TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B:s Julkalender 2024 Delta här!

grupptest: Marshall Stanmore II Voice Google Assistant

Konsert från bokhyllan

Marshall har mycket starkare ljud än konkurrenterna, utan att det sker på bekostnad av ljudbildens balans. Den krossar dem, helt enkelt.

Av / 2019-01-18 - 16:55
Marshall Stanmore II Voice Google Assistant

Home tycker

  • Ingen annan smarthögtalare vi har hört levererar samma ljudtryck. Och det låter bara ännu häftigare när det dessutom är tillräckligt välbalanserat för lugnare musik.
  • Ljudet kan upplevas som lite grovt i kanterna och Marshall-högtalarnas utseende tilltalar inte alla.

Marshall Stanmore II Voice ser ut som en gitarrförstärkare av samma märke. Den här kan lätt bli ett hat/kärleks-föremål, men i rätt hemmiljö kommer den definitivt att hitta sin plats. Högtalaren har just kommit i en Google Assistant-version som fungerar med Google Home-systemet. Det finns också en Alexa-version, så var noga med att välja rätt högtalare i butikshyllan!

Stanmore II Voice är bland de största i klassen, och definitivt den största i detta test. Då får man också plats med en drygt fem tum stor bas och två diskantelement. Den spelar nämligen i stereo. Med 80 watts förstärkning och ett maximalt ljudtryck på 107 dB (ungefär lika högt som när du drar igång en ganska så stor utombordare).

Marshall-ljudet är verkligen kraftfullt. Oavsett om det finns AC/DC eller Ariana Grande i spellistan så trycker högtalaren till med mycket mer pondus och kraft än någon annan i startfältet. Den har inte lika djup bas som Apple HomePod, och får inte fram undertonerna i en basgitarr eller röst i lika hög grad. Apple-högtalaren är också mer finmaskig i diskanten. Men Marshalls mellanbas spelar i en helt annan liga. Och när ljudet dessutom är balanserat nog för att funka även med akustisk musik så blir den kraften i Stanmore II extra häftig. Det här är den första smarthögtalaren vi har testat som kommer i närheten av att kunna ersätta stereoanläggningen. Åtminstone i ett mindre vardagsrum.

Slutsats

Den ser ut som en gitarrförstärkare och är mycket riktigt den kraftigaste smarthögtalaren i sin klass. Vi har inte hört någon som låter bättre än Marshall Stanmore II Voice. Väljer du Google Assistant-versionen (det finns en med Alexa också) så får du dessutom den bästa användvänligheten här hemma, då pratar den nämligen svenska. Ljudet är aning grovt, ändå stenhårt! Och tillräckligt balanserat för att funka med all slags musik. Det här är underhållning!

Annons
Karakter
Marshall Stanmore II Voice Google Assistant

Också i detta test:

Apple HomePod

Godkänt av Apple

HomePod har mycket bra ljud och är enkel att använda. Men smartstyrningen känns stel.

Imponerande djup bas i kombination med klart, luftigt ljud. HomeKit-systemet är mycket stabilt.
Man kan inte bara lägga till apparater att styra. Vilket det för närvarande finns få av. Talar inte svenska.
Läs hela testet

Harman Kardon Citation 100

Snyggast yttre

Det här är nog den snyggaste högtalaren vi har sett i klassen. Men Harman Kardon Citation 100 lyckas inte få fram några ljudmässiga fördelar av sitt större format.

Vackert utförande i ull, ser fantastisk ut. Googles-röststyrning innebär att den pratar svenska och ljudet är mycket rent och behagligt.
Låter inte lika stort och kraftfullt som storleken ger förhoppningar om.
Läs hela testet

Kygo B9/800

Smarthögtalaren som kan simma

Kygo är den enda smarthögtalaren vi känner till som du kan ta med dig ner i poolen.

Tål vatten ner till en meters djup i 30 minuter. Den till och med flyter! Google Home gör Kygo B9/800 till en spännande bärbar högtalare.
Ljudet kan kännas lite ansträngt efter ett tag. För stationär användning är det inte så snyggt med USB-kontakten på toppen, med en kabel som sticker ut och hänger ner.
Läs hela testet

Libratone Zipp Mini 2

Ser ut som en termos

Libratone går mot strömmen, Alexa-högtalaren Zipp Mini 2 ser ut som en termos. Den är bärbar, spelar bra musik och två stycken kan kopplas i stereo.

12 timmars batteritid gör högtalaren mycket flexibel. Tydligt ljud med tal och godkänt ljud med musik.
Det saknas bas och högtalaren kommer till korta när man vill vrida upp volymen. Alexa talar som bekant inte svenska.
Läs hela testet

Sonos One

En smartare Sonos

En vacker dag ska Sonos One ge oss både Google Assistant och Amazon Alexa i en och samma smarthögtalare. Men Google låter vänta på sig.

Sonos One tål fukt och låter bra. Efter kommande uppdateringar blir den en av de mest allsidiga på marknaden.
Tills vidare är det Alexa som gäller, som inte pratar svenska. Det finns högtalare som spelar häftigare bas.
Läs hela testet

Hama Sirium 1400ABT

Större betyder inte större ljud

Hamas minsta Alexa-högtalare är en del större än Amazon Echo, men lyckas ändå inte ge ifrån sig större ljud.

Tillräckligt rent ljud och högtalaren utnyttjar Alexa-systemets funktionalitet.
Större kabinett ger ändå inte mer kraftfullt ljud än de mindre konkurrenterna. Kan ännu så länge inte paras ihop till stereo. Alexa pratar inte svenska.
Läs hela testet

Google Home

Först på svenska

Google Home-systemet har en enorm potential, men som högtalare är inte det här den bästa.

Marknadens kanske mest lyckade röststyrning och hopflätning av smarta produkter.
Även om basen är fyllig så grumlar den till det för röster och förstör ljudet från både röstassistenten och nyhetsuppläsare. Vi saknar rutinkommandon i Sverige.
Läs hela testet

Amazon Echo (2nd Generation)

Klarspråk

Tack vare klockrent ljud i röstassistenten är det bara språkbarriären som står mellan oss och de automatiserade arbetsuppgifterna.

Kompakt och snyggt utseende, tydligt röstljud samt ett stabilt och bra styrsystem för andra enheter. Två kan paras ihop till stereo.
Ljudet är tamt med musik, man måste gå ett par omvägar för att koppla in högtalaren i Sverige. Alexa förstår inte svenska.
Läs hela testet
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

2 reaktioner på ”Marshall Stanmore II Voice Google Assistant”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Milstolpe för Buchardt

Tung highend i ett nättare format från DALI

Ny ledare i budgetklassen

En uppenbarelse

Sonos Arc Ultra tar ljudet till nya höjder

Muskelknippe i finkostym

Ljudet av dansk storhet

Löjligt bra retrohögtalare

Technics knockout

Blåser öronen av dig

Årets bästa soundbar från Samsung?

Dynamit i bokhyllan

Ljud & Bild