Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Samsung lanserar 98-tums QLED TV i Q80C-serien

Idag lanserar Samsung sin största QLED-TV hittills, och vi har priset.

Av / 2023-07-07 - 11:32
Samsung lanserar 98-tums QLED TV i Q80C-serien

Idag presenterar Samsung sin nya 98-tums QLED Q80C-TV i Europa och utökar därmed sitt breda utbud av TV-apparater för att ge fler valmöjligheter.

– Under de senaste åren har vi observerat ett växande konsumentbehov för större skärmar. På Samsung är vi dedikerade till att tillhandahålla produkter som möter kundbehov, kan hjälpa till att underlätta vardagen, och tillgodose deras enskilda behov, säger Jose Barreiro-Lopez, Vice President Europe Visual Display Office, Samsung Europe.

Samsung TQ98Q80C. (Foto: Samsung)

Samsung 98-tum Q80C

Den nya 98-tummaren är den största modellen i den nya Q80C-serien från Samsung. Detta är en QLED LCD-TV med Full Array LED-bakgrundsbelysning och lokal dimning. Skärmen drivs av en 4K Neural Quantum-processor, som använder AI-uppskalningsteknik för att förbättra och anpassa bildkvaliteten på jätteskärmen.

Skärmen är naturligtvis HDR-kompatibel, och Samsungs lovar livfulla och autentiska färger, validerade av PANTONE.  Den nya bildinställningen i EyeComfort Mode är utformad för att automatiskt justera skärmens ljusstyrka och färgtemperatur på kvällen, vilket gör bilderna varmare och bekvämare för ögonen.

Q80C har en så kallad SuperSlim-design med en supertunn ram, så att skärmen inte tar mer plats än nödvändigt. På ljudsidan finns stöd för Dolby Atmos, Samsungs OTS (Object Tracking Sound) och Q-Symphony som fungerar tillsammans med Samsungs soundbar-högtalare.

Samsung betonar också sitt partnerskap med Signify genom sin Philips Hue Sync-app. Denna app kan synkronisera bildåtergivningen på din skärm med Hue-färglampor och ljusremsor runt om i rummet, vilket förbättrar din TV- och spelupplevelse.

Läs också Har du precis köpt en ny Samsung TV? Läs inte det här ... En lavin av nya Neo QLED 8K-, 4K- och OLED-modeller. Den största skärmen blir hela 98 tum!

Pris och tillgänglighet

Samsung TQ98Q80C lanseras idag, 7 juli globalt över hela världen, och i skrivande stund ser den ut att komma till Norden i augusti. Vi hittade TV:n hos Elgiganten, Power och Komplett till ett pris av 79 990 kronor. Det är betydligt mer än TCL:s 98-tums C735-serie som vi har testat tidigare, så det blir intressant att se hur Samsung-nykomlingen presterar mot den här, för att inte tala om Sonys 98-tums X90L-serie som också lanseras i år.

Läs också Största TV:n vi har testat någonsin Glöm 85 tum, nu är det 98 tum som gäller om du vill ha en större TV än alla dina grannar! TCL 98C735 är en riktig monster-TV – och bildkvaliteten överraskar.
Läs också Kolla in 98-tummaren från Sony! Sony lanserar sin första 98-tums 4K-TV med buller och bång! Det kommer dock inga nya 8K-TV-apparater i år.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samsung-TV:n krossades

Ny stor och billig TV från Samsung

Apple TV med tvOS 18 får stöd för 21:9-format

Elgiganten: Nu tar TV-försäljningen fart!

Samsung: Den nya The Frame-modellen är här.

TCL lanserar ny TV-modell med bred målgrupp

Här är TCL C855

Här är TCL:s "The Frame"-konkurrent

Här är Panasonics TV-modeller för 2024

Loewes OLED-TV-apparater är nu "Made in Germany"

Enorm 3D-skärm från LG

Här är Samsungs nya TV-modeller 2024: Fulla av AI-funktioner

Rulla till toppen