Revo SuperSystem

Skenet bedrar

Trådlös anläggning med ljud som vida överträffar dess ringa storlek.
Ljud & Bild tycker
Superbra ljud oavsett ljudkälla, trådlös strömning och läcker kvalitet.
Saknar AirPlay.
Specifikationer
  • Trådlöst: Nätradio, FM/DAB+, Bluetooth, Spotify Connect
  • Anslutningar: Optisk och analog in-/utgång, 3,5 mm hörlursuttag, USB-laddning
  • Övrigt: Fjärrkontroll, app-styrning
forfatter

Om du funderar på att skaffa en ministereo men är rädd för att ljudet ska bli för mesigt, kan det vara smart att titta närmare på skotska Revos nya SuperSystem. Som faktiskt är en hel anläggning. Fast med högtalarna inbyggda.

Den prisbelönta designen har vi sett förut. Revos digitala radioapparater, som lilla SuperSignal och den större SuperConnect, smiter in obemärkt i moderna hem och finns i flera färger. Så är det även med den mycket större, men fortfarande kompakta, SuperSystem.

En allt-i-ett-anläggning med strömning, digitalradio och Spotify Connect. I stereo.

Den tar inte mycket mer plats än en traditionell ministereo men låter tuffare och renare än de flesta sådana. Det är för övrigt Revos varumärke. Den stilrena designen döljer nämligen en grym förstärkare och påkostade högtalarelement vilket i hög grad bidrar till ett uppseendeväckande bra ljud.

Närmaste konkurrenterna till Revo SuperSystem är Geneva Model M och Tivoli Music System+. Samtliga har digitalradio, strömning och flera högtalarelement för att ljudet ska bli fylligare.

 

Trådlöst multiroom

Revo-anläggningen får inte förväxlas med en vanlig bordsradio. Den är inte så våldsamt mycket större, men mycket mer påkostad. Den är också så mycket mer än en vanlig radio som klarar FM, DAB och musikströmning från mobil eller surfplatta.

SuperSystem kombinerar dessa funktioner med nätradio och det går också att strömma musiken via hemnätverket. Då ställer man in laptopen som musikserver, en relativt enkel operation som kräver en 20 minuters insats, sedan går det att strömma direkt till SuperSystem. Det krävs också att man installerar en app på datorn, till exempel EyeConnect. Då kan man välja om man vill använda det lokala musikbiblioteket eller hämta musiken från Spotify, Apple Music eller Tidal.

Man kan också koppla ihop flera enheter som stöder multiroom-ljud, med SuperSystem som en del av multiroom-systemet.

Men ingenting av detta är värt något utan att riktigt bra ljud.

Därför har Revo-anläggningen inte bara ett enda element utan två platta 3,5-tums BMR-element (Balanced Mode Radiator) och en subwoofer på undersidan. De platta BMR-elementen är fullregisterelement med hög verkningsgrad som när de paras ihop med en subwoofer levererar ett förvånansvärt fylligt och klart ljud. Balanced Mode Radiator-elementen har vi fina erfarenheter av från Revos mindre modeller och från Naims Ovator-högtalare.

SuperSystem finns i svart, vitt och valnöt med grå eller svart front.
SuperSystem finns i svart, vitt och valnöt med grå eller svart front.

Bäst ljud i klassen

När man har packat upp anläggningen och kopplat in ström så tar installationen, inklusive sökning efter radiokanaler och koppling till mobilen till Bluetooth, bara ett par minuter. Sedan är det bara att spela. Antingen direkt från mobilen eller från FM- eller DAB-bandet eller från en inkopplad enhet. Till exempel TV:n. SuperSystem fungerar nämligen fint som TV-högtalare och ljudet klår de flesta TV-apparater med råge.

Det gör den för övrigt om man jämför med de flesta andra motsvarande anläggningar också. Mikroanläggningar, allt-i-ett-system och bordsradioapparater får det svettigt om de ska överträffa ljudet från Revo SuperSystem.

En 80 watt kraftig förstärkare driver BMR-elementen och subwoofern. Det ger en stor, fyllig, klockren, klar och tydlig ljudbild som man sällan hör från så små anläggningar.

Det spelar ingen roll om man lyssnar på dialoger på radio eller strömmar musik via Bluetooth, ljudet är gnistrande bra vad man än gör. Men det låter bättre med nätradio än med FM, och kopplar man SuperSystem till en musikserver i hemnätverket så har man en fullvärdig stereo som inte har några problem med att fylla ett medelstort vardagsrum med stort ljud.

Subwoofern på undersidan bidrar väldigt mycket till att ge en känsla av skala, och naturligtvis bas. För den är stram och kontrollerad, och även om den inte går särskilt djupt så lägger den ett lågfrekvent fundament som ger ljudbildens balans en mycket större klangfyllighet.

Det går att spela tillräckligt högt för de flesta, men det finns inte kraft nog för att spela ner putsen från väggarna om man bjuder in till fest. Då behöver man en större anläggning än den här. Men som vardagsstereo, antingen i vardagsrummet eller som andraanläggning i ett annat rum, är SuperSystem fantastisk.

 

Inte AirPlay

Revo-anläggningen ser bra ut, låter superbra och är enkel att sköta. Det saknas egentligen ingenting väsentligt. Möjligtvis bortsett från strömning via AirPlay, som ger ett bättre ljud när man strömmar från en Apple-enhet. Multiroom och valfritt radionät – FM, DAB eller webben – och ett beskedligt fotavtryck som tar lite plats, gör SuperSystem till vår nya allt-i-ett-favorit.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.