TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Sonys 65-tums BRAVIA 9 blir tillgänglig i Sverige

Toppmodellen Bravia 9 kommer att finnas tillgänglig i en ny skärmstorlek, men vi måste vänta lite till...

Av / 2024-09-11 - 11:43
Sonys 65-tums BRAVIA 9 blir tillgänglig i Sverige

Sony lanserar nu en ”ny” TV-skärm, eller snarare en ny skärmstorlek: 65-tumsversionen av den imponerande toppmodellen Bravia 9 kommer även att levereras till Europa och Norden, skriver tillverkaren i ett pressmeddelande. Visst är det goda nyheter?

Sony Bravia 9 65″(K-65XR90)

Sony Bravia 9 – nu även i 65 tum

Sony överraskade många när man tidigare i år lanserade årets nya flaggskepps-TV: Toppmodellen Bravia 9 visade sig vara en LCD-TV med en avancerad MiniLED-bakgrundsbelysning, snarare än en ny OLED-TV.

Överraskning nummer två var att endast de två största av tre skärmstorlekar (65″, 75″, 85″) var planerade för Europa. Endast amerikanerna fick njuta av den minsta 65-tummaren, vilket vid första anblicken verkade vara ett något udda beslut. Trots allt är 65 tum en av de mest populära skärmstorlekarna här i Norden, och många skulle vilja se Sonys toppmodell på väggen hemma.

Nu har Sony tagit sitt förnuft till fånga: 65-tumsversionen av den imponerande toppmodellen kommer även att levereras till Europa och Norden. Ljud & Bild har redan testat 752-versionen av modellen och kan bekräfta att både bild- och ljudkvaliteten är utmärkt.

Läs också Sonys bästa TV hittills? Årets bästa TV från Sony är inte en OLED, utan en maxtrimmad LCD-TV. Bravia 9 är en riktig värsting med film!

Vi har lyssnat på feedback från kunder och media och är mycket glada över att kunna utöka BRAVIA 9-serien i Europa med en 65-tumsmodell. Denna TV förkroppsligar Sonys decennielånga, nära relation med filmindustrin, liksom vårt engagemang för innovation och att leverera bästa möjliga tittarupplevelse. Med sin exceptionella bildkvalitet, sitt omslutande ljud och sina lättanvända funktioner har BRAVIA 9 allt som krävs för att bli mittpunkten i alla hemunderhållningssystem”, säger Shoji Ohama, Head of Home Entertainment Product Planning and Marketing, Sony Europe.

Intresserade Sony-köpare måste dock ha tålamod eftersom modellen i fråga (Bravia 9 K-65XR90) inte kommer att finnas tillgänglig förrän i januari 2025! Priset har inte heller bekräftats ännu.

Läs också Sonys nya projektorer ser fantastiska ut Med äkta 4K, dynamisk HDR och imponerande ljusstyrka från laser utlovar Sony Bravia Projector 9 och 8 överlägsna bioupplevelser i hemmet. Ljud & Bild var som enda nordiska medium närvarade vid avtäckningen.
Läs också OLED-triangeldrama i premiumklassen OLED är ofta en garanti för hög bildkvalitet, men vilken av dessa tre är det allra bästa köpet?

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Nyhet

LB+ Total vecka

Full tillgång till allt innehåll i en vecka

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

39 kr / för 1 vecka
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Sony vidtar åtgärder efter klagomål

Ram på allvar?

Stora visioner från Hisense

Samsung visar upp årets TV- och projektornyheter på IFA

Kolla in vad TCL drog upp ur hatten på IFA-mässan

OLED-TV från Hisense

TCL lanserar ny storbilds-TV i Norden

TCL:s "The Frame"-konkurrent lanserad i USA

Mer OLED, mindre LCD från LG i framtiden

Här är TCL 115QM891

Känns den här bilden bekant?

Mer premium-TV från Samsung under 2024

Rulla till toppen