Förutom att strömma musik från datorn har PowerNode streaming-tjänsten Wimp inbyggd och stöder deras ”HiFi”-abonnemang i CD-kvalitet. Internetradio finns också på plats, samt USB-port som kan spela ljudfiler direkt från minne eller hårddisk. Spotify ska komma så fort de är färdiga med utvecklingen av inbyggnadstjänsten för tredjepartsprogram.
PowerNode har varken analoga eller digitala ingångar så det går inte att koppla in externa ljudkällor. Däremot finns en utgång för subbas, och delningsfilter till högtalarna kan ställas in i installationsmenyn.
Användning
Fjärr-app finns till både Android och Apple, med en särskild version till iPad som utnyttjar surfplattans större skärm. Gränssnittet påminner starkt om Sonos, ingen tvekan om varifrån inspirationen kommer. Men medan Sonos har en kontroll-app för PC och Mac som dessutom automatiskt hittar musiken som ligger på datorn, måste du pilla en hel del för att hitta musiken för hand med Bluesound om den inte upptäcks automatiskt. Vilket vårt exemplar inte gjorde. Bortsett från detta är användarvänligheten bra.
Ljudkvalitet
Bluesound-förtärkaren har en fokuserad och prydlig ljudbild med bra dynamik. PowerNode får inte fram lika många och komplexa klangfärger i ljudbilden som en renodlad hifi-förstärkare, och når inte heller upp till Naim och Pro-Ject i den disciplinen. Inte när det gäller kraft och upplösning heller. Men av alla billigare testdeltagare är detta ett mycket välljudande alternativ som får fram sångröster och instrument på ett klart och tydligt sätt. En aning tillbakadragen i övertonregistret, men å andra sidan låter det aldrig vasst.
Bluesound PowerNode låter avgjort bättre än Sonos Connect:Amp och kan till skillnad från den spela högupplösta 24-bitarsfiler. Bluesound har mer kontroll över ljudet och bättre upplösning längre upp, medan Sonos är lite mer ostädad och aningen mer grov i övertonregistret.
Jämfört med Simple Audio Roomplayer 1 har inte cymbaler och de ljusaste stålsträngarna på en gitarr lika mycket attack. Simple Audio har även en något fylligare djupbas. Å andra sidan saknar Simple Audio streaming-tjänster och är inte riktigt lika användarvänlig som Bluesound.
Bluesound har inspirerats av Sonos gränssnitt. Spellistan visas alltid när man manövrerar runt i Wimp.
Också i detta test:
Pro-Ject Stream Box DSA
Bra ljud, krånglig att sköta
Pro-Ject är Stream Box DSA är påkostad och låter både välkontrollerat och upplöst. Tyvärr känns gränssnittet förhistoriskt.
Simple Audio Roomplayer 1
Musik från elnätet
Skotska Simple Audio utmanar de etablerade märken med ljud som kan delas genom väggkontakten!
Sonos Connect:Amp
Multiroom-kungen
Sonos är en av världens ledande tillverkare inom trådlösa anläggningar. Och det är inte svårt att förstå varför, Connect:Amp är rena drömmen att använda!
Naim UnitiQute 2
Suveränt ljud
Underskatta inte Naims bedårande lilla förstärkare. Bakom det beskedliga David-utseendet döljer sig en musikalisk talang med Goliat-krafter!
Sammanfattning
Det är streaming som gäller
Efter att ha testat fem nätverksförstärkare är det helt uppenbart att detta är framtiden.