För att skydda lurarna medföljer det en tygpåse så att inget skräp hamnar i dem när man har dem i väskan. Det är inte lika bra som ett hårt fodral, men väntat i denna prisklass. Man får också en ljudkabel, vilket är nödvändig på flyget, men ingen adapter för de flygplan som fortfarande har de gamla dubbla kontakterna. En sådan kan man dock köpa billigt i de flesta hemelektronikaffärer. Dessutom en kort Mikro-USB-kabel för laddning.
Konstruktion och komfort
Som vanligt är Jays design rakt på sak och utan onödiga krusiduller. Lurarna kan vikas helt platta när de ska stoppas ner i påsen. De kan dock inte fällas ihop ytterligare, vilket gör att de tar mer plats i packningen än de flesta av konkurrenterna i testet. De känns visserligen lite plastiga när man tar i dem, men tack vare den enkla konstruktionen förefaller de ändå inte vara bräckliga. En generös stoppning i bågen och i öronkuddarna gör att q-Seven sitter skönt på huvudet även vid längre lyssning. De sitter lagom hårt mot öronen för att inte halka omkring, men utan att trycka så mycket att det blir obekvämt.
Funktioner och hantering
På den vänstra kåpan sitter knappen som styr brusreduceringen, medan den högra kåpan har volymkontrollen och en multifunktionsknapp. Den används för att hantera telefonsamtal, pausa och spela musik samt för att aktivera röstassistenten. Brusreduceringen kan slås på eller av, samt att det finns ett medlyssningsläge så att man kan lyssna på vad någon säger utan att behöva ta av lurarna. Eller för att höra trafiken när man ska korsa en gata. Då lurarna laddas med mikro-USB så finns det ingen snabbladdning, men det tar ändå inte mer än 2 timmar att ladda batteriet fullt.
Ljudkvalitet och brusreducering
Q-seven har ett insmickrande och trevligt ljud som får pop och dansmusik att låta medryckande. Det är så klart för att Jays har höjt upp basen, vilket gör att de är mindre passande om man vill lyssna till akustisk musik med ett naturligt ljud. Brusreduceringen introducerar ett visst susande, men det hörs bara om man försöker använda dem för att få det tyst, utan att spela musik. Den är annars okej för prisklassen utan att sticka ut på något sätt. Brusreduceringen gör att musik låter mer instängd och gör diskanten lite vassare. Men om man vistas i en bullrig miljö är det detaljer man kan överse med.
Slutsats
Jays första brusreducerande hörlurar ser snygga ut och sitter bekvämt på huvudet även vid längre lyssning. De tar dock plats i packningen. De låter medryckande både med dansmusik och får film att kännas engagerande. Brusreduceringen är godkänd men påverkar hur musiken låter. Hanteringen är enkel även om vi hade velat ha en app också. Batteritiden är bra men vi saknar snabbladdning. Med tanke på priset känns kompromisserna överkomliga och vi ger därför tummen upp.
Också i detta test:
Sennheiser HD 450BT
Sennheiser spelar säkert och håller täten
Moderniseringen av Sennheisers mest prisvärda NC-lurar är ett tryggt köp.
Philips PH805
Philips åter med prisvärda hörlurar
PH805 låter bra för priset även om de hade saknat brusreducering.
Pioneer SE-S6BN
Mer för pendlingen än långflyget
Pioneers lurar passar bra på gatan men är inte de mest effektiva på att dölja buller.
Sony WH-XB900N
Bra brusreducering har blivit billigt
Sonys budgetmodell lånar friskt från lyxmodellen och blir därmed omöjlig att slå.
Supra Nitro-X BT
Snubblande nära segern
Supra springer förbi konkurrent efter konkurrent men snubblar tyvärr på målsnöret.
JBL Live 650BTNC
Brusreducerande streetlurar fulla av motsägelser
Med lika många nackdelar som fördelar är det svårt att rekommendera Live 650.
Läs hela artikeln med LB+
Black Week erbjudande
70% På LB+ Total i 12 månader! (Spara 1 665 kr)
LB+ Total månad / 185 kr
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad
LB+ Total 12 månader / 156 kr
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser