dessutom är vi tillbaka till buggen, där den plötsligt börjar växla mellan olika förinställningar i tid och otid. Förhoppningsvis är det ett problem med vårt exemplar. Det bör sägas att jag har haft öronsnäckorna för test tidigare, men jag lyckades tappa bort dem innan jag kunde testa dem färdigt. Då märkte jag inte av några av dessa buggar.
Det exemplar jag hämtade i en butik för detta tillfälle är dock inte helt stabilt. Det är möjligt att den senaste uppdateringen har orsakat problemen.
Jag kunde inte heller hitta den så kallade CustomTune-funktionen i appen, där öronsnäckorna kalibreras efter varje öras unika form.
Foto: Bose
Ljudet från Bose QuietComfort Earbuds II
Lyckligtvis finns det mycket bättre saker att prata om än den buggiga appen. Ljudet från QuietComfort Earbuds II är nämligen mycket bättre än från föregångarna. För det första kan öronpropparna spela väldigt högt. Kanske högst av alla i det här testet. Här saknas det verkligen inte ljudnivå. Det vill säga, de dämpas något efter ett tag, kanske för att skydda hörseln med hjälp av genomsnittliga ljudnivåer istället för den absoluta 85 dB-gränsen som flera andra går efter.
Boses största styrka är det dynamiska mellanregistret. Röster och instrument låter verkligen kraftfullt i mellanregistret. Det finns också en hel del energi i basen, och man får bra snärt i rytmerna från rap och electropop, även om energin ligger lite längre upp i basregistret än vad jag är van vid. Av samma anledning låter en kontrabas lite svulstig i mellanregistret. Det saknas också luft i toppen, vilket jag inte riktigt kan kompensera för med EQ.
Det är inte svårt att hitta konkurrenter med ett mer naturligt ljud för akustiska instrument. Men Bose-propparna är fortfarande lätta att tycka om. Och, återigen, betydligt bättre än sina föregångare.
Slutsats
Bose QuietComfort Earbuds II är ett stort steg framåt jämfört med sina föregångare. Inte bara för att formfaktorn är mycket mer kompakt och bekväm, utan också för att ljudet är mycket mer öronvänligt. Medan föregångarna lät skarpa och obehagliga, är de nya mycket mer musikaliska. Och vilket kraftfullt ljud!
Det finns de som har en mer naturlig återgivning av akustiska instrument. Användarvänligheten för själva propparna är bra, men vårt exemplar var lite instabilt när vi använde det med appen. Förhoppningsvis blir det bättre med en kommande uppdatering.
Också i detta test:
Sony WF-1000XM5
Bäst på brusreducering
Sony WF-1000XM5 tar arvet från den populära M4-modellen och levererar ännu bättre brusreducering och ljudkvalitet.
OnePlus Buds Pro 2
Bäst valuta för pengarna
För det här priset får man knappast bättre ljud än från OnePlus Buds Pro 2.
Samsung Galaxy Buds2 Pro
Bäst med Samsung-mobiler
Samsungs bästa öronsnäckor är okej, men Pro-modellen är inte värd det dubbla priset.
Beyerdynamic Free Byrd
Bra ljudkvalitet
Beyerdynamic gör mycket bra hörlurar, så det borde inte komma som någon överraskning att de också kan göra bra trådlösa öronproppar.
Technics EAH-AZ80
Det bästa ljudet
Technics lovar tydligare samtal och bättre brusreducering än någonsin tidigare med flaggskepps-öronpropparna EAH-AZ80.
Audio-Technica ATH-TWX9
Äntligen träffar Audio-Technica mitt i prick
Audio-Technica är duktiga, men har hittills inte lyckats övertyga oss med sina trådlösa öronproppar. Det förändras med ATH-TWX9.
Bowers & Wilkins Pi7 S2
Fortfarande mycket bra
Bowers & Wilkins Pi7 S2 är mer av samma sak, men det är en bra sak.
Bang & Olufsen Beoplay EX
De bästa från Bang & Olufsen
Beoplay EX är bland de alla dyraste trådlösa öronpropparna. När de är som bäst är de också mycket bra.
Läs hela artikeln med LB+
Nyårserbjudande - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 månader! (Spara 925 kr)
Prova LB+ Total i 1 månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad for bara 79:-
30% På LB+ Total i 6 månader!
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 6 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser