TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Vattensängen kommer tillbaka

Ryktena om vattensängens död är betydligt överdrivna …

Av / 2014-03-05 - 09:12
Vattensängen kommer tillbaka

Ja, du läste rätt. Vattensängen, som gjorde hela Sverige sjösjukt på 80-talet, är på väg tillbaka. Åtminstone om danska Akva Waterbeds får som de vill.

Jag var inte säker, så jag var tvungen att kolla om det verkligen finns någon som fortfarande säljer vattensängar. Och visst, både Crystal Bad i Göteborg och Svensk vattensängservice säljer vattensängar från Akva.

Frågan är då bara varför vi ödslar plats åt att skriva om vattensängar här på vår sida? Jo, för att man numera kan köpa vattensängar med inbyggt ljud!

Konceptet Akva Sound utlovar fantastiska upplevelser eftersom det ”utnyttjar vattnets egenskaper för att ge en unik stimulans av alla sinnen”.

Hemligen sägs vara vattens förmåga att överföra både ljud och vibrationer, och i en vattensäng från Akva Waterbeds får man bra komfort förenat med unika sinnesupplevelser.

En kvalitetsvibrator har i det här fallet ingenting med vuxenleksaker att göra, utan är en vibrerande enhet som sitter ihop med vattensängens bottenplatta via ett gummimembran som överför svängningar in i madrassen. Intensiteten och frekvensen går att ställa in efter användarens önskemål, oberoende av ljudnivån.

”Den stabila frekvensnivån gör att till och med lugn musik som knappt innehåller bas får en precis överföring till låten, oberoende av låtens dämpning, så att du kan njuta av dina favoritlåtar samtidigt som kroppen njuter av anläggningens vibrator”, står det i ett pressmeddelande.

Det utlovas också att ”bild, ljud och känsla garanterar ett samspel i en flerdimensionell upplevelse som placerar dig mitt i filmens handling eller ger dig en känsla av att ha en privatkonsert i sovrummet.”

Akva Sound-systemet förstärkare går att koppla till vanlig hifi-utrustning och TV-apparater med ljudutgång, och har du väl hittat en inställning du gillar så aktiveras Akva Sound-systemets tillsammans med musikanläggningen eller blu-ray-spelaren när de sätts på.

Till och med PlayStation-spel utlovas en extra dimension genom att ”sängen skakar som om man sitter i spelets racerbil när den kör av banan”.

Allt detta går att få för lite drygt 15 000 kronor – och lite sjösjuka. Priset på själva vattensängen tillkommer också.

Akva.com

Annonce

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Subscribe
Notify of

1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Läs hela artikeln med LB+

Bara 4 kr

Hösterbjudande

Full tillgång till allt innehåll i 4 veckar

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

4 kr / för 4 veckar
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Annonse

Framtidens spel en AI-hallucination?

Genombrott för fusionsreaktorer

Upprörande bilder från xAI

Snapdragon 8 Gen 4 kommer att bli blixtsnabb

Olycka när Kina skjuter upp satelliter

Nu kommer röstassistenten från ChatGPT

Som att låna benen av en bergsget!

Gemini AI blir snabbare och smartare

Eldsprutande robothund mot ogräset

Gratis, superkraftig AI utan begränsningar

OpenAI kommer att lansera sökmotor integrerad i ChatGPT

Superintelligent liv i vår egen galax?

Rulla till toppen