Om man jämför LG:s utseende med vilken av de andra testdeltagarna som helst så bleknar konkurrensen. Borstad aluminium överallt, förtroendeingivande vikt och ett minimalistiskt utseende gör att vi skulle kunna tro att BH8220BN kostade dubbelt så mycket. En lucka av aluminium täcker skivluckan och frontknapparna, vilket ger ett läckert utseende när du inte behöver komma åt knapparna. Fjärrkontrollen är gjord av plast men har ett metalliskt utseende som matchar elektroniken.
Användning
Välkomstmenyn har enkla steg för steg. Den frågar först om språk, där svenska är ett av alternativen. Sedan väljer du trådlöst eller kabelbundet internet, varpå ljudet testas i alla högtalare. Ljudnivå till varje kanal ställs in direkt från fjärrkontrollen så att du inte behöver lämna filmen för att göra inställningar. Väldigt bra.
Blu-ray-skivan laddar ganska så snabbt och drivverket och fläkten är tystare än hos Samsung.
Menysystemet är lättläst och fint och allt blir ännu mer användarvänligt med fjärrkontroll-appen LG Remote Control till Android eller iOS.
Bild
Blu-ray har en hög detaljnivå, färgerna är starka och det finns inte mycket negativt att säga om LG-anläggningens bild.
Ljud
Den mörka trailer-rösten är renare och öppnare hos LG än Panasonic. Ljudet är välbalanserat och fint, och med ljudläget Natural Plus är ljudbilden större och luftigare utan att det hörs några uppenbara biverkningar. I början av ”Battleship” på Blu-ray låter det utomjordiska skeppet mindre macho än med Panasonic. Explosionerna skickar inte ut samma chockvågor i rummet. Skotten och kanonerna låter däremot klart och tydligt. Den aningen mer behärskade basåtergivningen är inget negativt. Fast ljudbilden är inte fullt lika stor och tredimensionell som med Panasonic.
I mina öron låter musik i stereo bäst i läget ”Upscaler”, men det finns naturligtvis utrymme för personlig smak. Ljudet kännetecknas av ett klart mellanregister som sångröster och gitarrer uppskattar, och subbasen hänger med i ljudbilden så att den inte känns uppdelad. Riktigt bra!
Slutsats
BH8220BN är läcker att beskåda och aluminiumutförandet känns verkligen pålitligt. Ljudet är klart och fint, och rent prestandamässigt har LG allt som Samsung har, fast mindre oväsen från drivverk och fläkt. Det låter klart och tydligt, inte lika häftigt som från Panasonic men mer naturligt och korrekt, särskilt med akustisk musik och lugnare filmer. Hollywood-blockbusters är däremot inte lika häftiga med LG.
Också i detta test:
Panasonic SC-BTT590
Exotiska material
Panasonic har använt sig av en organisk blandning av bambu och träkol i sina högtalarmembran. Och det fungerar.
Pioneer BCS-323
”Osynligt” men dåligt ljud
Pioneer har testets minsta högtalare. Det gör inte direkt underverk för ljudet.
Samsung HT-E6500
Med rörförstärkare
Samsung skiljer sig från mängden i det här sällskapet genom att ha rör i förförstärkaren och automatisk högtalarinställning. Fläktljudet gör också att den sticker ut...
Yamaha BRX-610 + NS-P40
Flexibel och potent
Yamaha har testets enda anläggning med aktiv subbas, och elektroniken och högtalarna kan köpas separat. Och ljudet är supertufft!
Philips HTS5563
Billig på alla sätt
Philips anläggning kostar ingen förmögenhet. Det märks på prestanda.
Läs hela artikeln med LB+
Årets bästa erbjudande
Full tillgång till allt innehåll i 4 veckor för 4 kr
LB+ Total månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad
LB+ Total 12 månader
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser