Klipsch är helt nya i strömnings-gamet och har insett att när det gäller appar och användargränssnitt så finns det redan inarbetade lösningar som fungerar bättre än de skulle ha kunna åstadkomma på egen hand. Valet har fallit på Play-Fi från DTS, och det är inte så dumt. Systemet stöder nämligen de allra flesta musiktjänster och appen är strömlinjeformad och reagerar dessutom blixtsnabbt. Du kan använda Play-Fi-appen eller ladda ner Klipsch Stream. Det är samma app, fast det står Klipsch på den. Vi gillar extra mycket att mobiltelefonens fysiska volymknappar kan styra ljudnivån.
Utöver strömningstjänster stöder PowerGate högupplösta musikfiler via USB och nätverk. Den skiljer sig från resten av startfältet genom att ha en skivspelaringång, så att du kan skicka ljudet från din skivspelare trådlöst till resten av huset. Coolt! Dessutom är detta testets enda med USB-B-ingång, som tar över som PC:ns eller Macens ljudkort när den är ansluten. Praktiskt för datorspelare och andra som vill koppla ljudet datorn till stereon utan att tappa kvalitet.
PowerGate har dessutom ett hörlursuttag, så du kan njuta av musiken även om det måste vara tyst i huset.
Ljudkvalitet
När Klipsch får stå för ljudet får vi en tuff, stor och kraftfull ljudbild. Det finns mer krut här än hos både EC Living och Yamaha, vilket rytmisk musik från Infected Mushroom tjänar på. Den snygga och häftiga låten She Zoremet har gott om sprutt och förstärkaren är snabbare i basen än Heos Amp. Ljudet är varmt och blir inte vasst när man spelar högt. Däremot saknas det lite upplösning i tamburinen och cymbalerna när countrybandet Darling West spelar upp till dans i While I Was Asleep.
Klipschs stereoperspektiv är inte riktigt vad vi hade hoppats på. Klassisk musik får en smula grund horisont, det saknas lite av den extra dimensionen jämfört med EC Living och Bluesound. Men det är hårklyverier, för Klipsch låter högtalarna bestämma ljudet i väldigt hög grad.
Slutsats
När det gäller anslutningar befinner sig PowerGate nästan i en egen liga bland små strömningsförstärkare. Till och med skivspelaren har fått sin egen ingång.
Ändå har Klipsch lyckats hålla användarvänligheten på topp, inte minst tack vare det utmärkta Play-Fi-gränssnittet. Om du vill kan du även använda fjärrkontrollen som ingår.
Ljudet är bra, med kraft och dynamik som främsta egenskaper. Detta är en rolig och underhållande förstärkare, lysande med hiphop och elektronisk pop, men även rock. Till klassiskt finns det bättre alternativ, men jösses så kul!
Också i detta test:
Yamaha WXA-50
Mycket för pengarna
Yamahas förstärkare stöder alla de viktigaste tjänsterna och MusicCast-systemet är bland de mest användarvänliga.
EC Living Rena SA-1
Renodlad hifi
När det gäller att renodla hifi-upplevelsen är det få kan slå Electrocompaniets förstärkare i EC Living-serien.
HEOS Amp HS2
Kraftfull och välljudande
Den lilla förstärkaren från Heos sparkar verkligen ifrån sig.
Bluesound PowerNode2
Sann musikglädje
En del tvingar oss att välja mellan muskler och upplösning, men Bluesound är det närmaste vi kommer både och.
Läs hela artikeln med LB+
Årets bästa erbjudande
Full tillgång till allt innehåll i 4 veckor för 4 kr
LB+ Total månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad
LB+ Total 12 månader
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser