Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Medan vi alltjämt väntar på hoverboarden…

Framtiden är alldeles runt hörnet och vi hoppas fortfarande på att Marty McFly ska dyka upp i sin DeLorean. Under tiden kan du köpa en cola.

Av / 2015-10-14 - 10:12
Medan vi alltjämt väntar på hoverboarden…

Nu är det nära …

För oss som växte upp på 80-talet betyder datumet 21 oktober 2015 något väldigt speciellt. Det är nämligen dit Marty McFly färdas i sin tidsmaskin i filmen ”Tillbaka till framtiden 2”. När filmen gjordes var 2015 en avlägsen framtid där det fanns flygande bilar, självknytande skor och svävande skateboards.

Sedan dess har det gått 30 år och framtiden har nästan hunnit ikapp oss. Dessvärre verkar det som om det mesta av högteknologin fortfarande låter vänta på sig.

Som vi har rapporterat tidigare så är hoverboarden inte riktigt färdig ännu. Det går lite bättre med skorna, även om skosnören som slår knut på sig själva inte riktigt har slagit igenom ännu. Och bilarna går fortfarande på bensin – och på gammaldags gummidäck. Inte kärnkraft och antigravitation.

Men vi ska inte behöva gå helt lottlösa in i framtiden. Pepsi har nämligen sett till att en av framtidsvisionerna går att köpa på det speciella datumet. Det gäller drycken Pepsi Perfect, som Marty McFly köper på ett fik för 50 dollar.

Läsken är av allt att döma samma som vi är vana vid, inte den vitaminspetsade variant som i filmen, men den säljs i en särskild limited edition-samlarflaska som ser ut precis som i filmen. Och priset är lite lägre än i filmen, det blir ”bara” 20 dollar. Fast undrar just om inte värdet stiger bland samlare? Det ska nämligen bara säljas 6 500 flaskor.

Artikelfoto: PepsiCo.

Källa: Gizmodo

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen