Urbanista har gjort sig kända för sina urbant coola lurar som ändå haft ett utmärkt ljud och dessutom ett bra pris. Som de testvinnande Seattle Wireless. Och Urbanista Stockholm håller verkligen stilen. Det är de enda som kan mäta sig med Apple i avskalad stilrenhet. Men förutom vitt kan de fås i svart, sobert mörkgrönt eller läcker roséguld.
Liksom AirPods är detta öronsnäckor som sitter i ytterörat, snarare än proppar som går in i hörselgången. Alla de som får obehag av sådana proppar kommer alltså gilla utformningen och komforten. Eftersom Stockholm inte använder någon form av silkonproppar eller vingar kunde man kanske tro att de skulle sitta löst. Men ytan är lite skrovligare än AirPods så vi hade faktiskt inga problem med att de halkade ut vid normal användning. Men man kanske ska akta sig för att träna med dem, vilket ändå vore en dålig idé då de inte är vattenskyddade alls.
Batteritiden för propparna är i kortaste laget. Å andra sidan kan man faktiskt ladda dem hela tre gånger till med laddningsetuiet. Propparna läggs i urgröpningarna i etuiet och hålls på plats med magneter för att få bra kontakt. Det är en enkel och väl fungerande lösning. Etuiet laddas tyvärr med mikro-USB, vilket gör att det tar 1,5 timme att fylla upp det. Inte heller propparna har någon form av snabbladdning.
Propparna har inte några utmärkande finesser, men de fungerar åtminstone med röstassistenter som Siri och Google Assistant. All hantering av propparna görs med olika tryckningar på de beröringskänsliga logotyperna. Tyvärr finns det ingen app som hade kunnat låta dig anpassa funktionerna eller ställa in dina preferenser för ljudet.
Eftersom det är öronsnäckor snarare än proppar så är det svårt att få till någon vidare basåtergivning. Pressar man in dem i öronen så hör man att basen finns där, men till skillnad från Apple har Urbanista inte lyckats lösa problemet. Propparna har också problem med diskanten som låter väl vass.
Slutsats
Det är lätt att tro att designade lurar i läckra färger är en distraktion från att de inte låter bra. Vilket Urbanista motbevisat med sina testvinnande hörlurar. Men med de trådlösa propparna Stockholm har de tyvärr fallit i den fällan. De är en fräck kopia av AirPods men finns i snyggare färger. De är också lika bekväma som Apples modell. Men där tar likheterna slut. Batteritiden är sämre och de har ingen snabbladdning, även om etuiet kan ladda dem tre gånger. Och de har inte lyckats lösa problemet med basåtergivningen, vilket Apple gjort bättre.
Också i detta test:
Samsung Galaxy Buds
Äntligen bra Samsung- proppar
Har du redan en Samsung-mobil är Buds det självklara valet av trådlösa proppar.
Skullcandy Indy
Inget godis för öronen
Ett oinspirerat försök från Skullcandy som trots den låga prislappen inte känns prisvärda.
Jaybird Run XT
Jaybird visar hur det ska göras
Utmärkt tålighet och passform, med bra finesser och tilltalande ljudkvalitet.
Huawei Freebuds Lite
Tåliga men trista
Freebuds Lite har få betydande nackdelar men lyckas inte sticka ut från mängden.
Apple AirPods with Wireless Charging Case
AirPods smidigare än någonsin
De mest populära trådlösa propparna är nu snabbare, strömsnålare och låter bättre.
Läs hela artikeln med LB+
Julerbjudande - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spara 925 kr)
Prova LB+ Total i 1 månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad for bara 79:-
LB+ Total 12 månader / 156 kr
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser