Pioneer SX-N30DAB är ännu en stereoreceiver i traditionell fullstorlek med modern nätverksteknik på insidan. Den kopplas enkelt till det trådlösa nätverket, särskilt om man har en iPhone. Då delar man telefonens nätkoppling genom att hitta Pioneer-receicern som eget nätverk. Det är likadant med Onkyo TX-8150, som den påminner om väldigt mycket på både fram- och baksidan.
Andra likheter är DAB-radio, Bluetooth och AirPlay samt stöd för högupplösta musikfiler. Strömningstjänsterna är även här begränsade till Deezer och Spotify Connect. Och app-styrningen har också ett ganska så oinspirerande gränssnitt, så bäst upplevelse får man med AirPlay eller Spotify Connect.
Pioneer orsakade samma dropouts med Tidal-tjänsten via AirPlay som Onkyo. Kanske trivs de inte så bra ihop med vår Apple Airport Extreme-router av föregående generation (till skillnad från det mesta annat vi har kopplat in till den).
Ljudkvalitet
Precis som Onkyo låter Pioneer både distinkt och öppet. En oerhört neutral ljudbild öppnar sig, som kanske drar åt det kliniska hållet men inte på något sätt så att det låter vasst eller hårt. Snarare mer finslipat och tydligt.
Men vänta lite, har vi inte hört det här ljudet förut? När vi kopplar tillbaka till Onkyo är det svårt att höra någon skillnad. Vi vågar faktiskt påstå att det är svårt att skilja dem åt.
Vi blir nyfikna och tar fram skruvdragaren och öppnar locken på båda receivrarna. Som vi misstänkte: de är helt identiska på insidan. Strömförsörjning, digitala kretsar, trådlös nätverkskort, allting. Det ser ut som om kondensatorerna kan vara av olika sort, kanske för att fintrimma ljudkaraktären en smula. Fast det lyckas vi inte höra.
Att Onkyo har gått in som ägare av Pioneer-märket är lätt att se frukterna av. Bortsett från att Onkyo har guldpläterade kontakter och ett par extra digitalingångar är de två receivrarna på pricken lika. Fast det är inte så dumt. De låter nämligen bra båda två, och eftersom det inte spelar någon roll alls vilken du köper så kan du leta runt bland butiker och nätbutiker och hitta det bästa köpet.
Också i detta test:
Marantz M-CR511
Saknar tryck
Marantz förstärkare har ett klart och tydligt ljud men saknar muskler – och strömningstjänster.
Yamaha R-N602
Modern retro
I tuff retro-stil bjuder Yamaha på underhållande musik och multiroom på ett enkelt sätt.
Bluesound Powernode 2
Orkesterplats
Glöm alla de andras diffusa och livlösa ljud. Här är streaming-förstärkaren som gör mos av Sonos.
Sonos Connect:Amp
På bakre raden
Med Sonos Connect:Amp får du marknadens mest användarvänliga multiroom-system. Problemet är bara att den inte låter särskilt bra.
Heos Amp
Kraft och finess
Den här förstärkaren från HEOS ser kanske liten ut, men jösses en sådan slagkraft!
Onkyo TX-8150
Rena toner
Stereoreceivern från Onkyo låter bra och har både DAB-radio och många anslutningar, till och med till skivspelare. Men strömningen är begränsad.
7 förstärkare med strömning: Sammanfattning
Stor eller liten?
Enligt vår erfarenhet är det inte säkert att en stor streaming-förstärkare låter bättre än en liten. Det är annat som avgör när du ska bestämma dig.
Läs hela artikeln med LB+
Nyårserbjudande - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 månader! (Spara 925 kr)
Prova LB+ Total i 1 månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad for bara 79:-
30% På LB+ Total i 6 månader!
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 6 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser