TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Netatmo lanserar nytt Smart Home-varumärke

Omajin by Netatmo har som mål att göra smarta hem-produkter tillgängliga för alla.

Av / 2024-09-12 - 17:43
Netatmo lanserar nytt Smart Home-varumärke

Det franska företaget Netatmo är känt för sina lättanvända smarta hem-produkter som övervakningskameror, larmsystem och videodörrklockor. Men även om Netatmos produkter är enkla att använda tror företaget att fler användare kommer att anamma smarta hem-produkter om produkterna blir ännu mer tillgängliga.

Därför lanserade fransmännen idag ett nytt varumärke – Omajin – för smarta hem och om du undrar över namnet, föreställ dig en fransktalande person som säger ”Home Imagine” med kraftig fransk accent ….

De första produkterna från Omajin är en babyvakt, en solcellsdriven kamera, en övervakningskamera för både inomhus- och utomhusbruk, en videodörrklocka och ett smart eluttag.

Babyvakten är utrustad med en vidvinkelkamera, mörkerseende, gråtdetektering och ett roterande kamerahuvud. Den kan också fungera som nattlampa och spela upp vaggvisor eller vitt brus.

Omajin BabyCamera
(Foto: Omajin)

Den soldrivna säkerhetskameran kan skilja mellan människor och djur. Den har 1080p mörkerseende, en 105 dB siren och inbyggd lampa.

Den trådlösa övervakningskameran har 2K-upplösning, 140 graders betraktningsvinkel och kan, som nämnts, användas både inomhus och utomhus. Den kan skilja mellan människor och husdjur och har ett batteri som räcker i flera månader.

Läs också Att göra den ”dumma” luftkonditioneringen smart är en god idé Vad bra det hade varit om Netatmo Smart AC Controller hade levt upp till våra förväntningar, för tanken är god.

Videodörrklockan har 2K+-upplösning, mörkerseende och ett 85 dB larm. Den är IP65-certifierad och har en batteritid på upp till 10 månader.

Det smarta eluttaget gör att man kan styra anslutna enheter via en mobilapp och har en timerfunktion för att begränsa strömförbrukningen.

Läs också Netatmo Smart Indoor Camera är faktiskt smart Vill man bara ha en kamera som sköter sig själv och ger dig den info du behöver är detta rätt val.

Alla utomhusprodukter är antingen IP55- eller IP65-certifierade. Produkterna levereras med ett SD-kort för lokal datalagring och en europeisk molntjänst erbjuds också för ytterligare lagring, men Netatmo är noga med att betona att alla deras produkter kan användas med full funktionalitet utan abonnemang.

(Foto: Omajin)

Pris och tillgänglighet

Alla Omajins produkter kommer att finnas tillgängliga under september. Babyvakten kommer att kosta 1 029 kronor, den solcellsdrivna kameran kommer att kosta 1 889 kronor, videodörrklockan kommer att kosta 1 519 kronor och den trådlösa kameran 1 319 kronor. Slutligen kommer man att kunna köpa det smarta eluttaget för 229 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Nyhet

LB+ Total vecka

Full tillgång till allt innehåll i en vecka

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

39 kr / för 1 vecka
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Braun QuickStyle ska skydda kläderna

Hot Brew, Cold Brew och Light Brew

Sover du med dålig luft?

Roterande Matter-ratt

Nytt Smart Home-varumärke med enkla produkter

Ny smart hubb och kombinerad skaft- och robotdammsugare

Roborock firar sitt 10-årsjubileum med lanseringen av två nya robotdammsugare

Mova visar robotdammsugare på IFA

Aqaras smarta prylar på IFA

Anker sätter turbo på strömmen

Nya taklampor från Philips Hue

En störtflod av nya produkter från SharkNinja

Rulla till toppen