Huawei FreeBuds 6i är förmodligen den mest skamlösa AirPods Pro-imitationen hittills. Det mesta är sig likt.
Öronpropparna är välutrustade, med aktiv brusreducering och bra ljudkodekar. De fungerar tillsammans med AI Life-appen, som finns till både iOS och Android. Men medan du hittar appen på vanligt sätt i iOS App Store är Huawei bannlysta från Google Play Store. Android-användare måste i stället googla AppGallery, ladda ner och installera detta och sedan ladda ner AI Life därifrån.
Brusreduceringen är effektiv i basregistret, minst lika bra som hos EarFun, kanske till och med lite bättre. Den har också mindre egenbrus när den är aktiverad. Omgivningsljud, som Huawei kallar Awareness, finns i två varianter: antingen full öppenhet som ger en lite skarp diskant till alla ljud, eller röstläge som fokuserar på tal och ger ett mer naturligt ljud.
Så låter Huawei FreeBuds 6i
Ljudkvaliteten är imponerande direkt ur kartongen. Bastrumma är lite mjukare än hos EarFun, men ljudet är rent allmänt väldigt balanserat och naturligt, med fin energi och dynamik. Mellanregistret är kanske en aning framfusigt och hårt, men det här är verkligen så mycket bättre än i de billigaste testdeltagarna!
Det finns sex EQ-förinställningar (inklusive Standard), men ingen möjlighet till anpassad justering. Det behövs egentligen inte heller, eftersom standardinställningen låter så bra att det inte finns mycket att klaga på.
Lady Gaga låter både underhållande och naturligt, och tillsammans med EarFun är dessa de bästa när det gäller ren ljudkvalitet. EarFun lägger dock beslag på segern när det gäller tekniska specifikationer, eftersom Air Pro 4 har både LDAC, aptX och AuraCast, vilket FreeBuds 6i saknar.
Jag hade inga problem med stabiliteten med Huawei, varken ihop med en Samsung-telefon eller en iPhone.
Samtalskvaliteten är däremot tyvärr inte speciellt imponerande. Användarens röst låter instängd och diffus. På grund av mikrofonplaceringen är detta inte en okänd svaghet i öronproppar, speciellt i den här prisklassen.
Slutsats
Huawei FreeBuds 6i är ett par mycket bra öronproppar, som levererar högsta ljudkvalitet direkt när man packar upp dem. Brusreduceringen är bland de bästa i testet och designen är elegant – om än överdrivet inspirerad av Apple. Brist på stöd för aptX och LDAC gör att FreeBuds 6i tappar poäng mot EarFun på papperet, och de har inte heller Auracast. Ändå är detta ett av de bästa köpen i prisklassen, om ljudkvalitet och brusreducering är viktigast.
Också i detta test:
Ankriyul i17
Nytt rekord i dåligt ljud
Med ett pris på 250 kronor är detta testets billigaste öronproppar. Tyvärr får du precis vad du betalar för – och det är inte mycket.
LifeBee BX29
Ett litet steg upp från bottennivån
De här marknadsförs som träningsproppar med en otrolig batteritid för under 400 kronor. Men de tål varken svett eller regn, och låter för dåligt.
Belkin Soundform Bolt
Tryggt köp från ett välkänt namn
Belkin visar att det finns hopp under 500 kronor, fast utan snofsiga funktioner.
Technaxx MusicMan Pro BT-X72
Fullmatad och billig
Smart pekskärm och många funktioner gör att Technaxx-propparna verkar intressanta. Men håller ljudet måttet för 700 kronor?
Creative Zen Air SXFI
Bra ljud – om du gör så här
Efter lite EQ-justering i appen levererar öronpropparna från Creative förvånansvärt prisvärt ljud.
EarFun Air Pro 4
Teknisk knockout
De här okända propparna är proppfulla av avancerade funktioner. Men bäst av allt är att de låter kanonbra!
Läs hela artikeln med LB+
Black Week erbjudande
70% På LB+ Total i 12 månader! (Spara 1 665 kr)
LB+ Total månad / 185 kr
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad
LB+ Total 12 månader / 156 kr
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser