Föregångaren Air Pro 3 hade det mesta men på papperet har EarFun Air Pro 4 absolut allt: aptX Adaptive, LDAC, AAC och till och med den nya LE Audio-standarden med Auracast. Det senare låter dig sända ljud från din mobiltelefon till ett obegränsat antal hörlurar samtidigt.
Lägg sedan till att Air Pro 4, till skillnad från föregångaren, har fått adaptiv brusreducering och omgivningsljud (även känt som transparency/ambient aware) så är det svårt att sakna något.
Så låter EarFun Air Pro 4
Men bäst av allt är ljudet. Det låter helt enkelt sagolikt bra direkt från fabrik. Musiken flödar snyggt och naturligt. Även mixar som jag har gjort själv avslöjar att detta låter väldigt nära det ljud som var tänkt under inspelningen. Basen kanske är lite tunn, men den är väldigt bra, och mellanregister och diskant är vackert balanserade. EarFun har också bättre dynamik än sina konkurrenter.
I appen hittar du ett antal olika EQ-inställningar, och du kan även ställa in din egen parametriska EQ. Själv saknar jag bara pyttelite bas, så Bass Boost 1 fungerar fantastiskt bra till all sorts musik. Vill du ha ett lite mer underhållande ljud kan du testa med Bass Boost 2, men nivå 3 blir lite för mycket av det goda. Den goda nyheten är att den inte förstör det som händer i frekvensområdet ovanför så det låter aldrig direkt fel.
Patricia Barbers röst återges bäst i klassen. Kontrabasen är vackert definierad, elgitarren också. I låten ”Regular Pleasures” dundrar trummorna så att öronen fladdrar – här bör du kanske stänga av Bass Boost för att det inte ska bli för mycket.
Brusreduceringen är effektiv i basen och dämpar buller från bussar och flygplan utan att förstöra musikupplevelsen.
Jag kunde testa Auracast genom att sända ut ljudet från det speciella laddningsfodralet till JBL Tour Pro 3. Det fungerade strålande! Tänk bara på att Googles snabbparning inte fungerar med LE Audio aktiverat, vilket dock krävs för att Auracast ska fungera. Kör först snabbparning med mobilen, sedan kan du aktivera LE Audio.
Samtalskvaliteten är tyvärr en riktig besvikelse. Rösten blir tunn och ”digital”, och mottagaren i andra änden klagar på låg ljudnivå. Men det fungerar, och man kan inte förvänta sig perfektion i den här prisklassen. Så de sex stjärnorna i betyg är säkra.
Slutsats
EarFun Air Pro 4 är ett ovanligt prisvärt köp. I den här prisklassen är ljudkvaliteten överlägsen, brusreduceringen är effektiv och du får alla tänkbara kodekar. Den svaga samtalskvaliteten hindrar dock inte toppbetyg, för detta är ett av de allra bästa köpen du kan göra för under tusenlappen.
Också i detta test:
Ankriyul i17
Nytt rekord i dåligt ljud
Med ett pris på 250 kronor är detta testets billigaste öronproppar. Tyvärr får du precis vad du betalar för – och det är inte mycket.
LifeBee BX29
Ett litet steg upp från bottennivån
De här marknadsförs som träningsproppar med en otrolig batteritid för under 400 kronor. Men de tål varken svett eller regn, och låter för dåligt.
Belkin Soundform Bolt
Tryggt köp från ett välkänt namn
Belkin visar att det finns hopp under 500 kronor, fast utan snofsiga funktioner.
Technaxx MusicMan Pro BT-X72
Fullmatad och billig
Smart pekskärm och många funktioner gör att Technaxx-propparna verkar intressanta. Men håller ljudet måttet för 700 kronor?
Creative Zen Air SXFI
Bra ljud – om du gör så här
Efter lite EQ-justering i appen levererar öronpropparna från Creative förvånansvärt prisvärt ljud.
Huawei FreeBuds 6i
Premium till budgetpris
Huaweis mellanklassmodell levererar förstklassigt ljud till budgetpris. Den enda stora nackdelen är komplicerad app-installation på Android.
Läs hela artikeln med LB+
Black Week erbjudande
70% På LB+ Total i 12 månader! (Spara 1 665 kr)
LB+ Total månad / 185 kr
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad
LB+ Total 12 månader / 156 kr
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser