TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender 2024 Delta här!

TEST: Hall WiFi Streamer

Digital allt-i-ett

Hall WiFi Streamer kan ge både förlustfri musikstreaming och TV-ljud i din analoga förstärkare till ett överkomligt pris.

Av / 2021-12-16 - 09:00
Hall WiFi Streamer

Ljud & Bild tycker

  • Bra ljud. Tidal Connect. Kan användas för att få ljud från TV:n i anläggningen.
  • Billig byggkvalitet. Tidal Connect är inte särskilt stabilt. Är snyggast när den är undangömd.

Danska Hall Audio är en riktig gräsrotsproducent. Men sedan vi testade deras superbilliga trådlösa 2 x 8-watts förstärkare 2016 har antalet produkter ökat i det lilla företaget. Men de monteras fortfarande ihop av direktören själv, hemma på privatadressen.

Hall WiFi Streamer är framför allt en trådlös streamingmottagare som kan ge en klassisk stereoförstärkare tillgång till musikalisk fröjd från nätet. Den har också ett par andra trick i rockärmen.

Enheten är en liten fyrkantig låda med rundade kanter. Den har nästan samma mått som Apple TV, men undviker förvirring genom att plastlådan har en byggkvalitet som känns riktigt billig när man håller den i handen. Och vikten på 155 gram förbättrar inte kvalitetsintrycket. Tyvärr kan enheten inte gömmas undan helt eftersom fjärrkontrollen är infraröd. Men Hall får pluspoäng för att faktiskt ha en fjärrkontroll.

Hemmagjord adapter

Eftersom Hall WiFi Streamer är väldigt liten är den optiska digitala utgången placerad på sidan. På baksidan hittar man en HDMI-ingång och en RJ-45-port (Ethernet). Det ingår en adapterkabel, som man specificerar vid köpet. Man kan välja mellan RCA-kontakt, minijack, RJ-45 och Bang & Olufsen Powerlink. Det är en smart idé, och streamern kan även skicka en triggersignal för att sätta på B&O-högtalare. Den hemgjorda kabeln är dock tyvärr av ganska blygsam kvalitet. Även för en billig produkt.

 

Annons
sortwifistreamer4
Eftersom enheten är mycket liten är den optiska digitala utgången placerad på sidan. På baksidan finns en HDMI-ingång och en RJ-45-port (Ethernet). (Foto: Hall Audio)

Igångsättandet är en smula förvirrande. Manualen är en liten lapp med en URL till WiFi Streamers produktsida. Där beskrivs i en något hopklippt form hur man kopplar enheten till anläggningen, laddar ner appen till iOS och Android samt ställer in den. Beskrivningen är lite stackato och indikatorn består av en enda, svag lysdiod med ett par ogenomskinliga sekvenser av färger och blinkningar. Men saker och ting fungerar och till slut får man säkert streamern att fungera. Men processen är inte i närheten av lika strömlinjeformad som med Argon Audio Solo.

Hall WiFi Streamer kan användas för förlustfri streaming från mobil med Apple AirPlay 2 och DLNA. Naturligtvis finns även Bluetooth inbyggt – med de bekvämligheter och ljudmässiga begränsningar som det innebär.

Tidal och Spotify inbyggt

Desto intressantare är att Hall WiFi Streamer har både Spotify Connect och Tidal Connect inbyggt. Det betyder att uppspelningen görs oberoende av mobiltelefonen och utan att belasta dess batteri och det trådlösa nätverket. Spotify Connect är vi vana vid att se inbyggt, men Tidal Connect, som klarar streaming i hifi-kvalitet, är lite mer sällsynt. Speciellt i den här prisklassen.

De som köper en streamingmottagare har av goda skäl ofta en förstärkare helt utan digitala ingångar. I det här sammanhanget är HDMI-ingången nästan en skänk från ovan, eftersom den ger en möjlighet att få in ljudet från TV:n i förstärkaren. Streamern växlar automatiskt till TV-ljud när TV:n sätts på och volymen kan sedan styras med TV:ns fjärrkontroll.

Precis som Argon Audio Solo testades Hall WiFi Streamer med en Quad VA-One, som är en liten välljudande rörförstärkare i mellanprisklassen – med digitalingång men utan några Wi-Fi-funktioner.

Ljudkvaliteten

Även om utförandet är lite hemmagjort så misslyckas inte Hall WiFi Streamer med ljudet. Det är mer bestämt och närvarande än hos rivalen Argon. Men inte på något irriterande sätt.

Det är riktigt bra tryck i basen och de andra tonregistren hänger med fint. Känslan av djup och bredd är lite mindre än hos Argon, men så länge man inte är något fanatiskt fan av klassiska konsertinspelningar så kommer man inte att sakna något. Och i så fall har man förmodligen redan en betydligt mer kostsam anläggning.

Tidal-appen hade inga problem med att inse att det hade dykt upp en enhet i nätverket genom Tidal Connect, och Hall-streamern spelade musiken fint. Men det gick mindre fint när jag ville växla mellan låtar i stället för att följa spellistan slaviskt. Då fortsatte uppspelningen ibland trots försöken att kontrollera den.

Läs också Musikalisk lunchlåda med multiroom Första testet i Skandinavien: Om du har en stereo som du är nöjd med men saknar streaming så är detta en given lösning.

I den här prisklassen är Hall WiFi Streamer och Argon Audio Solo nästan ensamma. Och båda är strålande alternativ. Om du behöver koppla in TV:n till ljudanläggningen är Hall-boxen ett självklart val. Och man får gå upp till dubbla priset för att hitta något som är klart bättre – i form av Bluesound Node (N130) som har alla streamingtjänster inbyggda, plus HDMI.

sortwifistreamerweb5
Hall WiFi Streamer är en fin och mångsidig liten streamingmottagare till ett pris som är svårt att inte gilla. (Foto: Hall Audio)

Slutsats: Hall WiFi Streamer

Hall WiFi Streamer är en fin och mångsidig liten streamingmottagare till ett pris som är svårt att inte gilla. Och att det handlar om en handbyggd produkt från en dansk nischproducent är ett extra plus. Möjligheten att kombinera trådlös Wi-Fi-streaming med HDMI-ingång till TV:n i en prydlig och billig låda är perfekt genomtänkt. I teorin är Tidal Connect ett bättre sätt att streama musik i hifi-kvalitet än via mobilen och Chromecast. Men uppspelningen var lite svår att styra när kontrollera när Hall WiFi Streamer väl var igång. Sammantaget är den dock en produkt som ger riktigt mycket för pengarna.

 

Karakter
Hall WiFi Streamer
Basic
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

50%

Julerbjudande - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 1 år! (Spara 925 kr)

Prova LB+ Total i 1 månad

Full tillgång till allt innehåll i 1 månad for bara 79:-

LB+ Total 12 månader / 156 kr

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

925 kr
79 kr / för 1 månad
154 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Annons

Kan man lära gamla noder nya trick?

Synnerligen välljudande

Weiss DAC501: Ingenjörskonst och musikglädje

Här får du mycket för pengarna

Bluesound tar upp kampen med WiiM

Technics lockar audiofiler

Ser ut som labbutrustning

Helt enkelt ett kanonköp

En helt ovanlig skivspelare

Glöder av spelglädje

Stajlad minimalism

Hi-Fi-streaming med liten budget

Ljud & Bild