Sudio E2 har både appstyrnig, där du kan slå på och av brusreducering och medhörning, samt en 6-bands grafisk equalizer för att ställa in ljudet som du vill. Du kan också välja mellan sex olika färdiga inställningar, inklusive Balanced (utan EQ), Bass, Voice och Podcast. Av någon anledning försvinner basen nästan när EQ aktiveras, så även om du väljer Bass blir ljudet betydligt tunnare än med EQ inaktiverat. Jag skulle därför rekommendera att helt enkelt låta den vara.
Öronkuddarna i storlek M, som sitter på, täpper inte riktigt till mina öron, L fungerar bättre – och säkerställer lika bas i båda öronen.
Ljudet av Sudio E2
Sudio E2 har helt okej ljud, med en fyllig men ändå balanserad bas som sin främsta fördel. Sångröster kommer fram bra, allt låter helt okej. Men tyvärr har Sudio inte kostat på sig vare sig aptX eller AAC, så den sämre SBC-kodeken är allt du får. Detta gör att det låter plattare och mer endimensionellt, särskilt i övertonerna.
Öronpropparna har ett ess i rockärmen, i form av Dirac Spatial Audio, som ger en diskret 3D-effekt. Men inte mer än att det fortfarande känns som stereo, och på mycket musik gör det att du inte saknar de extra lagren av övertoner som aptX och AAC ger jämfört med SBC. Dirac-ljudet förstör inte heller fasresponsen och därmed känslan av rapphet i elektroniska basrytmer. Det glider ut lite, men inte mer än att det fortfarande fungerar.
Spatial Audio fungerar också bra på film. Fladdermusflocken i öppningsscenen i det första avsnittet av Castlevania på Netflix känns som att den är lite mer runt huvudet än inuti huvudet. Och soundtracket brer ut sig lite mer.
Sammantaget är Sudio E2 något bastung, och de kunde gott ha öppnat sig ännu mer i toppen. Vilket de förmodligen skulle ha gjort om de haft aptX eller AAC.
Talkvaliteten är bra, men något instängd. Buller i bakgrunden undertrycks okej, men samtidigt låter användarens röst något mumlande. Sudio hamnar mitt i listan vad gäller talkvalitet.
Också i detta test:
Marshall Minor III
Fet design, tunt ljud
Marshall Minor III är bland de tuffaste trådlösa öronsnäckorna, rent utseendemässigt. Ljudmässigt snubblar de dessvärre före mållinjen.
Belkin Soundform Rise
Inte användarvänliga
Belkin Soundform Rise har bra och balanserat ljud, vilket fungerar bra till ”all” musik. Men en irriterande brist förstör hela upplevelsen.
OnePlus Nord Buds
Lysande ljud för pengarna
Med Nord Buds har OnePlus undvikit extrafunktioner och använt pengarna där det behövs mest: nämligen på ljudet.
Samsung Galaxy Buds2
Samsungs bästa
Samsung Galaxy Buds2 gör väldigt mycket bra, har bra och fylligt ljud - och låter ännu bättre för dem som använder Samsung-mobil.
JBL Tune 230NC
Bra på musik, ännu bättre på tal
JBL Tune 230NC har bättre talkvalitet än många andra, och ljudmässigt är de ett starkt kort. Speciellt med en bra EQ.
Urbanears Boo Tip
Bara okej
Urbanears Boo Tip sitter bra i öronen och är lätta att använda, men de är helt befriade från spännande finesser, och ljudet är lika tråkigt.
JBL Tune 130NC
Det stora klippet
JBL Tune 130NC är bland de mest välljudande öronpropparna under tusenlappen, särskilt efter lite EQ-justering.
Skullcandy Indy ANC
För den som gillar bas!
Skullcandy Indy ANC har gott om tryck i basen, och nu är aktiv brusreducering äntligen på plats också.
Creative Outlier Pro
Prispressande multikonstnär
Creative Outlier Pro tar itu med sina bröders svagheter och erbjuder bra ljud och fantastisk batteritid. Men med batteriet växer också storleken.
Läs hela artikeln med LB+
Nyårserbjudande - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 månader! (Spara 925 kr)
Prova LB+ Total i 1 månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad for bara 79:-
30% På LB+ Total i 6 månader!
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 6 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser