Med det robusta integrerade metallhandtaget säger Harman Kardon Go + Play klart och tydligt: ”Ta med mig.” Men tack vare dess runda, mjuka former och diskreta yttre är den ändå tillräckligt välfriserad för att glida in sömlöst i inredningen hemma.
Tar man med sig Go + Play så har den åtta timmars speltid i det inbyggda uppladdningsbara batteriet. Ska man komma åt den fulla effekten på 100 så måste man dock sätta i kontakten i vägguttaget. Det är ett praktiskt sätt att få ut det bästa av båda användningsområdena.
Det är som sagt de mjuka och runda formerna som kännetecknar Go + Play. Kabinettet är avrundat och handtaget fortsätter den halvcirkelbåge som påbörjas av sidorna. Fram- och baksida är täckta av svart tyg och ovansidan är överdragen med ett gummiliknande svart material. Längst upp finns knappar för Bluetooth, omkopplare, volym och uppspelning.
Bakom tygfronten hittar man två 9-cm baselement och två 20-mm diskanter. Det finns kontakter för laddaren, aux-ingång och USB-port för laddning av mobil eller surfplatta.
Ljudet
Go + Play är inte stor, och det finns fysiska gränser för hur mycket bas man rimligtvis kan tvinga ut ur en handhållen bergsprängare med två 3,5-tums baselement. Men sådana petitesser bryr sig uppenbarligen Harmans ingenjörer inte om. Go + Play spelar nämligen bas som en vinnare. Till och med basfesten ”Limit Your Love” klarar den sig någorlunda helskinnad ifrån. Fast inte med lika mycket tryck i den djupaste basen som Beolit 17.
Den optimistiska inställningen till livet fortsätter upp i mellan- och diskantregistret. Go + Play låter stor och stabilt och man får vrida upp volymen tämligen högt för att det ska börja låta illa. Det finns inte riktigt lika mycket muskler som hos värstingen Boom Blaster, men rikligt för normal användning.
Go + Play spelar i stereo, men stereoeffekten är begränsad. Det är en svaghet som högtalaren delar med alla de övriga i testet, och Harman Kardon inte har försökt att rätta till det med någon ”wide” -funktion.
Slutsats
Harman Kardon Go + Play har varken CD-spelare eller radio. Den är och förblir en enkel Bluetooth-bergsprängare till mobilen. Men det gör den å andra sidan alldeles utmärkt. Den är inte lika brutal som Boom Blaster eller Monster Blaster, och inte heller lika väluppfostrad som Klipsch The One eller Beolit 17. Men som ett mångsidigt mellanting, som både kan användas för hemunderhållning och överleva en picknick i en inte alltför fuktig väderlek, passar den alldeles utmärkt.
Också i detta test:
Marshall Kilburn
Ren och rå rock-nostalgi
Sätt fart på din Marshall-stack och ta med dig det tunga ljudet ut.
JVC Boom Blaster RV-NB100B
Kungen av gettot
Ingen kommer i närheten av Boom Blaster när det ska brännas asfalt!
B&O Play Beolit 17
Återförnyad klassiker
B&O Play har redan hittat rätt recept, så ingredienserna är i stort sett oförändrade sedan förra serveringen.
Monster Superstar Blaster
Hightech-kanon
Monsters bergsprängare är cyniskt brutal att se på, men låter snällare än väntat.
Klipsch The One
Trådlös trivselspridare
Klipsch slår an en nostalgisk sträng med sin batteridrivna inomhushögtalare.
Philips PX840T
Konfirmations-sprängaren
Om budgeten är liten får man överraskande många funktioner för pengarna hos Philips.
Läs hela artikeln med LB+
Årets bästa erbjudande
Full tillgång till allt innehåll i 4 veckor för 4 kr
LB+ Total månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad
LB+ Total 12 månader
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser