TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Loewe lanserar Stellar – ny flaggskepps-OLED-TV i betong

Med exklusiv betongdesign och avancerad MLA OLED-teknik under huven kan det här bli en läcker TV för den kräsne.

Av / 2024-07-25 - 12:20
Loewe lanserar Stellar – ny flaggskepps-OLED-TV i betong

Det lyxiga AV-märket Loewe har verkligen fått vind i seglen igen. Den tyska fabriken har nyligen etablerat sin egen produktionslinje för OLED-TV i Europa, vilket möjliggör unik TV-design som inte är möjlig med färdigproducerade OLED-moduler. Nu ser vi de första resultaten av denna kapacitet med den nya flaggskeppsserien Stellar, som kombinerar en särpräglad design med avancerad OLED-teknik från LG Display.

Det här är kanske inte TV:n för de mest budgetmedvetna – men om du redan har en garderob full av Louis Vuitton-väskor, Dior och Versace, fungerar det inte riktigt med ett billigt varumärke på TV-fronten. De som lägger ut pengar på Loewes senaste TV kan nog ändå se fram emot en helgjuten tittarupplevelse.

Läs också Loewes OLED-TV-apparater är nu "Made in Germany" Loewe är stolta över sin tyska produktionskompetens och kommer nu att tillverka sina egna OLED-TV-apparater i sin hemstad Kronach.

OLED-skärm i betong!

Loewe Stellar-serien har en relativt unik och särpräglad design. Den ultratunna skärmen är täckt med betong(!) på baksidan, men det är inte en tjock betongplatta utan ett tunt hölje som tillverkats med hjälp av avancerad produktionsteknik.
Betongen appliceras på OLED-panelerna på ett sätt som skapar distinkta mönster och ger ett exklusivt utseende. Skärmen har dessutom en ram i borstad aluminium. Under skärmen finns också en liten LED-ljuslist som lyser upp Loewe-logotypen när man slår på TV:n.

Stellar kan levereras med ett motordrivet golvstativ som kan justeras med fjärrkontrollen, eller ett ultratunt väggfäste. Men att hänga den här underbara skärmen direkt på väggen kan vara kontraproduktivt – då syns ju inte den läckra baksidan.

stellar-55-4@2x stellar-55-5@2x stellar-55-2@2x
<
>
(Foto: Loewe)

Toppmodern OLED-teknik från LG…

När vi testade den tidigare toppmodellen iconic konstaterade vi att Loewe-skärmen hade en fantastisk design, bra bildkvalitet och ett utsökt kvalitetsintryck, men att den kanske saknade vissa finesser jämfört med andra toppmodeller. Därför är det glädjande att konstatera att Stellar-serien verkar höja ribban.

På bildfronten är Loewe-skärmen utrustad med den senaste OLED-tekniken från LG Display, i form av en ”MLA” (Micro Lens Array)-panel med ökad ljusstyrka. Tekniken består av små linser som bidrar till en betydande förbättring av ljusstyrkan, utan ökad strömförbrukning. Loewe hävdar att Stellar kan hantera ljusstyrkor upp till 2000 nits (5% testfönster) vilket bådar gott för HDR-kontrast.

Läs också Lyxig OLED-TV från Loewe Loewe iconic är en av de läckraste TV-apparaterna vi har sett, innan vi ens har slagit på den.

…men operativsystemet kommer från Samsung(!)

Medan föregångaren iconic använder operativsystemet VIDAA (från Hisense), har Loewe valt en annan riktning med Stellar. Den nya skärmen är utrustad med Samsungs välkända Tizen OS, som är känt från tillverkarens egna modeller. Detta är ett något överraskande drag, eftersom LG också erbjuder sitt WebOS-system till andra TV-tillverkare – men det är fortfarande betryggande. Tizen ger Loewe tillgång till ett brett utbud av funktioner, inklusive kontrollappen SmartThings och streamingtjänsten Samsung TV Plus, som är full av ”gratis” men reklamfinansierade TV-kanaler. Naturligtvis har Loewe sett till att sätta sin egen grafiska design och signatur på det hela.

Stellar har också inbyggd 1 TB SSD-lagring för inspelning från TV:ns trippeltuner. Den är utrustad med fyra HDMI 2.1-ingångar och stöd för 4K/120 Hz (upp till 144 Hz med gaming-PC), dedikerat gaming-läge och VRR. På ljudsidan har Stellar en inbyggd ”soundbar” längs botten av skärmen, med upp till 200W effekt. Men vi gissar att fler Loewe-kunder också kommer att vara intresserade av någon av tillverkarens separata surroundlösningar.

Läs också Vilken OLED-TV är bäst 2024? Två av årets mest spännande toppmodeller drabbar samman i en prestigefylld TV-kamp. Vilken av dessa OLED-skärmar har den allra bästa bildkvaliteten, Samsung S95D eller LG OLED G4?

Kommer i flera olika skärmstorlekar

Stellar kommer att tillverkas i Loewes egen produktionsanläggning i Kronach och kommer att finnas tillgänglig i ett brett utbud av skärmstorlekar som kommer att lanseras gradvis under 2024. Versionerna 42”, 48”, 55” och 65” ska redan vara tillgängliga, medan 77” och 83” kommer att lanseras under hösten. Ryktet säger att det även kommer en 97-tummare så småningom, men det kan dröja till 2025. (Observera att MLA-tekniken endast är tillgänglig i utvalda skärmstorlekar).

Vi har ännu inte bekräftat priserna i Norden, men de europeiska priserna anges vara 3 299 € (42”), 3 799 € (48”), 4 299 € (55”), 5 299 € (65”), 9 999 € (77”) och saftiga 19 999 € för 83”. Vi ser fram emot att ta en närmare titt på Loewe-skärmarna på IFA-mässan i september!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Nyhet

LB+ Total vecka

Full tillgång till allt innehåll i en vecka

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

39 kr / för 1 vecka
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Kolla in vad TCL drog upp ur hatten på IFA-mässan

OLED-TV från Hisense

TCL lanserar ny storbilds-TV i Norden

TCL:s "The Frame"-konkurrent lanserad i USA

Mer OLED, mindre LCD från LG i framtiden

Här är TCL 115QM891

Känns den här bilden bekant?

Mer premium-TV från Samsung under 2024

Kolla in Samsungs grönklädda design-TV

Stellar: Ny lyx-TV från Loewe

IFA nummer 100 är precis runt hörnet

Ljuv musik mellan B&O och TCL

Rulla till toppen