Kompakta Marantz CR511 är enkel att installera, särskilt om du har iPhone eller iPad. Koppla den till USB-porten på fronten med kabel och tryck på iOS-knappen på baksidan. Sedan bekräftar du på mobilen att det anslutna nätverket ska delas – och vips!
Receivern har inga multiroom-funktioner och Spotify Connect är enda strömningstjänsten. De som föredrar Tidal kan använda AirPlay för förlustfri överföring i CD-kvalitet från iPhone, medan Android-användare får nöja sig med komprimerad Bluetooth. Vi hade velat ha tjänster som Tidal och Apple Music inbyggda i app-styrningen. Den här typen av digitalförstärkare har uppenbarligen svårt att hänga med i tiden. Som plus i kanten finns DAB-radio, USB och både optisk och analog anslutning. Och avspelning av högupplösta musikfiler.
Ljudkvalitet
Marantz-receivern låter tillräckligt klart i övertonerna, Hannah Reid i London Grammar framträder väl i den lugna balladen ”Hey Now”. Ljudbilden är dock lite snävare och det låter rent allmänt lite mer hermetiskt än med Bluesound och Heos. Jazzpärlan ”II Blå” med Lars Danielsson har inte samma rymd runt Mathias Eicks trumpet. Visserligen låter det lite sprödare och mer artikulerat i toppen än med Sonos, men Sonos har fördelen att kunna spela högre än Marantz.
Försöker man dra på rytmisk musik med Marantz så börjar det fort att skorra och klippa på ett väldigt fult sätt – faktiskt så mycket att vi oroar oss för högtalarna. Det är nog därför receivern frågar oss om vi verkligen vill spela högre när nu kommer upp i ljudnivå 30. Med allt annat än de allra känsligaste högtalarna är volymen för låg för att engagera.
2014 testade vi föregångaren C610 och gav den stort beröm, men det var då det. Startfältet har tuffat till sig och nu för tiden har förstärkare i den här prisklassen mer muskler att spela med. Inte minst har allt fler förstärkare fått multiroom-funktioner, vilket förbättrar användarvänligheten markant. C511 får inse att den blivit omkörd.
Också i detta test:
Yamaha R-N602
Modern retro
I tuff retro-stil bjuder Yamaha på underhållande musik och multiroom på ett enkelt sätt.
Bluesound Powernode 2
Orkesterplats
Glöm alla de andras diffusa och livlösa ljud. Här är streaming-förstärkaren som gör mos av Sonos.
Sonos Connect:Amp
På bakre raden
Med Sonos Connect:Amp får du marknadens mest användarvänliga multiroom-system. Problemet är bara att den inte låter särskilt bra.
Heos Amp
Kraft och finess
Den här förstärkaren från HEOS ser kanske liten ut, men jösses en sådan slagkraft!
Onkyo TX-8150
Rena toner
Stereoreceivern från Onkyo låter bra och har både DAB-radio och många anslutningar, till och med till skivspelare. Men strömningen är begränsad.
Pioneer SX-N30
Öppen musik
Pioneer låter fint och har många anslutningar. Strömningstjänsterna är lika få som hos Onkyo. Av en uppenbar anledning.
7 förstärkare med strömning: Sammanfattning
Stor eller liten?
Enligt vår erfarenhet är det inte säkert att en stor streaming-förstärkare låter bättre än en liten. Det är annat som avgör när du ska bestämma dig.
Läs hela artikeln med LB+
Nyårserbjudande - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 månader! (Spara 925 kr)
Prova LB+ Total i 1 månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad for bara 79:-
30% På LB+ Total i 6 månader!
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 6 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser