TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Bang & Olufsen och TCL inleder strategiskt partnerskap: Lanserar ny TV och soundbar

Nu är det officiellt: Den nya design-TV:n från TCL - med ljud från Bang & Olufsen - kommer i år.

Av / 2024-07-23 - 16:55
Bang & Olufsen och TCL inleder strategiskt partnerskap: Lanserar ny TV och soundbar

Bang & Olufsen och TCL Electronics har ingått ett nytt, långsiktigt licenspartnerskap. Avtalet mellan de två företagen handlar om att föra in ”Audio by Bang & Olufsen” i TCL:s premium- och high-end TV-portfölj. De nya produkterna kommer att distribueras globalt och i Norden genom ett antal TCL-återförsäljare. Licensavtalet gäller från och med juli 2024 och sex år framåt.

TCL Electronics är ett av de största konsumentelektronikföretagen i världen och det nya avtalet har potential att bli ett av de mest kraftfulla licenspartnerskap som Bang & Olufsen har ingått, enligt B&O:s pressmeddelande.

BO_TCL 240708_BO_Struer_10050
<
>
(Foto: B&O/TCL)

Lansering av design-TV och soundbars med B&O-ljud

Den första produkten med TCL:s och B&O:s gemensamma signatur, TV:n A300 Pro NXTFRAME, presenterades i Kina förra veckan och kommer att finnas tillgänglig på den kinesiska marknaden i slutet av juli. Den nya TV:n levereras med en soundbar och en subwoofer som har utvecklats av Bang & Olufsens och TCL:s akustiska team. Och om vi inte misstar oss var det förmodligen prototypen av den här modellen som vi fick en smygtitt på under ett TCL-event i Warszawa strax före sommaren.

Läs också Här är TCL:s "The Frame"-konkurrent TCL Art TV väntas till hösten och kommer att ha några ganska spännande specifikationer.

TCL A300W/A300 Pro

Enligt TCL:s kinesiska produktsidor finns A300 Pro-modellen tillgänglig i skärmstorlekarna 65, 75 och 85 tum. Fler storlekar (55″) kan komma att följa i sinom tid. Den nya modellen har ett antal intressanta designdetaljer, såsom utbytbara ramar (a la Samsung The Frame), en hylla på baksidan för förvaring och en stilig piedestal (Smart Floor Stand) med svängbara hjul. Dessa säljs separat och det är för tidigt att säga om de kommer att ingå i det nordiska sortimentet.

TCL A300 Pro NXTFRAME TV (1) TCL A300 Pro NXTFRAME TV (5) TCL A300 Pro NXTFRAME TV (3) TCL A300 Pro NXTFRAME TV (2)
<
>
A300 Pro NXTFRAME TV (Foto: TCL)

B&O-soundbaren som ingår i A300 Pro-modellen är av typen 3.12 med totalt 9 högtalare och en slimmad separat subwoofer. TCL Kina visar också en enklare modell (A300W) utan medföljande soundbar.

Förutom Bang & Olufsens världsberömda ljuduppsättning och design kommer den nya produkten också att ha BeoSonic, som är Bang & Olufsens egenutvecklade digitala gränssnitt. Det kommer enligt uppgift att göra det enklare att anpassa ljudupplevelsen till den egna omgivningen och de egna preferenserna.

– En enorm global potential

Kristian Teär, VD för Bang & Olufsen, är entusiastisk över det nya partnerskapet med TCL och den kommersiella potential som det innebär för företaget. (Foto: Bang & Olufsen)

– Det här är ett partnerskap med stor global potential för båda varumärkena. Vi kommer att arbeta tillsammans för att ge TCL:s kunder förstklassiga ljudupplevelser och förbättra den övergripande produktupplevelsen, säger Kristian Teär, VD för Bang & Olufsen. Samtidigt är detta ytterligare ett bevis på vårt åtagande att växa vår verksamhet inom licenspartnerskap i linje med vår strategi och i enlighet med våra finansiella ambitioner på medellång sikt.

Zhang Shaoyong, Senior Vice President för TCL Industries och CEO för TCL Electronics, tillade:

– Vi är glada över att kunna presentera A300 Pro NXTFRAME TV. Vi vill fortsätta att förhöja kundupplevelsen, och samarbetet med de globalt erkända ljudexperterna från Bang & Olufsen kommer att ge ett otroligt ljud till vår audiovisuella TCL-portfölj.

Zhang Shaoyong, VD för TCL Electronics (Foto: TCL)
Läs också Fabriksbesök: Bang & Olufsen överraskar Det gamla möter det nya i skön förening på Bang & Olufsen-fabriken i Struer. Produkter som kan hålla en livstid.
Läs också Samsung: Den nya The Frame-modellen är här. Samsung byter ut sin mest populära TV - här är några av skillnaderna.

Källor: B&O pressmeddelande, TCL, Gizmochina

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Nyhet

LB+ Total vecka

Full tillgång till allt innehåll i en vecka

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

39 kr / för 1 vecka
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Kolla in vad TCL drog upp ur hatten på IFA-mässan

OLED-TV från Hisense

TCL lanserar ny storbilds-TV i Norden

TCL:s "The Frame"-konkurrent lanserad i USA

Mer OLED, mindre LCD från LG i framtiden

Här är TCL 115QM891

Känns den här bilden bekant?

Mer premium-TV från Samsung under 2024

Kolla in Samsungs grönklädda design-TV

Stellar: Ny lyx-TV från Loewe

IFA nummer 100 är precis runt hörnet

Ljuv musik mellan B&O och TCL

Rulla till toppen