TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Samsung kommer att satsa starkt på premium och high-end TV i framtiden

Kommer att satsa starkt på premium LCD- och OLED-skärmar framöver.

Av / 2024-08-01 - 10:01
Samsung kommer att satsa starkt på premium och high-end TV i framtiden

Samsung Electronics offentliggjorde nyligen sina resultat för det andra kvartalet 2024, och TV/AV-divisionen, känd som Visual Display & Digital Appliances, har uppnått betydande finansiella resultat. Divisionen redovisade en konsoliderad omsättning på 14,42 biljoner won (127 miljarder svenska kronor) och ett rörelseresultat på 0,49 biljoner won (4,3 miljarder svenska kronor).

En betydande ökning av efterfrågan på TV-apparater, drivet av globala sportevenemang, har bidragit till den ökade försäljningen. Samsung har stärkt sin ledande position inom premiumsegmentet genom att lansera ett brett utbud av nya TV-modeller, inklusive Neo QLED, OLED och Lifestyle-skärmar (inklusive välkända och populära modeller som The Frame). Dessa produkter har enligt uppgift spelat en viktig roll för bolagets framgångar, särskilt inom premium- och high-end-segmentet.

Trots detta sjönk lönsamheten något, främst på grund av ökade kostnader och högre panelpriser, enligt Samsung. Den sydkoreanska tillverkaren pekar också på ”intensifierad marknadskonkurrens” som en utmaning, sannolikt från konkurrenter som landsmannen LG Electronics och kinesiska varumärken som Hisense och TCL.

Fortsatt fokus på OLED, QLED och Lifestyle TV

I pressmeddelandet framgår att Samsung kommer att investera ytterligare i premiumsegmentet under 2024, med flera kampanjer under högsäsongen. Företaget vill också dra nytta av sina styrkor inom artificiell intelligens (AI), förbättrad säkerhet, innovativ design och smarta hemfunktioner genom Samsung SmartThings. Det innebär att vi kan förvänta oss att se och höra mer om populära modeller som The Frame, OLED och QLED TV under höstsäsongen. Däremot nämns inte ”ultra high-end”-modeller med MicroLED särskilt, men vi antar att Samsung har en plan även för dessa på lång sikt.

Samsung har bland annat lanserat en ny 2024-modell av The Frame, samt flera nya OLED- och QLED-TV-apparater med både 4K- och 8K-upplösning. Ljud & Bild har testat några av dessa, och fler är på väg in för test!

PS. I Samsung Electronics-koncernen ingår även andra produkter som hårddiskar, minneskretsar, kretskort, kamerasensorer, OLED PC-skärmar och smartphones. Totalt rapporterade företaget konsoliderade intäkter på 74,07 biljoner won (652 miljarder svenska kronor) och ett rörelseresultat på 10,44 biljoner won (91 miljarder svenska kronor) under andra kvartalet.

Läs också Är detta Samsungs bästa TV hittills? Samsung QN900D är ett dyrt nöje, men har en superläcker design och en knivskarp bildkvalitet som vi knappt har sett maken till.
Läs också Vilken OLED-TV är bäst 2024? Två av årets mest spännande toppmodeller drabbar samman i en prestigefylld TV-kamp. Vilken av dessa OLED-skärmar har den allra bästa bildkvaliteten, Samsung S95D eller LG OLED G4?
Läs också Paris 2024 – De bästa tv-apparaterna till sommar-OS Snart tänds elden i Paris! Har du sett till att skaffa en ny TV-skärm till sommarens stora idrottsfest?
Läs också Samsung: Den nya The Frame-modellen är här. Samsung byter ut sin mest populära TV - här är några av skillnaderna.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Nyhet

LB+ Total vecka

Full tillgång till allt innehåll i en vecka

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

39 kr / för 1 vecka
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Sony vidtar åtgärder efter klagomål

Ram på allvar?

Stora visioner från Hisense

Samsung visar upp årets TV- och projektornyheter på IFA

Kolla in vad TCL drog upp ur hatten på IFA-mässan

OLED-TV från Hisense

TCL lanserar ny storbilds-TV i Norden

TCL:s "The Frame"-konkurrent lanserad i USA

Mer OLED, mindre LCD från LG i framtiden

Här är TCL 115QM891

Känns den här bilden bekant?

Mer premium-TV från Samsung under 2024

Rulla till toppen