När det gäller förmågan att underhålla är det få som kan mäta sig med Klipsch. Deras högtalare dryper av rock-faktor, samtidigt som de är väldigt mångsidiga när det gäller musikstilar. Klipsch är världsberömda för sina hornhögtalare och använder horndiskanter till i princip allting.
Eftersom hornelement inte finns till hörlurar, vad jag känner till, måste Klipsch hålla till godo med vanliga element. Ändå har de lyckats få mycket av samma underhållning och engagemang i hörlurarna, inte minst i det dyra flaggskeppet HP-3.
Öronproppar är ett nytt område för den berömda högtalartillverkaren, som vill visa vad de kan med toppmodellen T5 True Wireless.
Det första jag lägger märke till är det eleganta laddfodralet av aluminium, som väcker associationer till den berömda Zippo-tändaren. Fast lägre och betydligt tjockare. Det är det snyggaste fodralet jag har sett till sådana här öronproppar, det har lena och mjuka kurvor och en väldigt förtroendeingivande vikt. Tjusigt! Klipsch toppar alltihop med att erbjuda personlig gravering om du beställer från deras hemsida.
Det finns ingen app till T5, så du får ta det som finns när det gäller ljudet. Det är en app på gång, men när den kommer vet vi inte.
8 timmars batteritid i öronpropparna och 25 extra i fodralet är ytterst respektabelt. När det gäller passformen har jag däremot problem med att propparna sticker ut för långt i öronen. För små toppar, som de som sitter på från början, tätar inte ordentligt för mig och propparna tynger ner och riskerar att lossna ur öronen när som helst. De största topparna passar bättre, men jag är ändå inte helt nöjd med passformen.
Ljudet i Klipsch T5 True Wireless
För att ansluta hörlurarna väljer du den högra proppen i listan över Bluetooth-enheter. Anslutningen går helt smidigt.
Jag rycks med av ljudet, som är fullt av energi. Speciellt elgitarrer återges med ett sådant tryck att det känns som om jag har fått en Marshall-förstärkare implanterad i skallen! Det här trycker till! Det är också mycket befriande att plötsligt höra tonerna i detta viktiga område, efter att jag saknat energi i mellanregistret i de tidigare testdeltagarna.
När entusiasmen över den energiska spelglädjen har lagt sig märker jag att det låter en smula hårt. Särskilt musikstycken med framträdande sång är i råaste laget. Och är det inte lite tunt i basen? Jo, definitivt.
I diskantområdet får sibilanter för mycket uppmärksamhet, så S-ljud blir hårda och cymbaler trycker också till. I mesta laget. Hiphop-röster blir för nasala, kvinnoröster lite trötta och ett piano låter som om det spelas genom en PA-förstärkare.
Enligt Klipsch är en app på väg, och då förväntas bland annat en EQ-funktion som kommer att kunna lösa en del problem med ljudet. Men som det är nu är detta ett ljud ”för särskilt intresserade”.
Samtalskvaliteten är inte heller något att skriva hem om. ”Det låter som om du sitter i en låda”, har jag fått höra flera gånger.
Slutsats
Klipsch T5 True Wireless känns helt grymma och fodralet i ”Zippo-tändarmetall” ger ett nästan unikt kvalitetsintryck. Jag vill verkligen att de här öronpropparna ska vara bra!
Till att börja med blir jag också helt hänryckt. Det superenergiska mellanregistret blir aldrig tråkig, och detta är ett viktigt tonområde där det finns mycket information från röster och instrument. Och spelglädjen är det ingen som klår Klipsch på.
Tyvärr blir det för hårt och rått, basen är inte riktigt tillräckligt stor för att följa upp, och övertonregistret blir vasst. Även med lågmäld, finkänslig musik sliter det för mycket i öronen. Samtalskvaliteten är inte heller imponerande.
Ibland blir det helt enkelt för mycket av det goda.
Också i detta test:
Skullcandy Sesh Evo
Gör vad de ska
Skullcandys billigaste helt trådlösa öronproppar har rytmisk bas och låter riktigt bra. När de är rätt inställda.
Creative Outlier Gold
God idé, slappt utförd
Creative Outlier Gold har en del smarta egenskaper, men ljudet kan inte godkännas.
Audio-Technica ATH-CK3TW
Billigt och bra från Audio-Technica
Audio-Technica har äntligen ett par helt trådlösa hörlurar som sitter bra i öronen. Ljudet kommer många också att gilla.
Jaybird Vista
Sportproppar med tryck i basen
Vista är stabila och har massor av basenergi! Men Jaybird har gjort ett par udda val också.
Panasonic RZ-S500W
Proppade med teknik
Kanske den bästa brusreduceringen som finns i ett par öronproppar, plus bra samtalsljud och neutral musikåtergivning. Varför räcker det inte?
Beats Powerbeats Pro
Fortfarande bland våra favoriter
Trådlös räckvidd av högsta klass, härlig passform – och helt grymt ljud!
Technics EAH-AZ70W
Teknisk fullträff
Technics AZ70 har all teknik du kan önska dig i ett par öronproppar och dessutom ett strålande ljud med tjusig upplösning.
Sennheiser Momentum True Wireless 2
Vår favorit
Sennheiser når hela vägen till toppen med sin senaste version av Momentum True Wireless.
Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Gen
Lyx som äntligen sitter
Bang & Olufsen har försökt och misslyckats ett par gånger med sina helt trådlösa Beoplay E8. Den tredje versionen är bäst hittills.
Jabra Elite Active 75t
Överlägsna träningsproppar
Jabra Elite Active 75t är kanske de bästa trådlösa träningspropparna som går att köpa för pengar.
Läs hela artikeln med LB+
Julerbjudande - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spara 925 kr)
Prova LB+ Total i 1 månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad for bara 79:-
LB+ Total 12 månader / 156 kr
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser