Med QuietComfort överträffar Bose sina egna QuietComfort 25, som var marknadens mest populära brusreducerande hörlurar innan de trådlösa kom. Kåporna kapslar in öronen perfekt och vilar silkeslent mot kraniet, så att man knappt märker att man har dem på sig. Och så är de hopfällbara, idealiska för resor!
Inte mycket annat har hänt, bortsett från att all skötsel har flyttat från kabeln till högra öronkåpan och att vikten har ökat ett par gram på grund av en inbyggd Bluetooth-mottagare och en kraftigare förstärkare. 234 gram hör dock ändå hemma i lättviktsklassen.
Brusdämpning och läckage
Boses brusreducering är toppenbra. När man sitter still är Sony ännu bättre, men när man går runt är Bose plötsligt i en klass för sig eftersom fotstegen inte fortplantar sig genom öronkåporna och in i skallen på samma sätt som med de andra. Med Bose kan man till och med springa utan att fotstegen hörs i musiken.
Det beror på att Bose inte förseglar öronen lika bra, kåporna är en aning ventilerade. Det gör att folk runtomkring hör mer av musiken, och dessutom att musiken inte låter så våldsamt bra om man stänger av brusreduceringen (vilket ändå bara går att göra om man använder kabel).
Ljudkvalitet
Ljudet är för övrigt otroligt bra. Basen är fyllig och fin, även på låg volym. Och den är inte överdriven på något sätt. Bose fungerar allra bäst med elektronisk musik och rock, musik som har energi.
Akustisk musik fungerar också bra, men både Sony, Sennheiser och B&O har bättre upplösning i övertonerna. Bose spelar dock högre, vilket är en fördel med musik som är inspelad lägre, till exempel klassiska stycken.
Slutsats
Bose QC35 sitter som en dröm på huvudet, man kan lyssna på musik länge utan att bli svettig och brusreduceringen är briljant. Ljudet är också väldigt bra, här är allt i topp.
I lugna miljöer, där man sitter still, finns det bättre lurar än Bose. Men det spelar liksom ingen roll, för den här sortens hörlurar använder man absolut mest när man är på språng. Sammantaget föredrar vi därför Bose QuietComfort 35, även om de inte är bäst på allt. Att de får 6 stjärnor beror med andra ord inte på att de är perfekta, utan på att de fortfarande är klassens referens när man lägger ihop allting.
Också i detta test:
B&O Beoplay H9
Trådlöst lyxljud
Danskarna har knåpat ihop de kanske bästa trådlösa hörlurarna på marknaden. Det enda som är avskräckande med Beoplay H9 är priset.
Onkyo H500BT
Bra ljud, dålig passform
Väldigt bra ljud, särskilt med akustisk musik. Men lurarna sitter dåligt och kostar för mycket.
Sennheiser PXC 550 Wireless
Brusfritt sammetsljud
Sennheiser menar allvar med ljudkvaliteten och utplånar bruset. Men helt felfri är den inte.
Sony MDR-1000X
Specialanpassad brusreducering
Här får du ljud i särklass och en användaranpassad brusreducering som fungerar hur bra som helst – så länge du inte rör på dig.
Pioneer SE-MS7BT
När detaljerna är viktigast
Visst kan trådlösa hörlurar återge musikens detaljer. Lyssna på de här från Pioneer!
Monster Clarity HD On-Ear
Bas är aldrig tråkigt
Om du letar efter en hörlur med massor av bas och underhållningsfaktor så är den här mitt i prick.
AKG Y50BT
Välljudande kvalitet
AKG:s lurar känns både välbyggda och bekväma och har en utmärkt ljudkvalitet.
Audio-Technica ATH-SR5BT
Neutrala och långspelande
Audio-Technica har ett förvånansvärt raffinerat ljud men är lite opraktiska.
Denon AH-GC20
Solida och kraftfulla
Kraftiga aluminiumbågar och kompetent brusreducering gör till Denon en pålitlig reskamrat.
Läs hela artikeln med LB+
Nyårserbjudande - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 månader! (Spara 925 kr)
Prova LB+ Total i 1 månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad for bara 79:-
30% På LB+ Total i 6 månader!
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 6 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser