TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

IFA 2024: SharkNinja lanserar fler än 20 nya produkter

För första gången ger sig Ninja in på marknaden för espressomaskiner, medan Shark är redo att hjälpa husdjursägare som utkämpar en ojämn kamp mot hår och annan smuts.

Av / 2024-09-05 - 15:38
IFA 2024: SharkNinja lanserar fler än 20 nya produkter

Shark och Ninja är två varumärken från ett och samma företag, som hjälper till med allt från matlagning till rengöring. Och efter dagens presskonferens på konsumentelektronikmässan IFA i Berlin ger sig SharkNinja även in i kaffebryggning.

Ninja Luxe Café

Bland dagens många produktnyheter – totalt 23 nya produkter, även om inte alla kommer att finnas i svenska butiker – fanns de två espressomaskinerna Ninja Luxe Café Essential och Ninja Luxe Café Premier. Båda maskinerna levereras med Barista Assist Technology och Hands-free Dual Froth System, så att man inte behöver gissa sig till hur man ska göra, vilket man annars kan behöva göra med vissa andra halvautomatiska espressomaskiner. Baserat på den valda drycken rekommenderar Ninja Luxe Café den optimala malningen, och under bryggningen justerar den både tryck och temperatur för att ge dig den perfekta koppen kaffe, lovar SharkNinja.

Ninja Luxe Café
(Foto: Peter Gotschalk)

Maskinerna ska göra det enkelt att brygga kaffe av cafékvalitet – från singel-, dubbel- och fyrdubbelshots till klassiskt, fylligt filterkaffe eller iskaffe och kallbryggt kaffe i storlekar från 170 ml till 530 ml. Kallpressad espresso bryggs långsammare vid lägre temperatur och lägre tryck för en krämigare och mer smakrik espresso.

Ninja Double Stack SL300

Bland övriga Ninja-nyheter bör vi nog också nämna den nya versionen av den populära airfryern Double Stack. Den nya Ninja Double Stack 7,6L SL300 airfryer med två lådor har blivit 25% smalare utan att kompromissa med kapaciteten, säger SharkNinja.

Ninja Double Stack SL300
(Foto: Peter Gotschalk)

Varje låda rymmer 3,8 liter och om man vill laga väldigt olika typer av mat kan man använda de två lådorna separat och till exempel välja två olika temperaturer och funktioner. Det betyder dock inte att maten blir klar vid olika tidpunkter – SYNC-funktionen ser till att maten i de båda lådorna blir klar samtidigt.

Ninja Slushi

Ninja Slushi Frozen Drink Maker är redan en stor framgång i USA, där den lanserades tidigare i år, och nu kan även europeiska konsumenter njuta av produkten, sa SharkNinja på presskonferensen.

Ninja Slushi
(Foto: Peter Gotschalk)

Ninja Slushi kan göra frysta drinkar på 30 minuter och maskinen behöver ingen is. Istället är det den så kallade RapidChill-teknologin som gör jobbet. Häll helt enkelt vätska i den lättfyllda behållaren, välj ett av de fem förinställda programmen och på bara 30 minuter är den frysta drinken klar.

Shark PowerDetect

När vi lämnar köket byter företagets produkter namn till Shark, och SharkNinja har lanserat en mängd nya dammsugare i den så kallade Shark PowerDetect-serien, som omfattar både skaftdammsugare och robotdammsugare.

Termen ”PowerDetect” syftar på att alla de nya dammsugarna kan upptäcka smuts och öka sugkraften efter behov.

 

De nya sladdlösa skaftdammsugarna – Shark PowerDetect Cordless Vacuum (IP1251) och Shark PowerDetect Clean & Empty Cordless Vacuum (IP3251) – levereras båda med ett DuoClean Detect-munstycke, som är utformat för att fungera både framåt och bakåt för snabbare rengöring.

Shark PowerDetect Clean & Empty Cordless Vacuum Cleaner har en basstation, där den automatiskt laddas upp och tömmer skräp efter dammsugning, så att man slipper ta hand om smuts i upp till 45 dagar i taget.

Shark Power Detect
(Foto: Peter Gotschalk)

När det gäller de tre nya robotdammsugarna har de alla så kallad NeverStuck-teknologi, vilket innebär att roboten automatiskt höjer sig för att ta sig över hinder och trösklar. Alla robotar använder också 360-graders LiDAR för att navigera runt i hemmet.

Shark PowerDetect NeverTouch Pro 2-i-1 självtömmande, självfyllande och självrengörande robotdammsugare och -mopp (ja, det ÄR ett långt produktnamn) levereras med en basstation där dammsugaren automatiskt tömmer smutsen, fylls med vatten, rengörs och moppen torkas. Den självtömmande robotdammsugaren Shark PowerDetect har samma funktioner, men levereras utan mopp.

Shark Power Detect Never Touch
(Foto: Peter Gotschalk)

Shark StainStriker HairPro Pet

Sist men inte minst lanserade SharkNinja en ny produkt för husdjursägare som heter Shark StainStriker HairPro Pet fläckborttagare och mattrengörare. Den kompakta, bärbara enheten kan ta bort envisa fläckar och päls utan användning av värme eller förbehandling, lovar tillverkaren.

Hår och päls matas direkt via ett separat håruppsamlingsfilter till smutsvattentanken, så att håren inte blockerar maskinen, trasslar in sig i borsten eller samlas i klumpar på golvet.

Shark Stain Striker
(Foto: Peter Gotschalk)

Produkten använder Sharks egenutvecklade sortiment av dubbla rengöringslösningar som aktiveras vid kontakt med varandra.

SharkNinja har inte angett några specifika priser eller tillgänglighet för de många nya produkterna, utan ber bara konsumenterna att hålla ett öga på www.ninjakitchen.eu och www.sharkclean.eu.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Nyhet

LB+ Total vecka

Full tillgång till allt innehåll i en vecka

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

39 kr / för 1 vecka
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Hot Brew, Cold Brew och Light Brew

Sover du med dålig luft?

Roterande Matter-ratt

Nytt Smart Home-varumärke med enkla produkter

Ny smart hubb och kombinerad skaft- och robotdammsugare

Roborock firar sitt 10-årsjubileum med lanseringen av två nya robotdammsugare

Mova visar robotdammsugare på IFA

Aqaras smarta prylar på IFA

Anker sätter turbo på strömmen

Nya taklampor från Philips Hue

En störtflod av nya produkter från SharkNinja

Energieffektivare vitvaror från Samsung

Rulla till toppen