Classic On-Wall 2 är smala, avlånga högtalare klädda med glas. Vårt par är svart, men de finns i vitt också. I svart är de en frisk fläkt och får fram glasfinishen extra bra. Riktigt snyggt.
Högtalarna är lika höga som en 65-tums TV och ser bra ut i TV-rummet. Observera att diskantelementet sitter 27 cm lägre än väggfästet, det måste du tänka på när du ska sätta fast skruven i väggen. Det är diskanten som ska vara i öronhöjd, inte skruven.
Baselementet är litet, men med hjälp av väggen går högtalarna ändå ner till 50 Hz. Känsligheten är däremot måttliga 86 dB, vilket gör att man behöver mer förstärkareffekt än till någon av de andra testdeltagarna.
Fylligt ljud
Audio Physic låter varmare än genomsnittet. Jazzartisten Esperanza Spaldings basgitarr har fin värme och låter fett. Bastrumman har också en fin fyllighet som är lätt att gilla. Hennes röst är å andra sidan inte lika framträdande och tydlig som med Elac eller DALI. Audio Physic har en något v-formad frekvenskurva, med ett mer dämpat mellanregister än genomsnittet.
Det svänger skönt i basen med popartister som Ariana Grande och Cardi B, och trots att baselementet är litet tycker jag inte att jag behöver någon subwoofer. Men fylligheten går ut över dynamiken, det saknas en smula attack.
Klapprytmer låter lite mörkare än med Elac, DALI och AVshop KEF, och musiken trycker inte till lika mycket längst upp i tonregistret. Det känns i mjukaste laget. Även jämfört med Lyngdorf. Ur den synvinkeln påminner Audio Physic mer om Audioform Jern w8000, fast lite mer upplöst i de högre tonerna. Det skulle bara fattas annat, för mer än dubbla priset.
En acappella-kör låter fint, man får ett bra intryck av rymd. Men rösterna är inte tillräckligt energiska och på grund av den låga känsligheten måste en förstärkare som Bluesound Powernode 2i vridas upp på max för att det ska bli tillräckligt högt. Eftersom inspelningen är så dynamisk att den allmänna ljudnivån är ganska så låg. Därför kan du bara glömma Sonos Amp, som helt enkelt inte orkar spela tillräckligt högt.
Slutsats
Audio Physic Classic On-Wall 2 har ett vackert utförande, klädda i glas. De är vackra på väggen och det är också väldigt lätt att tycka om hur de låter.
Ljudet är av det fylligare slaget, med en mild värme som målar allt rosa. Basen är också fylligare än man skulle tro från de små elementen, och vi saknar egentligen ingen subwoofer.
Nackdelen är att alla inspelningar får samma värme, som dessutom går ut över dynamiken. Den låga känsligheten kräver en del förstärkareffekt, vilket snabbt kan höja totalpriset.
Också i detta test:
Audioform Jern w8000
Jern överraskar i basen
Audioforms järnhögtalare har fylligare bas än vi trodde.
AVshop KEF CI 200RR-THX Ultra2
Fulingen med bästa rösten
De specialbyggda AVshop-högtalarna är stora och utanpå väggen är de inte särskilt vackra. Men jösses vad de låter!
Elac WS 1665
Fantastisk!
Elac levererar ett ljud som är lika luftigt som det är rytmiskt och tungt.
DALI Opticon LCR
Stor, tuff och luftig
DALIs välvuxna Opticon LCR har ett kraftfullt ljud, rikt på bas och en härlig upplösning. Vad mer kan man vilja ha?
Lyngdorf FR-1
Bring the beat!
Om du vill dundra på med fet och häftig bas och kunna spela högt även med måttlig effekt så kan du sluta leta.
Audiovector QR Wall
Liten och läcker
Audiovector QR Wall är bland de minsta i klassen, det märks i basen. Men det finns andra skäl att överväga dem.
Läs hela artikeln med LB+
Julerbjudande - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spara 925 kr)
Prova LB+ Total i 1 månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad for bara 79:-
LB+ Total 12 månader / 156 kr
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser