Bluesound föredrar nog att betraktas som en självständig tillverkare, men sanningen är att produkterna utvecklas av NADs ingenjörer och de använder även NADs distributionsnätverk. Och det är inte dumt, för är det någon som kan göra det här med att förena kraft med musikalitet till ett bra pris så är det NAD.
Bluesound är multiroom-produkter som konkurrerar med – och ofta överträffar – marknadsledande Sonos. Det upptäckte vi förra gången vi hade med PowerNode2 i ett grupptest, där den sopade mattan med Sonos Connect:Amp. Frågan är hur den står sig mot de nya utmanarna.
Bluesounds användargränssnitt är bra och intuitivt. Appen är snabb och strömlinjeformad och det är inte mycket hokus-pokus för vardagligt bruk. Det enda vi saknar är en fysisk fjärrkontroll när man ska använda förstärkaren med TV eller andra anslutna ljudkällor.
Ljudkvalitet
I testet har förstärkarna delat upp sig i två läger: EC Living står för upplöst musik och Klipsch och Heos bidrar med kraft och ljudtryck. Bluesound förenar alla de här egenskaperna på ett föredömligt sätt.
Bastrumman i Pink Floyds Hey You slår minst lika hårt som hos Heos, och dynamiken i slagverk är imponerande på alla sätt. David Gilmours röst är stor och kraftfull, på samma gång som Bluesound har en upplösning i klass med EC Living Rena SA-1. Ljudbilden är stor och exakt, med en horisont som försvinner längre bakåt än hos konkurrenterna, samtidigt som de nära ljuden kommer längre fram. Vi känner oss helt närmare musiken här än med de andra strömningsförstärkarna.
Nine Inch Nails Into the Void låter supertufft, med en bastrumma som känns i kroppen och en vägg av gitarrer som är större än hos de andra. Och det är gott om luft mellan tonerna i Stravinskijs dynamiska mästerverk Eldfågeln. Björks sensuella röst i balladen Blissing Me har en klang som påminner om en fullblods-hifi-förstärkare. Glöm ”påminner om” förresten, det här är en fullblods-hifi-förstärkare, förklädd som en liten mini.
Slutsats
Vi var nyfikna på om någon kunde ta upp kampen med Bluesound PowerNode2, som hittills har varit vår referens bland strömningsförstärkarna. Det visar sig att den behåller sin plats på tronen som nummer ett.
Konkurrensen har visserligen hårdnat, numera finns det en rad välljudande strömningsförstärkare. Men ingen av dem kombinerar upplösning och musikalitet med sådan här slagkraft. PowerNode2 driver det mesta i högtalarväg och tål att jämföras med fullvuxna förstärkare som kostar minst lika mycket.
Och när användarvänligheten dessutom är så här bra så kan vi koka ner allt till ett enda ord: Kanonbra!
Också i detta test:
Yamaha WXA-50
Mycket för pengarna
Yamahas förstärkare stöder alla de viktigaste tjänsterna och MusicCast-systemet är bland de mest användarvänliga.
EC Living Rena SA-1
Renodlad hifi
När det gäller att renodla hifi-upplevelsen är det få kan slå Electrocompaniets förstärkare i EC Living-serien.
HEOS Amp HS2
Kraftfull och välljudande
Den lilla förstärkaren från Heos sparkar verkligen ifrån sig.
Klipsch PowerGate
Komplett underhållningscentral
Strömningsförstärkaren med flest anslutningar kommer från Klipsch. Och den är väldigt bra.
Läs hela artikeln med LB+
Julerbjudande - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spara 925 kr)
Prova LB+ Total i 1 månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad for bara 79:-
LB+ Total 12 månader / 156 kr
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser