TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

iRobot Roomba combo 10 Max + Autowash

Dockningsstationen rengör inte bara robotdammsugaren, utan även sig själv

Av / 2024-07-24 - 14:08
iRobot Roomba combo 10 Max + Autowash

När vi tidigare i år testade dåvarande premiummodellen Roomba Combo J9+ så var ett av våra klagomål att den inte rengjorde moppen själv. Det verkar som att iRobot har lyssnat, för i nya iRobot Roomba combo 10 Max + Autowash gör den precis det. Men det vore ju bara att komma i kapp konkurrenterna, så de går ännu längre. Den rengör även rengöringsstationen efter att moppen tvättats. Man kan även sätta i gång en självrengöringscykel när man tycker det börjar kännas lite ofräscht.

Foto: iRobot

Med motroterande rullar och 100 procent högre sugkraft, samt en sidoborste, ska den kunna hantera damm, djurhår och smuts. En matt-sensor som ökar sugkraften på mattor och en skrubbande rörelse i moppen gör att den ska rengöra mer effektivt. Till skillnad från konkurrenterna lyfter den inte bara moppen lite från underlaget, utan lyfter upp den till ovansidan för att garanterat inte drälla smutsvatten på mattorna.

Läs också Blir bättre och bättre En robotdammsugare med en prislapp som får mig att dubbelkolla informationen två gånger. Detta måste ju bara bli bra.

Naturligtvis har den automatisk kartläggning av hemmet och undviker bortglömda föremål på golvet. Men den har även förbättrat upptäckt av smutsiga områden och städar dem lite extra, precis som en människa.

RoombaCombo_10Max_Photo_Studio_LeftFacing_PadLift_4000x4000 RoombaCombo_10Max_Photo_Studio_PadLifted
<
>
Foto: iRobot

Men framför allt är det förbättringar i dockningsstationen. Den tömmer automatiskt smutsen till en försluten påsen, fyller på moppbehållaren, samt tvättar och torkar mopptrasan. Med ”Autowash” rengörs även stationen efter att ha rengjort robotdammsugaren. Man kan även be dammsugaren åka och tvätta moppen efter att exempelvis ha städat badrummet, för att undvika spridning av bakterier.

Foto: iRobot

 

Genom att kombinera noggrant testade innovationer som Auto-Retract-moppen, rengöringssystemet i fyra steg, Dual Multi-Surface-borstarna och pålitligt undvikande av föremål med den nya AutoWash-dockan, ger Roomba Combo 10 Max kunderna vår mest kompletta lösning för effektiv dammsugning och djupgående moppning av flera olika golvtyper”, säger Barry Schliesmann, produktchef hos iRobot.

Även på insidan händer det grejer för att öka kompatibiliteten med det smarta hemmet. Under sista kvartalet kommer en uppdatering som gör Roomba combo 10 Max kompatibel med Matter-standarden, samt ingegrerad med Apple Home.

Pris och tillgänglighet

iRobot Roomba combo 10 Max + Autowash börjar säljas i mitten av september för 18 499 kronor.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Nyhet

LB+ Total vecka

Full tillgång till allt innehåll i en vecka

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

39 kr / för 1 vecka
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Mova visar robotdammsugare på IFA

Aqaras smarta prylar på IFA

Anker sätter turbo på strömmen

Nya taklampor från Philips Hue

En störtflod av nya produkter från SharkNinja

Energieffektivare vitvaror från Samsung

Smartare lägenhetslås från Yale

Bosch Unlimited 7 simultanstädar

Vattenkokarnas lavalampa

Ambilight för människor utan Philips

Kraftfull skaftdammsugare från Dreame

Fyrdubbel smart grilltermometer

Rulla till toppen