Skullcandy Indy är inte direkt de snyggaste eller smidigaste propparna i testet. Själva proppen är i storlek med Galaxy Buds, men så har de dessutom ett utskjutande skaft som på AirPods. Det ger ett klumpigt intryck och knappast något man vill bli sedd i på stan. Designen känns dessutom anonym och trist, vilket är raka motsatsen till de fräcka lurarna vi är vana vid från Skullcandy.
Det följer med silikonproppar i tre olika storlekar för att få bäst försegling i örat. Dessutom ett par krympta vingar, kallade Stability Gels, som ska få dem att sitta bättre på plats i örat. De var dock, åtminstone för undertecknad, inte nödvändiga. Propparna satt tillräckligt bra utan, men det känns väldigt påtagligt att man har en rejäl apparat i örat.
Batteriet i propparna räcker 4 timmar, vilket är normalt. Men etuiet kan ladda dem tre gånger till, vilket ger en sammanlagd batteritid som är riktigt bra. Laddningsetuiet är det största i testet och på gränsen till vad som känns bekvämt att ha i framfickan på jeansen. För att ladda propparna låter man dem glida ner i fodralet där de sugs fast med magneter, på AirPods-vis. Problemet är att om man inte använder Stability Gels så är det väldigt svårt att få upp dem igen.
Propparna har en viss brusreducering när man tar emot samtal. När man lyssnar på musik är det dock den fysiska förseglingen som blockerar omgivande ljud. Tyvärr finns det ingen app för att anpassa ljud eller funktioner. Istället är det varierande antal tryckningar på propparna som styr allting, så det gäller att lägga dem på minnet.
Även ljudet upplevs som osofistikerat. Det kanske går an om man lyssnar på topplistemusik, men det krävs inte mycket mer för att man ska hitta bristerna. Det saknas klarhet i diskanten vilket får ljudet att låta lite grötigt. Basen går visserligen relativt djupt men är mer mullrande än slagfast, vilket tar udden av annars dansvänliga låtar.
Slutsats
Skullcandy brukar göra stilfulla hörlurar med bra design och med prisvärt ljud. Så är inte fallet med Indy. Propparna är klumpiga och ser snarast tristare ut än konkurrenterna i testet. Batterietuiet är väl stort att ha i byxfickan och det är besvärligt att lirka ut propparna ur det. Den enda reella fördelen är att batterikapaciteten är bra. Tyvärr finns ingen app för anpassningar och inga finesser som sticker ut. Spiken är kistan är att även ljudkvaliteten är en besvikelse. Vad hände, Skullcandy? Bättre än så här brukar ni ju kunna.
Också i detta test:
Urbanista Stockholm
Stilfull AirPods-klon
Till skillnad från Urbanistas utmärkta hörlurar är Stockholm mer yta än innehåll.
Samsung Galaxy Buds
Äntligen bra Samsung- proppar
Har du redan en Samsung-mobil är Buds det självklara valet av trådlösa proppar.
Jaybird Run XT
Jaybird visar hur det ska göras
Utmärkt tålighet och passform, med bra finesser och tilltalande ljudkvalitet.
Huawei Freebuds Lite
Tåliga men trista
Freebuds Lite har få betydande nackdelar men lyckas inte sticka ut från mängden.
Apple AirPods with Wireless Charging Case
AirPods smidigare än någonsin
De mest populära trådlösa propparna är nu snabbare, strömsnålare och låter bättre.
Läs hela artikeln med LB+
Årets bästa erbjudande
Full tillgång till allt innehåll i 4 veckor för 4 kr
LB+ Total månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad
LB+ Total 12 månader
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser