Razer Seiren V2 Pro sällar sig till raden av retromikrofoner. Med sitt rundade hölje, metallgaller och solida metallfäste ser den helt enkelt ut som symbolen för en mikrofon på 1950-talet. Fast i svart, så klart. Det är ju Razer.
I mer objektiva termer är Razer Seiren V2 Pro en dynamisk mikrofon med kardioidkaraktäristik och USB-gränssnitt. Mikrofonen levereras med ett lågt bordsställ i metall, men den kan även monteras på en mikrofonarm. Faktiskt på två olika sätt, eftersom man antingen kan ta bort den runda metallskivan från bordsstativet men behålla bygeln, eller ta bort hela stativet och montera mikrofonen direkt på stället. Det finns skruvgängor på båda ställena. Men de flesta väljer nog att använda mikrofonen som den är.
Det finns två rattar för mikrofonnivå respektive hörlursvolym, samt en mute-knapp. Hörlursuttaget är av typen minijack och USB-kabeln är lång och snygg. Ett tunt och ytterst billigt vindskydd i skum ingår för att dämpa vind- och andningsljud.
Programvaran styr allting
Traditionsenligt för Razer är mjukvaran omfattande och består av styrprogrammet Razer Synapse, som används av alla Razer-enheter, och tillägget Stream Mixer, som kan hantera alla datorns ljudströmmar. Det är praktiskt när ljudet från mikrofonen ska mixas med spelljud och eventuellt andra ljudkällor. Mjukvaran kan användas både som en streamingmixer och en monitormixer, så du behöver inte nödvändigtvis någon annan.
Om du redan har valt din favoritmjukvara för streaming eller podcast är det förmodligen bäst att inte installera Razer-mjukvaran alls, eftersom den automatiskt tar över kontrollen av allt ljud på datorn!
Ljudet från Razer Siren V2 Pro är behagligt med en tendens till det varma. Det är helt okej för poddar och streaming, eftersom ”en bra radioröst” måste ha tyngd och substans (det finns en anledning till varför Morgan Freeman är en av världens mest älskade röstskådespelare). Ljudet är inte superdetaljerat, men verkar ändå rent – och fritt från både skärpa och luddighet.
Slutsats
Trots namnet är Razer Seiren V2 Pro inte avsedd för professionellt bruk, utan för hemmastreamern eller podcast-nybörjaren. Vilket är helt okej. Den är en välkonstruerad och relativt billig mikrofon med en design och ett ljud som Razers målgrupp kommer att gilla. Razers mjukvara vill lösa alla dina behov. Och om du låter den göra det så är den faktiskt ett värdefullt tillskott till mikrofonens användningsvärde.
Också i detta test:
JBL Quantum Stream
Nybörjarmikrofon med ljus
JBL:s billiga bordsmikrofon räcker fint för spel, men passar inte för poddar och streaming.
Sennheiser Profile
Passar de flesta
Sennheisers USB-mikrofon ger dig bra ljud i möten och är perfekt för podcast-nybörjare.
Blue Yeti X
Bra mikrofon – med kul programvara
Blue Yeti X är en bra allroundmikrofon med ett mjukvarupaket som lägger till nyttiga – och onyttiga – funktioner.
EPOS B20
Knivskarp design
EPOS B20 tar hem designpriset för snyggast formgivning. Den passar lika bra på kontoret som i streamingstudion.
HyperX QuadCast S RGB
Funktionsbomb
HyperX QuadCast S RGB kan mycket mer än sin dubbelt så dyra storebror. Och den låter riktigt bra.
Elgato Wave DX
Ett klipp för pengarna
Elgato Wave DX är nästan lika bra som en analog kondensatormikrofon. Och kräver samma extrautrustning.
Logitech Blue Sona
För professionella poddare
Logitech Blue Sona är ett seriöst verktyg som du kan prata i. Sådant kostar.
HyperX ProCast
Semiprofessionell studiomikrofon
HyperX ProCast är inte en mikrofon som du bara ställer på skrivbordet och proppar in i USB-porten. Men det extra krånglet uppvägs av extra kvalitet.
Läs hela artikeln med LB+
Årets bästa erbjudande
Full tillgång till allt innehåll i 4 veckor för 4 kr
LB+ Total månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad
LB+ Total 12 månader
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser