HyperX, som numera ägs av HP, är en av de största tillverkarna av gaming-headsets och har varit en trogen deltagare i nästan alla våra grupptester.
HyperX Cloud III Wireless är den senaste versionen av en lång rad Cloud-modeller. 2021 testade vi föregångaren, Cloud II Wireless.
Sedan sist har designen blivit lite mer dämpad. Huvudbygeln är nu mjukt vadderat med konstläder och de klarröda sömmarna och detaljerna har försvunnit. Metallgaffeln som håller öronkåporna har dock fortfarande den välbekanta metallicröda HyperX-färgen. Om detta inte är tillräckligt mörkt så finns Cloud III Wireless i en version där även gaffeln är kolsvart.
Passformen är fin och de stora mjuka öronkuddarna är bekvämt vadderade. Men huvudbygeln kunde bara förlängas precis så mycket att jag fick plats. Så om du har ett mycket stort huvud (storlek 62+) kommer Cloud III Wireless förmodligen att vara för litet.
Headsetet kan bara användas trådlöst och bara med den medföljande USB-C-dongeln (det följer även med en USB-A-adapter i kartongen).
Kontrollerna på själva headsetet är begränsade till en volymkontroll och en tryckknapp för att stänga av mikrofonen, samt en strömknapp. Svanhalsmikrofonen är avtagbar och ganska kort. Det finns också en bärväska som inte kan ha påverkat tillverkningskostnaderna nämnvärt.
Väl dold programvara
HyperX-mjukvaran heter Ngenuity, men den är inte lätt att hitta eftersom den inte nämns alls på Cloud III Wireless produktsida. En sökning på webbplatsen hittade programmet, och även om länken ledde till en försvunnen betaversion så lyckades vi så småningom hitta programvaran här.
Efter den klumpiga installationen belönades vi med en uppgraderad ljudkodek, eftersom headsetet numera stöder DTX Headphone:X. Men också med en varning om att latensen skulle bli längre – och att man helt enkelt kunde avinstallera drivrutinen igen!
I slutändan har HyperX Cloud III Wireless ett helt okej och funktionellt ljud med en lagom kraftfull bas och en ganska jämn återgivning av hela frekvensregistret. Någon hifi-hörlur är detta inte, men det är ju inte tanken heller. DTX Headphone:X sticker varken ut på ett bra eller dåligt sätt. I själva verket har det praktiskt taget ingen hörbar effekt.
Slutsats
HyperX Cloud III Wireless är med små justeringar en fortsättning på en lång HyperX-tradition. Headsetet är bland de billigaste i testet och levererar varorna på en helt godkänd nivå. Bekvämligheten har fått sig ett lyft, vilket gör priset riktigt rimligt. Ljudet är OK, men inte mer än så. Och det verkar som om HP inte riktigt vet vad de ska göra med Ngenuity-mjukvaran nu när de har tagit över ägandet.
Också i detta test:
Turtle Beach Stealth Pro
Lyxklass till lyxpris
Turtle Beach Stealth Pro är i en helt annan klass än konkurrenterna. Även när det gäller priset.
Razer Blackshark V2 HyperSpeed
Praktiskt
Semiprofessionellt headset utan utsmyckning – men med massor av väl valda funktioner.
SteelSeries Arctis Nova 7P Wireless
Avslappnad stil
Ljudet är lysande – programvaran likaså.
Logitech PRO X2 Lightspeed
Professionell enkelhet
Logitech Pro X 2 Lightspeed är lika avskalad och tuff som en Glock.
Läs hela artikeln med LB+
Årets bästa erbjudande
Full tillgång till allt innehåll i 4 veckor för 4 kr
LB+ Total månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad
LB+ Total 12 månader
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser