Norska Kygo har gång på gång visat att det inte måste vara något negativt när en DJ sätter sitt namn på hörlurar. Antingen det gäller helt trådlösa proppar som E7/900 , brusreducerande hörlurar som A11/800 eller streetlurar som A6/500. De senare var visserligen utmärkta, men inte helt billiga. Så vad händer när de drar ned priset till hälften med Kygo A3/600?
Stilen blir helt annorlunda. Där de förstnämnda förde tankarna till Denon och lurar man kan se på affärsflyget, påminner A3/600 mer om streetlurar som Urbanista. De kan fås i svart, vitt eller grått. Det är också plast som dominerar, snarare än metall och konstläder. Men det är inte nödvändigtvis bara negativt, för de känns funktionella och lättskötta. Det är naturligtvis metall där det behövs, som i gångjärnen. Det är nämligen en fördel som A3 har mot A6, att man kan fälla ihop dem inför resan. Samt stoppa dem i förvaringspåsen om de ska ligga i väskan.
Öronkuddarna är klädda i konstläder och stoppade med memory foam. De formar sig alltså efter öronen på ett behagligt sätt. Däremot klämmer de en del mot öronen. Eftersom bågen dessutom inte är stoppad, utan bara klädd med något gummiliknande material, så är de inte speciellt bekväma i längden. På högra kåpan sitter de normala tre knapparna för att styra uppspelningen och svara i telefon. Knapparna är lagom stora och lätta att hitta med fingret. Där sitter även anslutningen för ljudsladden samt USB-kontakten. Tyvärr är det gammal mikro-USB-kontakt och det finns ingen snabbladdning. Man kan inte heller använda Kygo Sound-appen för att justera ljudet.
När vi sätter på de första låtarna i vår spellista är det akustiskt, där man vill ha naturtrogenhet och detaljrikedom. Vi är inte speciellt imponerade då det låter hårt och påträngande. Med pop blir det bättre då det ställer mindre krav. Men så frångår vi spellistan och klämmer på Kygos remix av Coldplays ”Midnight” och då faller plötsligt pusselbitarna på plats. Det är naturligtvis detta hörlurarna är tunade för. Det är medryckande och tufft, precis det urbana ljud som lurarna är gjorda för.
Slutsats
De billigaste lurarna i Kygos sortiment är naturligtvis en kompromiss. De har inte samma premiummaterial som de dyrare lurarna och är inte heller lika sofistikerade ljudmässigt. Däremot passar ljudet perfekt för Kygos publik. Och de är faktiskt hopfällbara vilket de dyrare märkligt nog inte är. De är alltså lätta att ta med sig, och även hanteringen är enkel. Öronkuddarna är mjuka men lurarna kan bli lite obekväma i längden.
Också i detta test:
Sony WH-CH510
När snålheten bedrar visheten
Visst vill vi alla ha billiga hörlurar, men det här är att dra ner för mycket på kraven.
Skullcandy Hesh 3
Stora och bekväma lurar för långturen
Skullcandy har förbättrat Hesh Wireless på nästan alla punkter men ljudet sviker.
Jays x-Five Wireless
Sköna lurar för pendlingen till jobbet
Jays x-Five har precis det man behöver i ett par lurar som ska användas i farten.
Urbanista Detroit
Budgetkonstruktion med budgetljud.
Även Urbanista har gått för långt i sparivern vilket gör det svårt att rekommendera dem.
Läs hela artikeln med LB+
Årets bästa erbjudande
Full tillgång till allt innehåll i 4 veckor för 4 kr
LB+ Total månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad
LB+ Total 12 månader
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser